Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

STENIG ARBEIDT

In stenige gebouwen de grote aantal benutten van sbornykh bepantseerden betonnene constructies en andere producten. Om te de betrouwbaarheid bevoorraden van vozvodimykh constructies en de zekerheid van hun bemantelend, noodzakelijk om de kwaliteit van sbornykh eerste beginselen te controleren, om correct skladirovanie en de slaand van de producten te stijven.

Gedragend op stroiku materielen, producten en constructies checken, om te zijn zeker die zij corresponderen project (naar aan het werk werkjes), naar het spel specificatie. Getuigenis uitvoeringen fabrieken de-supplyers van de vereisten van normatieve documenten met betrekking tot kwaliteit zijn paspoorten produceerden onderneming-fabriek van de oorsprong per bevoorraden op stroiku de lede van de materielen en producten.

In de paspoort op gepansterde betonnene constructies de titel indiceren van de producten naar de specificatie. Karakter (de index) van de specificatie, de boel van de producten in de bundels. Indiceer de datum van de aanmaak en de aanneming van de lede, de postzegel van beton, van otpusknuiu prochnost beton (in het procent van het ontwerp) op het moment van de aanneming. Zonder de paspoorten wordt verboden om producten van de fabriek te ontzetten en om op stroike te roeien met de riemen.

Ieder artikel van de vervaardiging van sbornogo bepantseerde beton en beton moet opvallend stempelend volbracht door onuitwisbaare verf met behulp van trafaretov of vlakgom cliches hebben. Op cliche-postzegel de postzegel indiceren van de onderneming-fabriek van de oorsprong, pasportnyi het aantal van artikel van de vervaardiging, index. Op de producten, op welk top moeilijk om van de bodem (borden voor te schrijven, langwerpige onderleggers), maken inscriptie "Top" of in het hoofd schrijven brief "Ing, en in lager - "N." uit Cliches op zodanig producten situeren zo, om de stichting van het symbool werd gericht op de lager bovenaards van het artikel van de vervaardiging welk verhuurt om erover aan het werk positie te beoordelen. In de afwezigheid van de lussen op eerste beginselen geadapteerd door de kranen, opmerking plaatsen stropovki volgens het project.

In de aanneming van de constructies gedragend op bemantelende, hun kwaliteit checken door uitwendige schouwing. Worden gecertificeerd die artikel van de vervaardiging heeft geen deformaties of andere verwondingen (skolov), het gezicht vlak (fakturnyi stratum) correspondeert de vereisten van het project (kleur, kinkhoorns, naplyvy). Vyborochno correspondentie controleren naar het ontwerp gegevens van de geometrische afmeting van eerste beginselen, de nauwkeurigheid van de schikking van zakladnykh details, van de opbrengsten, borozd, nish, van de openingen van de vaststelling apparaten, van de verblijfplaats, de instandhouding van vmontirovannykh details sanitari-technisch, van elektrotekhnicheskogo en andere toerusting. Constructies met de afwijkingen overtreffende aanvaarding, of door andere serieuze mankementen brakuiut, omstreeks dan overeenkomstige wet componeren.

Constructies op de opslagen richten op van hout inventarnye podkladki op en gebouwen situerende hen in de plaatsen beschouwd door aan het werk werkjes en stempelden op eerste beginselen. Gebouwen tussen producten bedded in de menigte, stelen beschikbaar overheen ander met betrekking tot vertikali. De lijvigheid van de gebouwen welk moet niet minder 25mm zijn, selecteren met zodanig berekening, om vyshelezhashchie eerste beginselen stond niet op de lussen of de protrusive delen van nizhelezhashchikh eerste beginselen door. Podkladki algemeen hebben sechenie niet minder 100 X 100mm.

Stekken onder dikt opslagen preliminarily aline aan, voedingsbodem uplotnyaiut, van om gebouw niet prosedali, anders zo artikel van fabriceren wil opiratsya niet op podkladki, en op de voedingsbodem en zal wegens de verkeerde uitreiking van de rekeningen aanbreken.

Sbornye beton en bepantseerde beton eerste beginselen bed in de menigtes met betrekking tot volgende blauwdrukken.

De borden van de kelders (vijg. 122, en) en de bloc van de muren van de kelders situeren door de menigtes door het hoogtepunt niet boven 2600mm op podkladkakh en gebouwen welk richten op een afstand op30...500 mm van de topgevels van bloc.

Langwerpig rigeli (progony) (vijg. 122, b) door het hoogtepunt tot toe 600mm bed op arris, niet boven drie toerbeurten met betrekking tot hoogtepunt, met podkladkami en gebouwen situeerden op een afstand500... 1000mm van de topgevels; Rigeli bovenste toerbeurt in de menigtes tuigeren tussen elkaar voor de oprichting van het mannelijk lid lussen.

Rhc. 122. Stabeля feлeзobetoнных koнctруkchй: a - фунdameнtныe плhtы, b - рhgeлh, c - плhtы пeрekрыthй, g - лectнhhныe maршh

Vijg. 122. De menigtes van betonnene constructies bepantseerden:
En - fundamentnye borden, b - rigeli, in - borden perekrytii, g - ladder vlucht van de trappen

Mnogopustotnye borden perekrytii (vijg. 122, in) en de borden van coatings bed in de menigtes door het hoogtepunt niet boven 2500mm plashmya tot toe8... 10 toerbeurten afhankelijk van prochnosti de stichting van de opslag; Gebouwen en podkladki situeren naar loodrecht dieptes op een afstand250...400mm van de boorden van het bord.

Ladder vlucht van de trappen zijn (vijg. 122, g) skladiruiut door schrijdt omhoog; Het hoogtepunt van hoopt5...6 roeit. Podkladki en gebouwen situeren langs de vlucht van de trappen op een afstand150...200mm van hun boorden. Ladder stekken stelen beschikbaar in horizontale positie niet boven dan in vier toerbeurt met betrekking tot hoogtepunt, podkladki en gebouwen richten op een afstand op150...200mm van de topgevels.

In het beddengoed van de producten in de menigtes opleten, om producten en gebouwen bevonden zich correct overeenkomstig de blauwdrukken - van verkeerde skladirovanie sbornykh eerste beginselen (vijg. 123, en, b) inevitably draagt hun vernietiging aan.

Raзрушeнhe feлeзobetoнных плht прh нeпрachльнom ckлadhрocaнhh: a - пodkлadkh рacпoлofeны нe пo odнoй ceрthkaлh, b - tрh пodkлadkh cmecto dcух h нe пo odнoй ceрthkaлh

Vijg. 123. De vernietiging van betonnene borden bepantseerde in verkeerd skladirovanii:
En - podkladki bevinden zich niet met betrekking tot vertikali, b - drie podkladki voor twee en niet met betrekking tot vertikali

Krupnopanelnye bulkheads door de grootte op de kamer (vijg. 124) opslag in de verticaal of nauwelijks kantelen in de vullingen of piramideen. Lager scheidt 4 piramideen hebben de gering hangen terzijde van het karkas 1 piramide, voor de rekening wat zal juiste hoek tussen piramide en houder vormen.

Rhc. 124. Ckлadhрocaнhe пaнeлeй пeрegoрodok: 1 - kaрkac пhрamhdы, 2 - ctрemянka h ogрafdeнhя, 3 - пaнeлh пeрegoрodok, 4 - oпoрнaя hactь

Vijg. 124. Skladirovanie de panelen van bulkheads:
1 - het karkas van de piramide, 2 - stremyanka en barrieres, 3 - de panelen van bulkheads, 4 - lager onderdeel

Wegens het dit gevestigd in de piramide van het paneel 3 beer op van nastil de houders van de piramide door alle vierkant tortsovoi grani, door veeleer dan arris welk de verwonding verdrijft van granei panelen.

Niet typische producten (ladder stekken, peremychki, de details van de barrieres) zavozyat op stroiki in de containers en opslag op de opslag in losse menigtes.

Bepantseerde beton en beton details en bloc stelen beschikbaar zo, om hun fabriek stempelend het is mogelijk was zonder de moeilijkheid om het deel van rijstrook door te lezen of proezda, en de oprichting van het mannelijk lid lussen van de producten bedded in de menigtes, werden kverkhu gedraaid.

Producten opslag in de omstandigheden zettende de mogelijkheid van hun deformatie, vervuilingen en de verwondingen van het gezicht vlakken (van de bill van parcelses).

In de winter respectievelijk wordt bed constructies en details op podkladki en gebouwen, pokrytye door de ijsje niet toegestaan te; Om op de constructies niet zastaivalas water, hen bed met kleine vooringenomenheid. Skvoznye openingen in de producten van beton dichtbij van popadaniya sneeuw en onderrichting naledi. Bepantseerden betonnene details periodiek louteren van de sneeuw, niet uitgaande hen obledeneniya.


Alle clausules van het hoofdstuk 'Oprichting van het mannelijk "lid werken in de oprichting van het mannelijk lid van stenige gebouw'en

Algemene informatie en verlangt

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen en instrumenten

Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

De toebereiding van eerste beginselen om te tillen. Stropovka

Breng en de installatie van de constructies op

Bemantelend van de kelders en de muren van de kelders

Bemantelend van sbornykh het gepansterde beton eerste beginselen van de baksteen gebouwen met betrekking tot de motie van leggend

Bemantelend van krupnopanelnykh bulkheads

Bemantelend perekrytii

Bemantelend van sanitari-technische cabines, musoroprovoda, van liftovykh collieries

Vereisten naar de bemantelende kwaliteit