Meet met betrekking tot ongeval voorkoming op stroikakh af

STENIG ARBEIDT

Moderne constructie stek heden vysokomekhanizirovannoe vervaardiging, bij wie deel uitmaken van dozijnen specialiseerden zich constructie en oprichting van het mannelijk lid organisaties, op de objecten gelden de gecombineerde methodes van het gedrag van de werken. Om in deze ingewikkelde voorwaardes om van de arbeid te tuigeren, noodzakelijke alle werken waar te maken door het project van fabricage van werken geleid.

Afmetingen met betrekking tot de arbeid ongeval voorkoming op stroikakh, worden naar op de creatie van verantwoorde arbeidsomstandigheden, hoe alsmaar bezige constructie stek, zo voorlopig bezig het gemeubileerd.

De construerende territorium in de stad bewaren voor van voor de vermijding vrijje toegang erop postoronnikh personen. Gebouwde objecten situeerden in bevolkte plaatsen langs straten, van proezdov en de rijstrooken van algemeen gebruik, bewaren voor door de barriere. Als barriere richten dichtbij van gebouwde object op, dan er maken mee de defensie kozyrkom overheen de plaats van de rijstrook van mensen.

De territorium van de constructie en werkplek moet worden tamelijk geillumineerd.

Constructie stek rusten door sanitari-alledaagse toe en sanitari-hygienic huisvestingen welk situeren op de stek met de vergoeding voor minimale transities van hen naar de werkplekken.

Op de territoria van de constructie rekenen vnutriploshchadochnye rijwegen af, en de plaatsen van de rijstrooken en proezdov bestempelen als door de adresboeken. Zones, gevaarlijk voor de motie, bewaren voor of exposeren op hun landsgrenzen aandachtige inscripties en signalen, opvallend door de dag en op de avond.

Rijstrooken voor aan het werk situeerden op de afgronden, hellingen en kosogorakh met de vooringenomenheid elk meer 20°, rusten stremyankami of door de ladders met eenzijdige balustrade toe. In de plaatsen van overgangs door de dakgoten, sloten maken mostiki breedte niet minder 0.6 m balustered hoogtepunt 1m.

Machines en toerusting stelen beschikbaar op de stek zo, als niet te om rijstrooken, beklimmingen te beladen. Op de machines en samenstel van bewegende delen moeten de huisvestingen tuigerend van de arbeid vastliggen. Bijzondere aandacht whereat activeren de barriere van rennende delen van samenstel van bewegende delen. Signalizatsiya op de machines moet in gezonde toestand zijn. Op de machines en in de zone van hun werk vyveshivaiut aandachtige inscripties, symbolen, aanplakbiljeten en handleiding met betrekking tot ongeval voorkoming.

In de toepassing op de constructie van rijst kranen uurwerk ispravnostiu kranovykh wegen uit. De toestand van wegen dagelijks checken, vroegtijdig hen verstelen. Inactieve kranen moeten worden protivougonnymi apparaten geadapteerd en koppelden van de bronnen van de arbeidsvermogen beheer los.

Voor de bescherming van mensen van de nederlaag elektrische tokom tijdelijke elektrische installaties en netten op de constructie maken met onsamenhangende bedrading, het podveshivaiut op het hoogtepunt niet minder 2,4 m overheen de plaats ofs werk, 3,5 m overheen de rijstrooken en 5 proezdami waar. Constructie machines en samenstel van bewegende delen, elektrische motors, activerende-boven apparata en andere apparaten op de constructie welk kunnen beneden de voltage, zazemlyaiut volgens betuigd door de handleiding met betrekking tot elektrobezopasnosti zich ontpoppen.

Alle installaties verblijvend beneden de voltage, meubileren door de inscripties waarschuwing omstreeks de toevalligheid. Om met elektrifitsirovannymi te werken en pnevmaticheskimi instrumenten worden maar personen, laatste leerling training en beheersende de regels van het werk ermee verondersteld.

Bricklayers en adjusters op het hoogtepunt moet werken in goed-probeerde en preventieve ceinturen herzag. Om werken op het hoogtepunt van de wouden te volbrengen, podmostei, liulek wordt tolx na de verificatie van deze direct toegankelijk van podmashchivaniya proizvoditelel werken of door de magister toegestaan.

In elektrosvarochnykh de werken van de werkplek van welders, elektroprovoda en elektrooborudovanie moeten barriered zijn. Op de barrieres vyveshivaiut aandachtige aanplakbiljeten en inscripties. Corpora elektrooborudovaniya, alsmede lasten constructies en eerste beginselen zazemlyaiut.

Wordt om svarochnye werken proximately van ogneopasnykh verboden en zonder de moeilijkheid ontvlambare materielen zich te gedragen: Benzine, van de aardolie, pakli, van de chip.

Op het hoogtepunt svarochnye van het werk wordt toegestaan zich te gedragen, waarna hoe zullen afmetingen tegen vozgoraniya nastilov en de drop van rasplavlennogo metaal op aan het werk of langsvarend op de bodem mensen nemen.

In vetre 6 punten en meer houden stenige en oprichting van het mannelijk lid werken op het hoogtepunt en in luchtige toestanden op. Evenmin toestaan te doorwerken hoogtepunt in gololede, naar de onweersbuien, mist dalende zicht.

De werkplek van bricklayers en adjusters moet worden van de stakingen van de hemelvuuren verdedigd. Met die uitdraaien op uitzicht afrekenen zazemlenie molniepriemniki (vliegensvlug arresters) welk situeren van de hoger boven de meeste hoge delen van karkas niet door beneden 6m. Ispravnost zazemleniya checken niet van minder dikwijls eenmalig in de maand.

Alle personen, druk op de constructie en oprichting van het mannelijk lid werken, moeten worden getreind naar de toelatingen van gevend eerst dovrachebnoi helpen in de nederlaag van persoon elektrisch tokom. Ongeacht van de toestand van gezondheid postradavshego noodzakelijk onmiddellijk om arts te veroorzaken.


Alle clausules van het hoofdstuk "Ongeval voorkoming en vuren-controle afmetingen op de constructie"

Organiserend van de aanwending van het ongeval voorkoming

Meet met betrekking tot ongeval voorkoming op stroikakh af