Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen

STENIG ARBEIDT

Voor bemantelend van sbornykh constructies residentiele en burger gebouwen gelden gruzopodemnye kranen: Strelovye automobiel gusenichnye, pnevmokolesnye en automobiel; Beweeglijk, pristavnye en samopodemnye rijst uit, alsmede kozlovye en portaal.

Gusenichnye kranen (vijg. 115, en) hebben khodovuiu gusenichnuiu karretje 1. Op het karretje ligt povorotnaya platform vast 2. Op dit platform worden de samenstel van bewegende delen van aan het werk toerusting 3 geadapteerd, voortdrijving, uitvoerende samenstel van bewegende delen, de cabine van de controle 4 en oprichting van het mannelijk lid pijl 5, meubileerde polispastami en door de lading krom. Deze kranen met dizel-elektrische aandrijving werk zonder vynosnykh houders. In bemantelend van het ondergrondse deel van gebouw van hen rusten door kleine pijlen toe, en in de oprichting van het mannelijk lid van de bovenbouw - dichtbij pijlen bespannen door de lengte tot toe 40m en guskom of bashenno-strelovym toerusting (vijg. 115, b). In bemantelend van burgerlijke gebouwen gelden kranen door het lager capaciteit6.3...25 en30...63t.

Pnevmokolesnye kranen (vijg. 115, in) en kranen op spetsshassi automobiel type hebben twee -, trekhosnye en met het groere aantal van de bijlen (speciaal automobiel shassi), waarover ligt povorotnaya platform met strelovym oprichting van het mannelijk lid toerusting vast. Zij kunnen zonder vynosnykh houders (in de gering lager capaciteit) werken, in de noodzakelijkheid hen richten op vynosnye op. Houders - autrigery. Deze kranen worden op een snelheid tot toe overgeboekt12... 14km/ch (kranen pnevmokolesnye) en tot toe50...60m/ch (kranen op spetsshassi automobiel type); De staande capaciteit van hen16...100t. De meest wijd in de constructie gelden pnevmokolesnye kranen en kranen op spetsshassi automobiel type door het lager capaciteit25...63t met strelovym toerusting en het hoogtepunt van de kweken van de lading krom tot toe 30m. De beweeglijkheid van deze kranen verhuurt om hen praktisch alle overheen de plaats te benutten, waar bestaan proezdy.

Automobiele kranen zijn (vijg. 115, g) hebben staan capaciteit door5...16t in betreffende de gering vylete pijl (2,5...4m). Hen benutten voornamelijk op pogruzochno-razgruzochnykh werken, van ukrupnenii constructies en bemantelend van gemakkelijke eerste beginselen, bijvoorbeeld, in de oprichting van het mannelijk lid van fabricerende landbouwkundige gebouwen. Kranen worden op shassi lading automobielen geadapteerd, dit stijft door hem handelswaar prokhodimost en de snelheid van de beweging tot toe50...70km/ch. Tijdens werken kranen oprichten op vynosnye houders welk brengt hun stabiliteit op. Het hoogtepunt van de kweken van de agrafe van de kranen6...25m.

Camoхodныe moнtafныe kрaны: a, b - gуceнhhныe, c - пнecmokoлecный, g - actomobhльный; 1 - teлefka, 2 - плatфoрma, 3 - рabohee oboруdocaнhe, 4 - kabhнa упрacлeнhя, 5 - ctрeлka, 6 - baшня

Vijg. 115. Automobiele oprichting van het mannelijk lid kranen:
En, b - gusenichnye, in - pnevmokolesnyi, g - automobiel;
1 - karretje, 2 - platform, 3 - aan het werk toerusting, 4 - de cabine van de controle, 5 - pijl, 6 - toren

Torens beweeglijke kranen (vijg 116, en) - deze vrijelijk kostende povorotnye kranen met de pijl geadapteerd in het hoofd van vertikaale toren; Worden in de oprichting van het mannelijk lid nadzemnoi het deel van gebouw gegolden. Kranen worden met betrekking tot relsovomu weg verhaald.

Torens kraan bestaaatt uit toren 3, pijlen 5, van khodovykh karretjes gevestigd op relsovyi weg 1. Cabines 4, bij wie worden de apparata van de controle door de kraan gesteld beschikbaar; De samenstel van bewegende delen van de kweken van de lading, van de ommezwaai van de pijl, de bewegingen van de kraan, de wijzigingen van vyleta kromme of de bewegingen van de lading karretje; Lading en strelovogo polispastov; Ogranichitelei lager capaciteiten, de hoogtepunten van de kweken van kromme, de bewegingen van de kraan en de ommezwaai van de pijl. Kranen elektrische aandrijving hebben met voeden van uitwendig net. Mashinist alle samenstel van bewegende delen controleert van de kraan van de cabine; Is mogelijk combinerend tot toe drietal aan het werk moties.

Kranen door het lager capaciteit3...15t worden in burgerlijke mnogoetazhnom constructie gegolden. De belangrijkste voordelen van hen in wat zij de ruimere hoogtepunt hebben van brengen en het punt van striemend van de pijl van hoger boven de oprichting van het mannelijk lid hoogte op. Mashinisty hebben de handelswaar bespreken bijtijds van het werk en door de kranen geschikt om constructies in elk plaats van vozvodimogo oprichting van het mannelijk lid te verhuizen.

Strelovye relsovye kranen op khodovykh de karretjes van de torens kranen (vijg. 116, en) worden voor de oprichting van het mannelijk lid van het ondergrondse deel van gebouwen en constructies benoemd; Kunnen met diverse navesnym toerusting (torren werken, greifery, vibropogruzhateli), alsmede worden met de lading op krom verhaald. De staande capaciteit van de kranen5... 15t in vylete pijlen37... 13m.

Reльcocыe kрaны: a - baшeнный, b - ctрeлkocoй; 1 - рeльcocый пуtь, 2 - рama, 3 - baшня, 4 - kabhнa, 5 - ctрeлa

Vijg. 116. Relsovye kranen:
En - torens, b - strelkovoi;
1 - relsovyi weg, 2 - glaswaar, 3 - toren, 4 - cabine, 5 - pijl


Alle clausules van het hoofdstuk 'Oprichting van het mannelijk "lid werken in de oprichting van het mannelijk lid van stenige gebouw'en

Algemene informatie en verlangt

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen en instrumenten

Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

De toebereiding van eerste beginselen om te tillen. Stropovka

Breng en de installatie van de constructies op

Bemantelend van de kelders en de muren van de kelders

Bemantelend van sbornykh het gepansterde beton eerste beginselen van de baksteen gebouwen met betrekking tot de motie van leggend

Bemantelend van krupnopanelnykh bulkheads

Bemantelend perekrytii

Bemantelend van sanitari-technische cabines, musoroprovoda, van liftovykh collieries

Vereisten naar de bemantelende kwaliteit