Razbivka in het plan

STENIG ARBEIDT

Razbivku de bijlen van elk object, t. Door hem. Vasthechting op de liggingen ervan positioneren, beginnen met vynosa in naturu twee uiterste punten bepalende positie het de meeste lange longitudinal as. Punten dragen van de dichtstbijzijnde zetels van geodesic basis door de methode van de rechthoek of polaire coordinaten, van hoekige of lineaire keepen.

De methode van langwerpige coordinaten (vijg. 112, en) gelden, als op de stek bestaan constructie geodesic rooster. De apices van vaten vorming cijfers in de vorm van de pleinen om of rechthoeken, sommen op razbivochnom werkje op; De lengte van de kanten van vaten50...40m. De bijlen van broken gebouw ABVG of constructies moeten naar de parallele kanten van de constructie rooster zijn. Distantiert werkje zijn punt op.

Razbivku maken in zodanig opeenvolging waar. Met betrekking tot bereik tussen symbolen 12 en 13 constructie rooster houden afstand aan en repare op de terreinen R. wijzen Van de lijn bereik12...13 utochki R.Bouw juiste hoek. Met betrekking tot perpendikulyaru houden afstand aan, en repare A. wijzen. Lijkend op construeert maken van het symbool 14 constructie rooster waar, en repare B. wijzen. Met betrekking tot gewetene afstanden tussen bijlen de overblijfsel winnen van de punten (V. En G.). Door de zelfde methode pauze gebouwen en constructies van aanwezige constructies of "rode" lijnen.

Na de verdragend van belangrijkste bijlen (vijg. 112, b) van en de karkateristieke punten van bouwende ligging afrekenen obnosku welk dient voor de vasthechting van de bijlen van de kelders, van de muren, van de colonnes en andere eerste beginselen van het gebouw.

Raзbhcka h зakрeплeнhe oceй зdaнhя: a - cхema рaзbhckh ot geodeзhheckoй cetkh, b - och зdaнhя dля рaзbhckh нa mectнocth, c - пeрeнeceнhe oceй нa obнockу; 1 - ocнocныe och, 2 - koнtуры нaруfных cteн зdaнhя, 3 - koнtрoльныe ocecыe знakh, 4 - obнocka, 5 - teodoлht, 6 - chзhрный луh teodoлhta; 1/A; 1/V; 5/A; 5/V - tohkh пeрeceheнhя ocнocных oceй

Vijg. 112. Razbivka en de vasthechting van de bijlen van het gebouw:
En - blauwdruk razbivki van geodesic rooster, b - de bijlen van het gebouw voor razbivki op de terreinen, in - van perenesenie bijlen op obnosku;
1 - belangrijkste bijlen, 2 - de omlijningen van de buitenste muren van het gebouw, 3 - controle axiale symbolen, 4 - obnoska, 5 - teodolit, 6 - vizirnyi straal teodolita; 1/En; 1/In; 5/En; 5/In - de punten van de overtocht van belangrijkste bijlen

Voor het apparaat naar obnoski de parallel uitwendige omlijning van het gebouw op een afstand2...3 m ervan kanten proveshivaiut lijnen. In het bereik van deze lijnen richten op een afstand Z. op.. 3,5 m van elkaar van hout of inventarnye metaal paardenstal. Buitenst grani stoek moet in ene vertikaal vliegtuig zetelen. Naar stoikam van de buitenzijde kant aanhechtsel grondslagen door de lijvigheid40...50mm, top welk moet in ene horizontaal vliegtuig zetelen. Voor obnoski van hout, gelden inventarnuiu metaal obnosku van de tabakspijpen welk veilig muftami en door beweeglijke adapterende apparaten.

Op obnoske repare de belangrijkste bijlen van het gebouw. Met het dit uitdraaien op uitzicht richten teodolit overheen op wat-nibud in het bereik van de as, en op de lijnen vizirovaniya oorzaak op obnoske de aanwijzing van de bijlen aantekening hun nummer door de verf gesituerd. Belangrijkste bijlen verholpen, veroorzaken de tussenpersoon axiale lijnen (van de kelders, van de muren en colonnes) admeasured door de yard-afmeting met betrekking tot obnoske van belangrijkste bijlen.

Op de verwonding geval obnoski de meeste belangrijke bijlen repare op de terreinen. Met het dit draaien op uitzicht in hun bereik op een afstand uit5... 10m van de toekomst gebouw vestigen controle tijdelijke symbolen met axiale gewaagdheden, met betrekking tot welk controle van razbivku bijlen in de werkwijze van fabricage van werken. Bijlen kunnen worden geadapteerd en op de constructies situeerden nabij van gebouwd gebouw.


Alle clausules van het hoofdstuk "Geodesic werken op stroikakh"

Algemene informatie

Geodesic apparata en instrumenten

Razbivochnye arbeidt, van perenesenie bijlen en kentekenen

De geodesic kwaliteit controle van de constructie en oprichting van het mannelijk lid arbeidt