Butovaya leggend

STENIG ARBEIDT

Butovaya leggend - dit leggend van de natuurlijke Stones van verkeerde vorm twee ongeveer parallele vlakken (bedden). Voor leggende in toepassing brengen kalksteen, malm-rots, rakushechnik, tuf, granieten, alsmede bulyzhnyi stenig (voor de oprichting van het mannelijk lid van de kelders van de gebouwen door het hoogtepunt tot toe twee verdiepingen).

In de constructie gebruik ine het algemeen stenigingen door de menigte tot toe 30kg, ruimere Stones preliminarily klieven op elk meere ondiepe stenigingen. Deze werkwijze heet plintovkoi. Op gelijke tijdperk met plitkovoi skalyvaiut de accuraate hoeken van de stones, podgonyaya hun vorm beneden parallelepiped.

Инctруmeнtы dля bуtocoй kлadkh: a - kуcaлda, b - moлotok-kулahok, c - tрambocka metaллhheckaя, g - tрambocka deрecяннaя

Vijg. 77. Instrumenten voor butovoi van leggend:
En - tor, b - hamer-cam, in - tor metaal, g - tor van hout

Voor plintovki Stones gelden langwerpige tor door de menigte 4,8 kg (vijg. 77, en), en voor de behandeling - hamer-cam door de menigte 2,3 kg (vijg. 77, b) die skalyvaiut accuraate hoeken. Door deze hamer back buiten en rasshchebenivaiut butovyi steniging in leggend. Door torren (vijg. 77, in, g) back buiten de stones, uplotnyaiut butovuiu leggend. Behalve de instrumenten merkten op de vijg. 77, in butovoi leggend gebruik gelijke instrumenten en implementeert, als in brickwork.

Peрecязka kлadkh hз bуtocogo kamня: a - cteны, b-c пeрeceheнhях cteн, c-V уgлaх, 1 - лofkh, 2 - tыhkh

Vijg. 78. De leggende verband van butovogo stenig:
En - muren, b - in de overtochten van de muren, in - in de hoeken, 1 - lepels, 2 - tychki

In butovoi leggend moeilijk om zodanig voorzichtige verband te bereiken, hoe in leggend van de baksteen, omdat Stones verkeerde vorm hebben. Daarvandaan in verstovykh toerbeurten en in zabudke Stones selecteren en situeren zo voor de wisselborgtocht van de verband, om in de oprichting van het mannelijk lid van de muren (vijg. 78, en) Stones het is mogelijk was naar het bed alterneren: Die door lang kant - door de lepels 1 die klein - tychkom 2. Vandaar, in alle een aantal van leggende stap voor stap verkeersknooppunt tychkovye en lozhkovye Stones, verstakh alsmede in zabutke. In aangrenzend ruzie maakt overheen tychkovymi bed lozhkovye Stones, en overheen lozhkovymi - tychkovye. Door zodanig methode de verband bevoorraden van shvov butovoi leggend welk naar analoge ketting verband in leggend van de baksteen. Ook raskladyvaiut Stones in de toerbeurten in de kruising (vijg. 78, b) en in de hoeken van de muren (vijg. 78, in).

Stones selecteren en podgonyaiut zo, om met betrekking tot mogelijkheid om het gelijkaardige hoogtepunt van het een aantal van leggend hierin te maken20...25sm en gorizontalnost shvov. Whereat kan bedded met betrekking tot twee-drietal doordringende steniging in de een aantal van leggend zijn, en enkel ruime Stones kan in twee aangrenzende toerbeurt komen.

Butovuiu leggend maken "beneden de kling"-been', "beneden de afgrond", alsmede met de toepassing vibrouplotneniya waar.

Bуtocaя kлadka: a - "пod лoпatkу", b - "пod ckobу" ("пod лoпatkу") c прhkoлkoй лhcecoй ceрctы; 1 - ceрctocыe ряdы, 2 - maяhныe kamнh, 3 - прhhaлka, 4 - kamнh c obрabotaннoй лhcecoй ctoрoнoй, 5 - лhcecыe ceрctы, 6 - пoл пodcaлa

Vijg. 79. Butovaya leggend:
En - "beneden de kling"-been', b - "beneden skobu" ("beneden de kling"-been') met prikolkoi gezicht versty;
1 - verstovye toerbeurten, 2 - mayachnye Stones, 3 - prichalka, 4 - Stones met vergaste voorkant, 5 - gezicht versty, 6 - de seks van de kelder

Leggend "beneden de kling"-been' (vijg. 79, en) maken door horizontale toerbeurten door de lijvigheid met betrekking tot 25sm met de selectie van en prikolkoi Stones, van rasshchebenkoi dieptes en door de verband shvov waar.

Eerst, lagere, toerbeurt bed met betrekking tot treinde stichting nasukho van ruime postelistykh Stones draaide zich door het bed onder. Om Stones dicht prilegali naar de stichting, hen back buiten door tor. Dan dieptes vullen door tussen hen ondiepe stenigingen of ballast en overloop door handelbaare verdunning (in de sediment van standaarde kegel13... 15sm) tot toe zapolneniya alle dieptes tussen Stones. Rasshchebenku uplotnyaiut trambovaniem. Verderop leggend gedrag op de verdunning poryadno verrichtende verband. De verdunning woeligheid voor leggende moet de daling van standaarde kegel op corresponderen4...6sm.

Leggend maken in zodanig opeenvolging waar. Iedere navolgende toerbeurt beginnen met het beddengoed verst. Voor de oprichting van het mannelijk lid inner en buitenst versty op de hoeken, kruisingen en door een ieders4...5m op de directe stadsdelen van de muur bed op de verdunning mayachnye Stones 2. Met betrekking tot mayachnym Stones van leggen beide leden ruk prichalki 3, met betrekking tot welk in de werkwijze van leggend checken van gorizontalnost toerbeurt en pryamolineinost het gezicht vlak van de kelders en muren. Stones voor verstovykh toerbeurten selecteerden met betrekking tot hoogtepunt in het eerst geval vykladyvaiut nasukho, om te de meeste stabiele positie vinden in leggend. Dan stenig pripodnimaiut, nastilaiut de stratum van de verdunning door de lijvigheid3...4sm en vestigen stenige finale achterban buiten het het hamer. Bedded versty, scheep gaan op zapolneniiu zabutki. Verdunning beneden zabutku, net zo voor verstovykh toerbeurten, verhuizing lopatoi en ontvouwen zich met de uitspatting, om in het beddengoed van de stones het vydavlivalsya in de verticaal shvy tussen Stones. Zabutku kan worden van de Stones van elk afmeting gemaakt en vormen met dichte daling (zonder geschommel) op het bed en met de inachtneming van zwachtelen alterneren tychki met de lepels in. Voor elk meere dichte daling Stones back buiten door tor of hameren. Noodzakelijk om toe te schouwen die, om Stones niet soprikasalis met de elkander zonder de verdunning, omdat dit verlaagt van prochnost leggend. Na het beddengoed zabutki waarmaken van rasshchebenku leggende achterban buiten in de verdunning door het zwak stakingen van hameren ballast en ondiepe stenigingen. Het vlak van de bedded een aantal van leggende aline voegende verdunning leix in de verdieping tussen Stones. Volgende toerbeurten van leggend maken in gelijke opeenvolging waar.

Leggend "beneden skobu" - het type leggend "beneden de kling"-been', en zijn maken van de Stones van gelijkaardig hoogtepunt geselecteerd met behulp van gietvorm (skoby) waar. Zodanig leggende solliciteren oprichting van het mannelijk lid prostenkov en colonnes.

Leggend van prikolkoi confronteren vlak (vijg. 79, b) - ook type leggend "beneden de kling"-been' of "beneden skobu". In de voerend van het dit leggend van asperity op het gezicht vlak van de stones bedded in buitenst of inner verstu, preliminarily skalyvaiut. Van prikolkoi confronteren vlak ine het algemeen vykladyvaiut colonnes en de muren van de kelders.

Leggend in opalubke methode "beneden de kling"-been' waarmaken, wanneer moet het vlakke vlak van beide leden van de muur in weinig-postelistom en oneven geveerd butovom stenig krijgen. In dit geval het is mogelijke selecteren niet postelistye Stones voor verstovykh toerbeurten en hoeken.

Rhc. 80. Kлadka "пod зaлhc": 1 - уkлadka kamня h рacщebeнka пуctot, 2 - зaлhcka fhdkhm рactcoрom, 3 - уkлadka cлedующego ряda, 4 - прoceрka goрhзoнtaльнocth kлadkh, 5 - урoceнь, 6 - рeйka-прachлo, 7 - oпaлуbka

Vijg. 80. Leggend "beneden de afgrond":
1 - beddengoed van stenige en rasshchebenka dieptes, 2 - zalivka door vloeiende verdunning, 3 - beddengoed van volgende toerbeurt, 4 - de verificatie van gorizontalnosti leggende, 5 - hoogte, 6 - batten-regel, 7 - opalubka

Leggend "beneden de afgrond" maken van rvanogo buta waar of bulyzhnogo stenig, niet kiezen Stones en niet van vykladyvaya verstovykh toerbeurten. Leggend vozvodyat in opalubke welk richten in de ontluiken in land sloten (vijg op. 80).

Als voedingsbodem dicht, dan in de diepte van de sloten tot toe 1,25 m kan worden gedraagd leggend en zonder opalubki vraspor met de muren van de sloot. De eerst stratum van butovogo steniging door het hoogtepunt25...20sm bed op dorre stichting zonder de verdunning vraspor met de muren en uplotnyaiut trambovaniem. Dan vullen alle hiaaten tussen Stones door de ondiepte stenige en ballast 1. Bedded stratum lopen 2 vloeiende verdunning over, zodat alle dieptes stonden bol. Navolgend leggend gedrag door zelfde afbeelding door horizontaal ruzie maakt door het hoogtepunt25...20sm lopende verdunning alle een aantal van leggend. Deze methode van leggend wordt slechts voor de oprichting van het mannelijk lid van de kelders van de gebouwen door het hoogtepunt niet boven 10m en slechts op neprosadochnykh voedingsbodems verondersteld.

Rhc. 81. Kлadka c chbрoуплotнeнhem: 1 - уkлadka kamня "нacухo" c рacщebeнkoй пуctot, 2 - уплotнeнhe рactcoрa chbрatoрom, 3 - уkлadka kamня пod лoпatkу, 4 - oпaлуbka, 5 - cлoй рactcoрa, 6 - плoщadohный chbрatoр

Vijg. 81. Leggend met vibrouplotneniem:
1 - beddengoed van stenig "nasukho" van rasshchebenkoi dieptes, 2 - de versteviging van de verdunning vibratorom, 3 - beddengoed van de steniging beneden de kling-been, 4 - opalubka, 5 - de stratum van de verdunning, 6 - ploshchadochnyi vibrator

Leggend met de toepassing vibrouplotneniya (vijg. 81) heeft prochnost op25...40% meer prochnosti leggend volbracht door de methode "beneden de kling"-been'. Leggend maken in opalubke of vraspor met de muren van de sloten in dichte voedingsbodems waar. Eerst toerbeurt bed nasukho, dieptes tussen Stones vullen shchebenkoi, en dan ontvouwen zich verdunning door stratum4...6sm, richten ploshchadochnyi vibrator en uplotnyaiut leggend op totdat, poosje verdunning zal niet uitscheiden met om leggend binnen te dringen. Toen bed op de verdunning navolging een aantal van de steniging door de methode "beneden de kling"-been', het deken door de verdunning en opnieuw vibreren. Om te maken de decoratief bovenaards van butovykh muren, gelden tsiklopicheskuiu leggend: Voor het gezicht vlak van leggende selecteren ukolotye Stones hen situeren in verstovykh toerbeurten zo, om van shvov tussen hen werd schilderstuk gekregen. Dit shvy maken ook bossed (breedte2...4sm) en rasshivaiut. Op de tijdperken voor leggend van de hoeken whereat gebruik ongeveer otesannye langwerpige stenigingen zwachtelende hen met de muur leggend. Gelden ook tsiklopicheskuiu de Bask van butovoi leggend plitnymi door de stones na zijn oprichting van het mannelijk lid.


Alle clausules van het hoofdstuk "Butovaya en butobetonnaya leggend"

Butovaya leggend

Butobetonnaya leggend

Beheer in de oprichting van het mannelijk lid van butovykh en butobetonnykh kelders

De regels van de voerend van leggende en vereisten naar zijn kwaliteit