De berekening van de grootte delyanki

STENIG ARBEIDT

In de oprichting van het mannelijk lid van de muren van de gebouwen iedere koppeling van bricklayers werken op de delyanke. Boel delyanok en hun afmeting richten afhankelijk van trudoemkosti leggende en de wijzigingen van de vervaardiging van de koppelingen op. Afmeting delyanok rekenen zo, om aan het werk niet stesnyali elkander, naar en om koppeling werd zwenk in de wijziging loop op andere delyanki niet bedragen. Algemeen voortkomen uit voorwaarde welk voor de wijziging leggend op delyanke moet vozvedena op het hoogtepunt van de etappe (zijn1... 1.2m .. Whereat verdieping moet op het volledige aantal van etappes onderverdelen. Met de vergoeding voor deze voorwaardes afmeting delyanok, bijvoorbeeld, voor eenvoudige muren door de lijvigheid 2 baksteen worden voor de koppeling "gelijk" door de lengte aangeraad13...20m, voor de koppeling "pyaterka" - 24 .. .30m.

Afmeting delyanok voor de koppeling rekenen met betrekking tot formule:/=T (Ahn), waar/- lengte delyanki, m. T - de generaal timen van het werk in de wijziging, chel-ch.; En - de lijvigheid van de muur, m; H - het hoogtepunt van de etappe, m.; N - standaarde tijdperk op 1m3 leggend, chel-ch.

In rasstanovke aan het werk koppelingen, delyanki voor hen tvloeit naar admeasure meerdere ruimere lengte, aanvaardbaar met betrekking tot formule voor. Anders bricklayers in perevypolnenii standaardmaaten wil prostaivat tegen het eind wijzigingen.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Bepantseerde brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid