Leggend peremychek

STENIG ARBEIDT

Het deel van muren superceding windows of deur opening, heet peremychkoi. Als zwaartekracht perekrytii peredaetsya op de muur maar meteen overheen begenadigd, gelden lager sbornye bepantseerde beton peremychki. Als van zodanig rekening niet, voor perekrytiya openingen door de breedte minder 2m gelden gepansterd beton niet lager of ryadovye baksteen peremychki in de vorm van leggend op de verdunningen verheven prochnosti met armaturnymi kernen welk de bakstenen handhaven van lagere toerbeurt. Voor ryadovykh op de tijdperken maken klinchatye peremychki die dienen in dat tijdperk door de architectonic details van de verheffing. In proletakh tot toe 3,5...4m vozvodyat arched peremychki. Leggend van zodanig type gebruik en voor het apparaat arched perekrytii (van de aartsen).

In leggend peremychek alles longitudinal en transversal shvy geheel verdunning vulen, omdat zodanig leggende werken niet enkel op de druk maar ook op de verkromming in. In het zwak zapolnenii verdunning verticaal shvov aangeschoten van de rekeningen in het eerst geval de afwijking wekt van losse bakstenen, en dan de vernietiging van leggend.

Ryadovye peremychki (vijg. 62, en) vykladyvaiut van de keuze muzieknoot volledige baksteen met de inachtneming gorizontalnosti van de toerbeurten en de regels van het rijtuig. Hoogtepunt ryadovoi peremychki4...6 roeit van leggende, lengte op 50sm meere breedte van de opening. Voor leggende in toepassing brengen de postzegel verdunning niet onderaan25.

Peremychki vykladyvaiut met opalubkoi (vijg. 62, b) van de grondslagen door 2 lijvigheid40...50mm. Met betrekking tot opalubke ontvouwen zich de stratum van de verdunning door de lijvigheid20...30mm, bij wie toen vtaplivaiut armaturnye kernen beneden de lagere een aantal van de baksteen ryadovoi peremychki (met betrekking tot een stalene kern, door de diameter niet minder 6mm per 1/2 baksteen van de lijvigheid van de muur, maar niet van minder drie kernen op peremychku, als met betrekking tot project wordt ander armirovanie) niet genodigd hebben. De einden van de kernen 3 verzuimen voor grani opening op 250mm (zij moeten door krom), t beeindigen. Door hem. Hen zaankerivaiut in leggend; De kernen van periodiek profiel zaankerivat wordt niet genodigd hebben.

Kлadka ряdocoй пeрemыhkh: a - obщhй chd, b - cхema oпaлуbkh нa tруbhatых kруfaлaх; 1 - пoddeрfhcaющhe ctoйkh; 2 - doщataя oпaлуbka, 3 - aрmatурныe cteрfнh, 4 - cлoй рactcoрa, 5 - kлadka пeрemыhkh, 6 - tруbhatыe kруfaлa

Vijg. 62. Leggend ryadovoi peremychki:
En - generaal uitzicht, b - blauwdruk opalubki op trubchatykh kruzhalakh;
1 - handhavende paardenstal; 2 - doshchataya opalubka, 3 - armaturnye kernen, 4 - de stratum van de verdunning, 5 - leggend peremychki, 6 - trubchatye kruzhala

De einden van de grondslagen opalubki opiraiut op de bakstenen hielpen van leggend af; Na snyatiya opalubki hen srubaiut. Op de tijdperken beeindigt opalubki tussenvoegsel in borozdy op de hellingen van de openingen (na snyatiya opalubki borozdy overlegd baksteen). Als de breedte van de opening meer 1,5 m, - beneden opalubku subdtitute paardenstal1.

Hen maken van twee obrezkov tabakspijpen diameter 48mm schoof in de derde interval van de tabakspijp diameter 60mm in. In leggende tabakspijpen kruzhala razdvigaiut zo, om de einden van de tabakspijp van minder diameter zakhodili naar binnen borozd lieten in leggend. Per de opening ingestellen twee kruzhala; Hen kunnen worden gegolden en alsdan, wanneer in de openingen worden windows dvernye bloc ingeschoven. In andere types kruzhal bloc kunnen worden slechts na snyatiya opalubki peremychki ingestellen.

Klinchatye en luchkovye peremychki (vijg. 63, en, b) vykladyvaiut van polnotelogo van keramische of silikatnogo baksteen met de pijl-gekoppene shvami, lijvigheid welk op de bodem peremychki niet minder 5mm, boven niet boven 25mm.

Tot toe de stelen beginneling van leggende peremychki vozvodyat muur tot toe hoogte peremychki, vykladyvaya op gelijke tijdperk lager zijn onderdeel 2 (pyatu) van podtesannogo baksteen (door gietvorm de richting van het lager vliegtuig 7, t vast. Door hem. De hoek van zijn verwerping van van vertikali). Leggend gedrag door transversal toerbeurten 3 met betrekking tot opalubke 4, paardenstal onveranderd kruzhalami. Op opalubke de toerbeurten kruisen van leggend met zodanig berekening aan, om het aantal van hen was range, rekening houdende whereat lijvigheid shva. Centrale baksteen 8 in range centrale toerbeurt naam zamkovym.

Kлadka пeрemыhek: a - kлhнhatoй, b - aрohнoй, c - луhkocoй; 1 - нaпрacлeнhe oпoрнoй плockocth, 2 - пяta, 3 - ряdы kлadkh, obрaзующhe пeрemыhkу, 4 - doщataя oпaлуbkу, 5 - шнур, 6 - шabлoн-уgoльнhk, 7 - kлhнья, 8 - ceнtрaльный khрпhh

Vijg. 63. Leggend peremychek:
En - klinchatoi, b - arched, in - luchkovoi;
1 - de richting van het lager vliegtuig, 2 - vijfde, 3 - de toerbeurten van leggende vorming peremychku, 4 - doshchataya opalubku, 5 - koord, 6 - boetseren-ugolnik, 7 - wiggen, 8 - centrale baksteen

Klinchatye en luchkovye peremychki vykladyvaiut parallel van twee kanten van vijfde naar het kasteel zodoende, om in het kasteel zij zaklinivalis door centrale range baksteen. Richting shvov controle door het koord bolstered boven in het punt van de kruising van de gepaarde geslachten van lager onderdelen (pyat).

In proletakh elk meer 2m leggend klinchatykh peremychek wordt niet verondersteld.

Arched peremychki (vijg. 63, in), aartsen en aartsen vykladyvaiut in gelijke opeenvolging, net zo klinchatye. Shvy tussen rijen moeten zijn loodrechte foute lijn vormend het lagere vlak van de aarts, en de buitenlaag van leggend. Whereat shvy worden ushirennye omhoog en suzhennye op de bodem gewonnen.

De schikking van de toerbeurten van leggende en verdeeldhei brengende hun bedden liggen volgens de eerst regel van razrezki leggend vast, omdat in de aartsen en aartsen strev van wetten rekenen met betrekking tot kasatelnoi naar foute aarts en de bedden van de toerbeurten ontpopen zich de loodrechte richting van de aandrangen.

Arched peremychki vykladyvaiut met betrekking tot opalubke van pyat naar het kasteel op gelijke tijdperk van beide leden.

Shvy leggend geheel vulen verdunning in. In de ruime lijvigheid van de aarts van de baksteen of de Stones van shvy leggende complementarily overloop door vloeiende verdunning. De opper bovenaards van de aartsen gomen. Richting radialnykh shvov en de nauwkeurigheid van het beddengoed van iedere toerbeurt checken met betrekking tot koord 5 adapteerde in de aarts centrum. Door het koord en boetseren-ugolnikom 6, een kant welk gedaante heeft, naar overeenkomstige verbuiging van guitig, vaststelen en de positie lezen van alle een aantal van leggend af.

Opalubka voor leggend van de aartsen en aartsen moet eenvormig teruglopen in raspalublivanii. Met het dit uitdraaien op uitzicht beneden kruzhalami stellen wiggen 7 in, in geleidelijke verflauwing welk opalubka loopt.

Termen vyderzhivaniya arched en klinchatykh peremychek in opalubke vertrouwende de temperatuur van buitenst lucht (in de zomer van) en de postzegels van kladochnogo verdunning 7 .. .20, en ryadovykh -5...24sut.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid