De eerste beginselen van de metselwerk

STENIG ARBEIDT

Baksteen of de stenig van langwerpige vorm heeft zes granei (vijg. 12, en). Twee tegengestelde grotste bedden (grani) 2 welk baksteen (stenig) activeren verdunning, naam door de bedden (lager en bovenste). Lange zijdelings grani de baksteen (van stenig) naam - door de lepels 3, kleine, naam - tychkami.

Leggend (vijg. 12, b) maken door horizontale toerbeurten beddengoed Stones plashmya, t waar. Door hem. Op het bed 9. In losse gevallen, bijvoorbeeld in leggend karnizov of doordringend (1/4 baksteen) van bulkheads, - op arris, t. Door hem. Op de zijdelings lozhkovuiu gran. De uiterst ruzie maakt van de baksteen of Stones in het een aantal van leggend vormend het vlak van leggende, naam verstami. Nuanceer versty buitenst 4 situeerde op het deel van de verheffing van het gebouw, en inner 5 - van de inner kant van de huisvesting. De leggende toerbeurt van de bakstenen gericht op de buitenlaag van de muur lange zijdelings graniu, naam lozhkovym 14, en klein graniu - tychkovym 13. Bakstenen en Stones bedded tussen buitenste en inner verstami, naam zabutovochnymi, of zabutkoi6.

gрaнh kamня h khрпhha (a) h элemeнtы kameннoй kлadkh (b): 1 - tыhok, 2 - пocteль, 3 - лofok, 4 - нaруfнaя ceрcta, 5 - cнуtрeнняя ceрcta, 6 - зabуtka, 7 - ctoрoй ряd, 8 - пeрcый ряd, 9 - goрhзoнtaльный шoc (пocteль), 10 - ceрthkaльный прodoльный шoc, 11 - ceрthkaльный пoпeрehный шoc, 12 - фacad, 13 - tыhkocый ряd, 14 - лofkocый ряd

Vijg. 12. Grani stenige en baksteen (en) en de eerste beginselen van de metselwerk (b):
1 - tychok, 2 - bed, 3 - lozhok, 4 - buitenste versta, 5 - inner versta, 6 - zabutka, 7 - seconde toerbeurt, 8 - eerst toerbeurt, 9 - horizontaal shov (bed), 10 - verticaal longitudinal shov, 11 - verticaal transversal shov, 12 - verheffing, 13 - tychkovyi toerbeurt, 14 - lozhkovyi toerbeurt

Het hoogtepunt van de toerbeurten van leggende vormen van het hoogtepunt van de Stones (van de baksteen) van en lijvigheid horizontaal shvov10... 15mm (middelmaat hierine verdieping - 12mm). Lijvigheid gedeeld verticaal shvov wordt verondersteld8...15mm, middelmaat moet 10mm niet overtreffen. Het hoogtepunt van de toerbeurten van brickwork met de vergoeding voor de middelmaat lijvigheid shva 12mm moet (in millimetrakh) stileren: Voor leggend van de baksteen - door de lijvigheid 65mm - op een gemiddelde 77, van dikke baksteen door de lijvigheid 88mm -100. Van de baksteen door de lijvigheid 65mm op 1m leggend met betrekking tot hoogtepunt het is noodzakelijke 13 toerbeurten, door de lijvigheid 88mm - 10 toerbeurten.

De breedte van de brickwork van de muren genaamd door de lijvigheid, maken aliquot 1/2 baksteen of stenig: 1 baksteen - 250mm, 1 1/2 - 380mm, 2 - 510mm, 21/2 baksteen - 640mm en t. D. De lijvigheid van de muren benoemen met de vergoeding voor de verticaal shvov. Bulkheads in de gebouwen vykladyvaiut in 1/2 of 1/4 baksteen, t. Door hem. Door de lijvigheid 120 en 65mm. Alle enounced hoger boven de besefen omstreeks de eerste beginselen van de metselwerk gelijk houden naar alle aard van stenige melkoshtuchnykh materielen stand: Baksteen, van keramische of beton Stones, van butovogo stenig, van ondiepe bloc van de natuurlijke wijze stenig.

De architectonic-ontwerp eerste beginselen zijn van de muren. De muren van de gebouwen volbrengende de functies van de bescherming van inner huisvestingen van atmosferische invloeden, op gelijke tijdperk de uitwendige vooruitzicht vormen van het gebouw. Vandaar in ontwerpend van de muren wordt beton voor het gebouw het systeem van de schikking en de afmeting van het windows openingen, prostenkov, poyaskov, van erkerov en andere architectonic-ontwerp eerste beginselen beschouwd. Op de vijg. 13. Worden belangrijkste eerste beginselen gemerkt.

Aрхhtektурнo-koнctруkthcныe элemeнtы cteн: 1 - cokoль, 2 - okoнный прoem, 3 - пoяcok, 4 - caнdрhk, 5 - прocteнok, 6 - пeрemыhka, 7 - kaрнhз

Vijg. 13. De architectonic-ontwerp eerste beginselen van de muren:
1 - bajonet, 2 - windows opening, 3 - poyasok, 4 - sandrik, 5 - prostenok, 6 - peremychka, 7 - karniz

Bajonet is (vijg. 14) - het lagere deel van de buitenste muur van het gebouw liggend maar meteen op de kelder. Ze maakt frequent mechanisch, naar de temperatuur en andere invloeden door. De bajonet van de gebouwen oblitsovyvaiut door de tichel of natuurlijke wijze stenig (vijg. 14, en), oshtukaturivaiut door verdunning cementeren. Gelden ook podreznoi het type van bajonet - lager onderdeel het vylozhena van de beton bloc van minder lijvigheid, dan hoofd van de baksteen (vijg. 14, b).

thпы cokoля: a - hз khрпhha, obлhcocaнный плhtamh, b - hз betoнных bлokoc, пodрeзнoй

Vijg. 14. De types van bajonet:
En - van de baksteen, oblitsovannyi door de borden, b - van beton bloc, podreznoi

Openingen in de muren - trekken vasthechting erin windows, van de deuren aan. De zijdelings en bovenste vliegtuigen van de openingen naam door de hellingen (vijg. 15).

Detaлh прoema: 1 - hetceрth, 2 - пeрemыhkh, 3 - otkocы, 4 - прocteнok

Vijg. 15. De details van de opening:
1 - verblijfplaats, 2 - peremychki, 3 - hellingen, 4 - prostenok

Prostenki - dit deel van muur situeerde tussen openingen. Prostenki tijdperk brengen in de vorm van de eenvoudige langwerpige colonnes, alsmede van de colonnes met de verblijfplaats voor de vasthechting erin windows en dvernykh bloc door. Verblijfplaats maken verlossend van leggend buitenst lozhkovye versty op de lengte chetvertki en beddengoed chetvertki in tychkovykh verstakh.

Peremychki - constructies superceding openingen van bovenstaand. Hen maken van bruskovykh bepantseerden beton eerste beginselen of van leggende volbrachte bijzondere methode.

Stenige muren met de openingen of zonder hen - doof, kunnen diverse details in de vorm napuskov, obrezov, van de afgronden, pilyastr e.a. hebben. (Vijg. 16, en).

Napuskom (vijg. 16, b) de stadsdeel noemen van leggend, waarover volgende zijn toerbeurt bevindt zich niet in de vliegtuigen in het verleden van bedded bakstenen, en met de raming op het gezicht vlak. Napuski maken niet boven dan op 1/3 lengtes van de baksteen in iedere toerbeurt. Napuskom de meerdere toerbeurten van leggend zullen formeren poyaski 3 welk verheffing scheiden met betrekking tot hoogtepunt (cm. Vijg. 13), alsmede karnizy (vijg. 16, b) en andere ontwerpen en architectonic eerste beginselen. Poyaski of de combinatie van hen met andere protrusive eerste beginselen van leggend overheen het windows en deur openingen naam sandrikami.

Obrez leggend (vijg. 16, en) maken met otstupom van het gezicht vlak van de aan de beurt een aantal van leggend. Hoger boven obreza muur minder lijvigheid heeft, dan tot toe obreza. Voltooiing een aantal van aanhangigend makend obrezom - tychkovyi. Obrez leggend vykladyvaiut in de transitie van de bajonet 5. Naar de muur, in de vermindering van de lijvigheid van de muren in de zolders van mnogoetazhnykh gebouwen en t. P.

Detaлh kameнных cteн: a - detaлh cteны, b - kaрнhз c нaпуckom khрпhheй; 1 - obрeз, 2 - пhляctры, 3 - прocteнok, 4 - hetceрtь, 5 - cokoль, 6 - уctуп kлadkh

Vijg. 16. De details van stenige muren:
En - de details van de muur, b - karniz van napuskom bakstenen;
1 - obrez, 2 - pilyastry, 3 - prostenok, 4 - kwartaal, 5 - bajonet, 6 - de afgrond van leggend

Afgrond 6 vykladyvaiut, smeshchaya het vliegtuig van leggend van het belangrijkste vliegtuig van de muur.

Pilyastry 2 - deze langwerpige colonnes, protrusive van de generaal vliegtuig confronteren van de muur en vykladyvaemye vperevyazku erbij.

Borozdy - van de verdieping in de muur voor adapterend van de pijpleidingen, van elektrische kabels en anderen bedekt-boven bedradingen.

Na bemantelend dit provodok borozdy zadelyvaiut zapodlitso met de muur vliegtuig. Vertikaal borozdy met betrekking tot breedte en diepte maken aliquot 1/2 baksteen (van stenig). Naar horizontale borozdy – aliquot een aantal van leggend met betrekking tot hoogtepunt. Alsmede 1/4 baksteen (van stenig), en 1/2 baksteen (van stenig) - met betrekking tot diepte.

Nishi - van de verdieping in leggend van de muur, aliquot 1/2 baksteen (van stenig). In nishakh ingebouwde kleerkasten situeren, de apparata van de verwarming, elektrische en andere apparaten.

Shtraba - dit stadsdeel welk vykladyvaiut voor de pauze in het werk zo, om in de renascence van de werken om de verband van het nieuwe deel van leggend met in het verleden vozvedennoi te bevoorraden. Shtraby brengen tijdperk gezind - ubezhnye (vijg door. 17, en) en verticaal (vijg. 17, b, in). Ubezhnaya shtraba leggend, de beste verbinding bevoorraadt van de verenigde stadsdelen van de muren, dan verticaal leggend shtraba. In vertikaal shtraby voor de betrouwbaarheid van de verbindingen van leggend gestoken stalene roosters met betrekking tot hoogtepunt van longitudinal staven door de diameter 4-6mm en transversal diameter 3m bedded door 1,5 m met betrekking tot hoogtepunt, incluis in de hoogte ieder perekrytiya. Ubezhnymi shtrabami (vijg. 17, g, d.)In de vorm van de kleine stadsdelen van de muren door het hoogtepunt tot toe zes toerbeurten vykladyvaiut op buitenwaartse verstakh vuurtorens welk gebruik in de werkwijze van leggend voor de vasthechting prichalok. Vuurtorens situeren met betrekking tot hoeken (vijg. 17, b) op een afstand10... 12m van de elkander

Stрabы: a - уbefнaя, b - ceрthkaльнaя нa пряmom уhactke, c - to fe, c mecte прhmыkaнhя dруgoй cteны, g - уbefнaя уgлocaя (maяk), d - to fe, прomefуtohнaя c cплoшнoй cteнe (maяk)

Vijg. 17. Shtraby:
En - ubezhnaya, b - verticaal op direct stadsdeel, in - gelijk, in de plaats van primykaniya andere muur, g - ubezhnaya hoekig (vuurtoren), d - gelijke, tussenpersoon in vaste muur (vuurtoren)


Alle clausules van het hoofdstuk "Algemene gegevens op de metselwerk'

Schrijft en wijzend van leggend machine

Regels razrezki en de eerste beginselen van de metselwerk:

Prochnost en de stabiliteit van de metselwerk: