De belangrijkste eerste beginselen van de gebouwen

STENIG ARBEIDT

Totaliter varieteit van de gebouwen alle zij bestaanan uit the limited aantal van verband houdende architectonic-konstruktsionnykh de eerste beginselen (van onderdelen).

Met betrekking tot de functioneel wijzend van hen podrazdelyaiut op het lager behoedende en combinerende beide deze functies. Lager constructies vernemen rekeningen verschijning in het gebouw en spel erop buiten (van de constructies van de zelve gebouw, toerustingen, sneeuwen, vetra, mensen); Behoedend - worden voor de isolatie van inner volumes in de gebouwen en constructies van uitwendige omgeving of tussen elkander met de vergoeding voor normatieve vereisten met betrekking tot prochnosti, smoorhi insulations, gidroizolyatsii, isolatie van vlagi, vozdukhopronitsaemosti, zvukoizolyatsii, svetopronitsaemosti benoemd. Constructies welk kunnen vernemen boekten erop rekeningen over, combineren. Het is naam: Lager en behoedende functies. Zodanig constructies moeten naar overeenkomstige vereisten met betrekking tot staande capaciteit, zich vergenoegen alsmede teploprovodnosti, vozdukhopronitsaemosti, zvukoizolyatsii.

Het belangrijkste ontwerp eerste beginselen van de gebouwen (vijg. 1) - het: Kelders, muren, perekrytiya. Zowel als: Bulkheads, bekapen, ladder.

Koнctруkthcнaя cхema mнogoэtafнogo зdaнhя: 1 - фунdameнt, 2 - пoл пodcaлa, 3 - пeрekрыthe нad пodcaлom, 4 - ghdрohзoляchя, 5 - нaруfныe cteны, 6 - mefdуэtafныe пeрekрыthя, 7 - cнуtрeннhe cteны, 8 - пeрegoрodkh, 9 - heрdahнoe пeрekрыthe, 10 - heрdak, 11 - kрышa, 12 - лectнhca, 13 - пaрaпet, 14 - okнa, 15 - otmoctka

Vijg. 1. Het ontwerp blauwdruk van mnogoetazhnogo gebouw:
1 - kelder, 2 - de seks van de kelder, 3 - perekrytie overheen de kelder, 4 - gidroizolyatsiya, 5 - buitenste muren, 6 - mezhduetazhnye perekrytiya, 7 - inner muren, 8 - bulkheads, 9 - cherdachnoe perekrytie, 10 - zolderkamer, 11 - dak, 12 - ladder, 13 - spijlen, 14 - windows, 15 - otmostka

Kelder presenteert lager onderdeel, door welk peredaetsya rekening van bouwende voedingsbodem is een stichting.

Stichting naam natuurlijke wijze, wanneer voedingsbodem beneden podoshvoi kelder resideert binnen de positie ervan natuurlijk beddengoed; Als voedingsbodem preliminarily kunstmatig consolideren, dan zodanig stichting naam kunstmatige een of anders.    Kelders worden aangedaan de invloed van knarste water, dikwijls agressief, van en regelbare temperatuur, daarvandaan voor de oprichting van het mannelijk lid van de kelders gelden materielen erop houdend hoog prochnostiu, vodo - en morozostoikostiu: Bepantseerde beton, beton, butovyi stenig. In de menigte-toonladder construerende kelders beneden de muren van de gebouwen sooruzhaiut, doorgaans, sbornymi: Van gepansterde betonnene borden en bloc. Ine het algemeen kelders molteken podoshvu, podrazdelyaiut op banded welk steken beneden de muren, of stolbchatye - in de vorm rechthoek, van trapetsievidnykh en andere types van losse houders beneden in tweeen kostende colonnes of colonnes. Kelders brengen tijdperk en svainye door, wanneer gebouw beren op gesoppen in de voedingsbodem van hout beton of bepantseerden beton svai.

Muren met betrekking tot benaming en schikking in het gebouw podrazdelyaiut op buitenst en inner. Buitenste muren 5 (vijg. 1) huisvestingen behoeden van uitwendige omgeving en hen verdedigen van atmosferische invloeden, inner 7 - los van een huisvesting van andere een of anders. Buitenst alsmede inner muren vernemen vetrovye rekeningen op het gebouw, bevoorraden zvuko - en de smoorhi insulation van de huisvestingen, de bescherming van hen van de buitenzijde klimaticheskikh invloeden.

Muren brengen tijdperk lager, samonesushchimi en niet lager door. Lager muur en vernemen, en overdracht op de kelders van de rekening niet enkel van het eigen gewicht maar ook van andere constructies (perekrytiya, van het dak, ladders), alsmede vetrovye rekeningen.

Samonesushchie muren overdracht op de kelders van de rekening van slechts eigen gewicht. Op zodanig muren niet opiraiutsya perekrytiya of Andere constructies van het gebouw.

Muren welk slechts de huisvestingen behoeden van de gebouwen van uitwendige kamer en boeken eigen gewicht hierine iedere verdieping op andere staande constructies over, heten van niet lager. Zelfde muren, naveshivaemye op de vertikaale constructies van het karkas van het gebouw, wordt geadministreerd om navesnymi te noemen.

Het hoofd van buitenste muur stimulerend het vliegtuig van de muur, heet karnizom. Vynos karniza, t. Door hem. Afstand van de muur tot toe boord karniza, benoemen met betrekking tot project. Whereat nemen in de noodzakelijkheid verantwoorden van de bescherming van de muren van het water, stekaiushchei van het dak, en de architectonic eigenaardigheden van het gebouw. Gebouwen met de muren zonder karniza hebben spijlen 13 behoedt het deel van dak.

Mezhduetazhnye perekrytiya 6sovmeshchaiut functies behoedend en lager, en gebouw scheiden met betrekking tot hoogtepunt op de verdiepingen. Perekrytiya 9 overheen de bovenverdieping - cherdachnye. Perekrytiya in stenige gebouwen waarmaken van sbornykh betonnene panelen bepantseerden, in maloetazhnykh huizen - op de tijdperken van van hout onderleggers, waartegen de details brengen van het plafond van de triplex, van drevesnostruzhechnykh borden of gipsokartonnykh werkbladen aan.

Bulkheads - behoedende eerste beginselen welk onderdeel de inner kamer van het gebouw hierine een verdieping op losse huisvestingen, vozvodyat van gipsovykh, van fibrolitovykh borden, van keramische en andere pustotelykh Stones, van de baksteen en andere materielen. Bulkheads beer op perekrytiya en erop verplaatsen eigen gewicht.

Dak combineert functies behoedend en lager, en dient voor de bouwende bescherming van atmosferische condensatie en de verhuizing van hen daarvoor varieren; Bestaaatt uit gepansterde betonnene panelen doorgestaan op buitenste en inner muren en bedded met de vooringenomenheid voor organisatie vodootvoda. Tussen de panelen van het dak en cherdachnymi perekrytiyami zullen kamer welk naam door de zolderkamer vormen 10. In maloetazhnykh gebouwen dak maken van van hout dak bandages, met betrekking tot welk van de grondslagen rekenen obreshetku af, waartegen brengen dak bekleding van asbestotsementnykh en andere werkbladen of krovelnogo ijzer aan.

Ladders 12 dienen voor de communicatie tussen vloert, bevinden zich in de huisvestingen met staande muren (tree hallen). De ladder onderdeel tussen vestigt heet door de vlucht van de trap, op de tree hallen, doorgaans, stelen beschikbaar ook oppeppers.


Hoofdstuk "Gegevens op de delen van gebouwen en fabricage van burgerlijke werk'en

De rangschikking van de gebouwen en vereisten ernaar:

Het belangrijkste ontwerp eerste beginselen van de blauwdrukken van de gebouwen:

 

Besefen omstreeks burgerlijke werken, werkwijzen en de organisaties van aan het werk koppelingen:

De types van constructie en oprichting van het mannelijk lid werken: