De oprichting van het mannelijk lid van de constructies in seismoopasnykh zones

STENIG ARBEIDT

Gebouwen en constructies, vozvodimye in seismoopasnykh (naar aansprakelijke aardbevingen) gebieden, moeten ableness erop nahouden, om aardbeving invloeden zonder de aderlating van operationeele kwaliteiten, t te weer stellen zich te tegen. Door hem. Te zijn seismostoikimi.

Seismostoikost gebouwen en constructies wordt bevoorraden door geldend van beslissingen ontwerpen, van de constructies en materielen, overeenkomstig seismicity (de intensiteit van aardbeving invloed in de punten) de plaatsen van de constructie, alsmede door de ernstige inachtneming van de regels en vereisten met betrekking tot de oprichting van het mannelijk lid van de constructies naar en fabricage van werken in aardbeving gebieden.

Naar het aantal van ontwerp aseismic afmetingen betr: Toepassing seismostoikikh van systemen ontwerpen. De afdeling van de gebouwen en constructies in het plan voor onderdelen aseismic shvami, de beperking van het hoogtepunt van de gebouwen, van reglamentirovanie conditioneert en het bereik van de toepassingen van de materielen met betrekking tot hun types; Toepassing in het ontwerp blauwdrukken van aseismic ceinturen; Armirovanie de eerste beginselen van stenige constructies en het een aantal van andere afmetingen beschouwd door de standaardmaaten van de raming en constructies.

Indiceerde afmetingen worden door de berekening beschreven en spiegelen zich in de projecten af. Het is zo, bijvoorbeeld, in de gebouwen met de muren van de baksteen of metselwerk in de hoogte van perekrytii en coatings noodzakelijke om aseismic ceinturen met betrekking tot alle longitudinal af te rekenen en transversal muren volbracht van monolitnogo beton bepantseerde, of sbornymi met zamonolichivaniem stykov en ononderbroken armirovaniem. Whereat de ceinturen van de bovenverdieping moeten worden leggende de vertikaale opbrengsten van de armatuur verbonden aan. Het ontwerp beslissingen van de ceinturen, hen armirovanie worden in de projecten geindiceerd.

In de vervoegingen van de muren in leggend bed armaturnye roosters door de lengte 1,5 m van secheniem longitudinal armatuur in het rooster niet minder 1 cm 2. Vat bed door 700mm met betrekking tot het leggende hoogtepunt in seismicity - om7...8 punten en door 500mm - in 9 punten. Leggend van samonesushchikh muren tuigeren met de constructies van het karkas door soepele stropdassen, niet naar het afschrikmiddel horizontale vooringenomenheden van het karkas.

Tussen muren en de colonnes van het karkas worden zuiveringen door de waarde niet minder 20mm beschouwd. Met betrekking tot alle lengte van de muren in de hoogte van de top van het windows openingen, in de bekleding hoogte rekenen aseismic ceinturen af, amalgameren met het karkas. Opiranie panelen perekrytii op leggend van de muren moeten niet door beneden de lengte 120mm, en op gevibreerde baksteen panelen en bloc - niet minder 90mm zijn. Onderleggers, progony en borden perekrytii, onderleggers van hout perekrytii zaankerivaiut in aseismic ceinturen (betonnene beslissingen worden projecten) gezwicht. Ryadovye peremychki in seismoopasnykh gebieden gelden niet. Bepantseerde betonnen peremychki afrekenen, doorgaans, op alle breedte van de muren en zadelyvaiut in leggend op de diepte niet minder 350mm, in de breedte van de opening 1,5 m - zadelka peremychek wordt op 250mm verondersteld.

Seismostoikost stenige gebouwen bevoorraden door ook vele andere toelatingen ontwerpen, bijvoorbeeld, door de bracer van de ladder vlucht van de trappen en stekken met perekrytiyami, door het apparaat bepantseerde betonnen obramlenii in het windows en de deur openingen van de tree hallen en t. D. Alle ontwerp beslissingen op aseismic afmetingen voortvloeit strikt om in construerend van de gebouwen waar te maken.

In benuttend van de materielen door de standaardmaaten ook beschouwen het een aantal van de afmetingen. Het is bijvoorbeeld, in aardbeving gebieden in de steden en bebouwde komen construerend van de behuizing huizen met de muren van syrtsovogo (neobozhzhennogo) van de baksteen, van de bouwsteen van gedroogd klei en gruntoblokov wordt verboden. In landelijke bebouwde komen van deze materielen wordt constructie leix in de gebieden met seismicity tot toe 8 punten, van en slechts odnoetazhnykh gebouwen, beneden de termen van de vergroting van de muren van hout door anti-septirovannym karkas met diagonalnymi stropdassen verondersteld. Voor leggend van de muren, van of zapolneniya karkas in seismoopasnykh zones wordt toegestaan te gelden baksteen polnotelyi of pustotelyi (met de openingen door de grootte tot toe 15mm) postzegels niet onderaan 75. Wordt toegestaan te gelden beton Stones, vast materiaal en pustotelye bloc van gemakkelijke beton, postzegels niet onderaan 50; Stones of bloc van rakushechnikov en izvestnyakov, postzegels niet minder 35 en van tufov (behalve felzitovogo) postzegels niet onderaan50.

Leggend van de muren maken op het verscheidene cement verdunningen van de postzegel niet onderaan 25 in de zomer voorwaardes en niet onderaan 50 - in winterachtig, met speciale toevoegingen draaiend hoger van stseplenie verdunning met de baksteen of stenig waar. In de computative seismicity 7 punten wordt verondersteld geldend van de keramische Stones van de postzegel niet onderaan 75, alsmede de oprichting van het mannelijk lid van de muren van de gebouwen van leggend op de verdunningen met plastifikatorami zonder geldend van speciale toevoegingen draaiend hoger van prochnost stsepleniya verdunning met de baksteen of stenig.

Hoofd vereiste geproduceerd naar de metselwerk in aardbeving gebieden, is prochnost op stseplenie met de verdunning. Met betrekking tot soprotivlyaemosti aardbeving invloeden welk wordt door tijdelijke tegenstand axiaal rastyazheniiu met betrekking tot niet verbonden shvam (door de strev van de afsluiting van de baksteen bedded op de verdunning vastgesteld, van leggend), van leggend gegolden in seismoopasnykh zones, verdelen op twee categorieen onder.

Leggend van eerst categorie, op welk betekenis normaal stsepleniya tussen stenig (baksteen) en verdunning moet niet minder 180 KPa (1,8 kg/cm zijn2). Leggend van de seconde categorie moet prochnost stsepleniya niet minder 120 KPa (1,2 kg/cm hebben2). Leggend van prochnostiu stsepleniya verdunning met de baksteen (door stenig) kleinere 120 KPa in. Seismoopasnykh gebieden wordt niet verondersteld. In losse gevallen in de seismicity 7 punten, in de toepassing in het project van speciale afmetingen, kan worden verondersteld (met betrekking tot beslissend van ontwerpen organisatie) reductie prochnosti stsepleniya in leggende tot toe BOkPa (0.6 kg/cm2).

In de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in aardbeving gebieden noodzakelijk strikt om de speciale vereisten van fabricage van werken bevoorradend van seismoustoichivost leggend te volbrengen. Leggend gedrag op alle lijvigheid van de constructie in iedere toerbeurt. Zijn maken met de toepassing odnoryadnoi (ketting) verbandmateriaal waar, van alle shvy leggend (horizontale, verticaal, transversal en longitudinal) vulen verdunning helemaal van podrezkoi verdunning op de buitenste kanten van leggend in. Tijdelijke hiaaten in vozvodimoi leggend volgt om slechts gezind shtraboi vol te brengen en om buiten de plaatsen van het ontwerp armirovaniya muren te situeren. De vlakken van de baksteen (van de stones, van bloc) voor het beddengoed noodzakelijk te louteren van de stof nemen en vuiligheid af: Voor leggend op gebruikelijke verdunningen in de gebieden met verhit klimaat - struei wateren, voor leggend op polimertsementnykh verdunningen - door de borstels of cabined lucht.

Noodzakelijk strikt om van prochnost stsepleniya verdunning met de baksteen (door stenig) zich te beheersen. In leggend van 7-dagblad verouderen waarde stsepleniya moet van ongeveer 50% prochnosti 28 de-dagelijkse leeftijd van leggend van overeenkomstig klassikaal stileren. In minder prochnosti noodzakelijk op te houden fabricage van werken tot toe antwoorden door het ontwerp organisatie. Tot toe de beginneling van stenige werkt constructie laboratorium stelt optimale correlatie tussen reductie uvlazhneniem van de indigeen stenovogo stenig materieel en vodosoderzhaniem rastvornoi mengelingen vast. Verdunningen gelden met hoog vodouderzhivaiushchei ableness (de afdeling van het water niet boven 2%). Geldend van verdunningen cementeren zonder plastifikatorov wordt niet verondersteld. In leggend in de plaatsen van de schikking aseismic verdeeldhei brengend gebouw shvov noodzakelijk om op te letten, om zij werden verdunning, garbage niet ingevuld. Wordt verboden om ontwerp breedte shvov te verminderen.

Tvloeit onderscheiden om afmetingen beschouwd door het project van fabricage van werken met betrekking tot ukhodu achter stalend leggend (met betrekking tot uvlazhneniiu naar voor en bescherming van de gezwind vysykhaniya e.a. te volbrengen.). Noodzakelijk te nemen in de eigenaardigheden verantwoorden van het klimaat en de receptie te bevoorraden van vergde prochnosti leggend, incluis in de oprichting van het mannelijk lid van de constructies in de negatieve temperaturen van buitenste lucht met de toepassing van protivomoroznykh toevoegingen.

Voerend van de baksteen en metselwerk in negatieve temperatuur in de computative seismicity 9 punten en elk meer wordt verboden.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid