Fabricage van werken in negatieve temperatuur

STENIG ARBEIDT

Met de verlaging van de temperatuur de werkwijze van tverdeniya cementeren verdunning wordt omlaag, en in 0°C vertraagd. Praktisch ceases. Om verdichte calcimine, noodzakelijke vochtige omgeving en positieve temperatuur. In de gezwind zamerzanii svezhevy-onwaar leggend in shvakh zal de mengeling van de boekband agent en zand, stsementirovannaya door de ijsje vormen. Verdunning zo veel snel verspeelt plastichnost die horizontaal shvy verblijf ontoereikend uplotnennymi; In ottaivanii zij worden omgevademd door de zwaartekracht van vyshelezhashchei leggend welk kunnen veroorzaker naar beduidend en niet eenvormig sediment en om gevaar prochnosti en de stabiliteit van leggend te maken.

In vroege zamorazhivanii leggende finale prochnost cement, van het cement-calcareous en cement-argillaceous verdunningen welk zij inkoop na ottaivaniya en 28-dagblad tverdeniya in positieve temperatuur, verreweg zakt en in enkel gevallen overtreft niet 50% marochnoi prochnosti.

Deze omstandigheden de noodzakelijkheid veroorzaken van de inachtneming van het bepaalde regime van de winter leggend welk zouden van prochnost verdunning en leggend op de heel bevoorraden.

Vertrouwend het type van leggende en vozvodimykh constructies stenige werken in de winter respectievelijk maken door volgende methodes waar: Zamorazhivaniem, met de toepassing van protivomoroznykh toevoegingen en met de toepassing elektroprogreva.


Alle clausules van het hoofdstuk "Fabricage van stenige en oprichting van het mannelijk lid werken in de winter van"

De eigenaardigheden van fabricage van werken in negatieve temperatuur

Leggend door de methode zamorazhivaniya

Leggend op de verdunningen met chemische toevoegingen en met navolgend ottaivanie en progrevom

Butobetonnaya leggend

Vereisten naar bemantelend van sbornykh constructies

Afmetingen, gedraagden zich in het tijdvak van ottaivaniya leggend

Ongeval voorkoming