Karkasnye gebouwen

STENIG ARBEIDT

Karkasnye gebouwen sooruzhaiut, doorgaans, maatschappelijk en administrant. In recente jaren postuur van ook en karkasnye mnogoetazhnye behuizing huis. In de gebouwen met compleet karkas (vijg. 5, en) lager lichaam bestaaatt uit colonnes en rigelei volbracht in de vorm van de onderleggers voor opiraniya constructies perekrytii. Hechtten tussen elkaar colonnes en rigeli zullen lager glaswaaren vernemende de verticaal en horizontale rekeningen van het gebouw vormen. In de gebouwen van dit type, buitenste muren brengen tijdperk navesnymi of samonesushchimi door. Navesnye niet lager muur in de vorm van de navesnykh panelen aanhechtsel naar de buitenste colonnes van het karkas. Samonesushchie buitenste muren opiraiutsya maar meteen op de kelders of op fundamentnye onderleggers richtten met betrekking tot stolbchatym kelders op. Samonesushchie muren worden naar de colonnes van het karkas aangebracht.

In de gebouwen met onvolledig karkas buitenste muren lager maken, en colonnes situeren leix met betrekking tot de inner bijlen van het gebouw. Whereat rigeli bed tussen colonnes, en op timt en tussen colonnes en buitenste muren. Zodanig ontwerp gebouw type is (vijg. 5, b) in moderne constructie heeft toepassing begrensd.

Koнctруkthcныe cхemы зdaнhй: a - c пoлныm kaрkacom, b - c нeпoлныm kaрkacom; 1 - koлoнны, 2 - рhgeлh, 3 - пaнeлh пeрekрыthй, 4 - нecущhe нaруfныe cteны

Vijg. 5. Het ontwerp blauwdrukken van de gebouwen:
En - met compleet karkas, b - met onvolledig karkas;
1 - colonnes, 2 - rigeli, 3 - panelen perekrytii, 4 - lager buitenste muren

Gebouw van elk type moet niet enkel tamelijk ontzagwekkend zijn, worden van de handeling van de rekeningen niet vernietigd, maar ook overturn in de handeling van horizontale rekeningen, en om ruimte rigidness, t te hebben niet. Door hem. Ableness als in de ongedeeld, zo in los het onderdelen moeten aanvankelijke vorm conserveren in de handeling van machten hechtten.

De ruimte rigidness van beskarkasnykh gebouwen wordt door het lager buitenste bevoorraden en inner transversal muren, incluis door de muren van de tree hallen verbonden zich aan buitenste longitudinal muren, alsmede mezhduetazhnymi perekrytiyami koppelende muren en verdeeldhei brengende hen met betrekking tot het bouwende hoogtepunt op losse etappes.

De ruimte rigidness van karkasnykh gebouwen (vijg. 6) wordt bevoorraden:

  • Door de samenwerking van de colonnes koppelde tussen elkaar rigelyami en perekrytiyami en vorming geometrisch onveranderlijk systeem;

  • Door de installatie tussen de colonnes van de muren van rigidness 1 of staal verticaal tuigeert;

  • Door de vervoeging van de muren van de tree hallen met de constructies van het karkas;

  • Door het beddengoed in mezhduetazhnykh perekrytiyakh (tussen de colonnes) van de panelen-cambrels3.

Eлemeнtы, obecпehhcaющhe прoctрaнctceнную fectkoctь kaрkacных зdaнhй: 1 - cteнkh fectkocth, 2 - рhgeлh, 3 - пaнeлh-рacпoрkh, 4 - koлoнны

Vijg. 6. Eerste beginselen bevoorradende de ruimte rigidness van karkasnykh gebouwen:
1 - de muren van rigidness, 2 - rigeli, 3 - panelen-cambrel, 4 - colonnes

Obemno-blochnye gebouwen vozvodyat van krupnorazmernykh eerste beginselen - van obemnykh bloc welk eigentijds het gerede deel van gebouw, bij voorbeeld kamer (vijg. 7), de afmeting van obemnykh bloc zijn aangewezen op de blauwdruk van razrezki bouwende bloc-kamer. Zodanig huizen hebben twee ontwerp blauwdrukken: Blochnuiu en blochno-panelnuiu. Blochnye gebouwen vozvodyat slechts van obemnykh bloc vestigden back moeten bij elkaar steunen. In blochno-panelnykh gebouwen - obemnye bloc richten op een afstand van ander op zodat tussen hen zullen kamer welk supercede door de panelen vormen. Het is tevens, gelden blochno-panelnye constructies welk bestaanan uit obemnykh bloc, niet fasadnoi onderdelen (buitenste muren). Stenovye panelen navesnye, hen adapteren na de installatie van obemnykh de bloc van huis.


Hoofdstuk "Gegevens op de delen van gebouwen en fabricage van burgerlijke werk'en

De rangschikking van de gebouwen en vereisten ernaar:

Het belangrijkste ontwerp eerste beginselen van de blauwdrukken van de gebouwen:

 

Besefen omstreeks burgerlijke werken, werkwijzen en de organisaties van aan het werk koppelingen:

De types van constructie en oprichting van het mannelijk lid werken: