Algemene informatie en verlangt

STENIG ARBEIDT

De industrialisatie van de constructie, in de basis welk wordt fabriek aanmaak gestoken, tipizatsiya en de standardisering van de constructies en details, de beschikking veranderde van de werken op stroikakh. In stenige gebouwen een grote vele constructies waarmaken van sbornykh betonnene details bepantseerden. Voor verdragend van hen op stroiki, van brengen en installaties in het ontwerp positie gebruik diverse transport direct toegankelijk, oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen en huisvestingen op. Om te de betrouwbaarheid bevoorraden van vozvedennykh constructies en de zekerheid van bemantelend, noodzakelijk voorzichtig om de kwaliteit van sbornykh eerste beginselen te controleren, om de vereisten van de technologie en het project van fabricage van werken te verrichten.

Het project van de oprichting van het mannelijk lid werken de compositie loopt van het algemene project van fabricage van werken binnen. Erin gaan vormde van de aanwijzing over de verkaveling op priobektnom opslag, methodes en de opeenvolging van de installatie van de constructies, wordt de specificatie van de details en eerste beginselen, de tijdschema's van hen zavoza op de stek en de tijdschema's van bemantelend gepresenteerd.

Tot toe de beginneling van bemantelend van sbornykh constructies moet worden volbracht alle voormalige werken beschouwden aan het werk werkjes en het project van fabricage van oprichting van het mannelijk lid werken. Het is bijvoorbeeld, tot toe bemantelend van de kelders van het gebouw moet worden land constructie met betrekking tot de toebereiding van de sloten beeindigd en kotlovanov, wordt razbivka verricht en de vasthechting van de bijlen van de kelders, zijn maakte tijdelijk proezdy, zagotovleny overeenkomstig de blauwdruk van raskladki en bemantelende eerste beginselen en de details van de constructies, worden oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen instrumenten toebereid.

In bemantelend van de constructie constructies maken het een aantal van de werkwijzen waar. Principieel van hen: De verificatie van de toestand van constructies, apparaat podmostei voor het werk van adjusters op het hoogtepunt, de toebereiding van eerste beginselen om te tillen, van stropovka constructies, brengen op, installatie, vyverka en de vasthechting van de constructies in het ontwerp positie.

Het is allereerst, correcte verkaveling bevoorraden van en skladirovanie de eerste beginselen van de constructies, alsmede van de oprichting van het mannelijk lid huisvestingen, respectievelijk implementeert en osnastki, oprichten in noodzakelijke adapteert adresboeken en de barrieres van gevaarlijke zones, inscripties en signalen waarschuwing omstreeks de toevalligheid of prohibitive motie. Sbornye eerste beginselen skladiruiut in de plaatsen beschouwde stroigen het-plan van het project van fabricage van werken. Wordt prislonyat krupnogabaritnye constructies naar de menigtes van de producten, naar of de muren van de gebouwen niet toegestaan.

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen worden naar de ontginning slechts na de schouwing en aanneming verondersteld.

Alle gruzozakhvatnye oprichting van het mannelijk lid huisvestingen tot toe de geldende beginneling ervaring en meubileren birkami met de aanwijzing van veronderstelde lager capaciteit. Testen gegevens register in speciale dagbladen. Voor de beginneling van de werken systematisch examineren toegepaste oprichting van het mannelijk lid huisvestingen lezende hen ispravnost.

In de werkwijze van bemantelend van sbornykh constructies noodzakelijk om complete zekerheid alle aan het werk in de zone de handelingen van ascensional samenstel van bewegende delen en de installaties van de constructies te bevoorraden. Met het dit uitdraaien op uitzicht werkt gedrag door zodanig methodes en in zodanig technologische opeenvolging welk wordt door het project van de oprichting van het mannelijk lid werken en door technologische kaarten beschouwd.

De meest van de constructie machines de elektrische aandrijving hebben van uitvoerende samenstel van bewegende delen. Voor de bescherming van nonacademic personeel van de nederlaag elektrische tokom constructie machines, samenstel van bewegende delen, elektrifitsirovannyi instrument, alsmede relsovye de wegen van rijst automobiele kranen zazemlyaiut uit. Om kranen wordt personen door te werken, laatste speciale voorlichting en de schouwing certificaat aan de rechterzijde van de controle door de kraan van dit type toegestaan te.

In de installatie van het beredene detail (van de basis) op de plaats kraan moet slechts een motie (operatie) volbrengen. Tijdens de pauzes in het werk wordt verboden om lading knopend op de kraan krom te laten.

Alle rennende delen van constructie machines (remennye, shesterennye overbrengingen, mufty met protrusive schuifsloten, remmen en friktsiony, schachten en rollen) gesitueerd nabij van de rijstrooken en plaats ofs werk, dichtbij door afneembare barrieres.

Naar pogruzochno-razgruzochnym en oprichting van het mannelijk lid werken worden werkers niet molozhe 18 jaren oud, laatste medische schouwing, inleidende voorlichting en voorlichting maar meteen op de werkplek met betrekking tot ongeval voorkoming verondersteld. Terzijde van de voorlichting personeelsleden op de oprichting van het mannelijk lid werken moeten in de eerst maand verstrijken respectievelijk werken stroike training door de brandkast methode van bemantelend met betrekking tot aankondiging hoc programma ontwikkeld met de vergoeding voor de eigenaardigheden stroiki door.

In doorwerken hoogtepunt adjusters moet helmen, preventieve ceinturen, neskolzyashchei obuviu benutten. De karabijnen van preventieve ceinturen adjusters pristegivaiut om eerste beginselen of speciaal stijfe stalene touwen te stallen. Voor perenoski van het instrument en metizov (van de noten, van de sluitringen) adjusters speciale dozen benutten.

Preventieve ceinturen in iedere zes maanden ervaring op prochnost stationaire rekening 3kH. Per de ceintuur aangebracht nummer en de datum van testen. Wordt verboden om ceinturen te benutten, niet van laatst volgend testen.

In de oprichting van het mannelijk lid van de gebouwen wordt verboden om te werken en om door werker daarover zakhvatkakh te zetelen, overheen welk wordt gedraagd bemantelend van de constructies op vyshelezhashchikh verdiepingen, alsmede in de zone van de shift door de kranen van eerste beginselen en oprichting van het mannelijk lid dirigenten (ongeacht van het nummer bemanteeld perekrytii). Zones, waar worden werken gedraagd, bewaren voor en erin vyveshivaiut aandachtige inscripties.

In bemantelend van sbornykh constructies volgende regels verrichten:

 • Voor de kweken van de constructies de betrouwbaarheid lezen van de vasthechting van de oprichting van het mannelijk lid lussen, van zakladnykh details en de kwaliteit van de producten op de heel af;

 • Producten met de mankementen naar bemantelend worden niet verondersteld;

 • Wordt niet verondersteld om door de kraan van het detail te tillen, zazhatye door andere eerste beginselen of primerzshie om aan te aarden;

 • Constructies overdracht in horizontale richting op het hoogtepunt niet minder 1m overheen elk thema's;

 • Wordt verboden om constructies door de kraan beneden de werkplek van adjusters te verplaatsen, alsmede overheen zakhvatkoi, waar worden andere burgerlijke werken gedraagd;

 • Eerste beginselen verhuizing door de kraan aankondiging rem van bemantelend van buiten het gebouw;

 • Aangedaane basis roeien met de riemen, wanneer het resideert in20...30sm van de plaats van de installatie, whereat adjusters moet tussen basis en boord perekrytiya of muren niet zetelen;

 • Eerste beginselen richten zonder de porren, niet uitgaande de stakingen met betrekking tot andere constructies op;

 • In de noodzakelijkheid van de navolgende installatie van de basis verdunning louteren lopatoi met lang handhold; Wordt niet verondersteld om hiertoe kelmu te benutten;

 • Instel eerste beginselen stelen van stropov na hun permanente of tijdelijke vasthechting vrij; Tijdelijk bracings branden van ingestellen en vyverennykh eerste beginselen slechts na de permanente vasthechting van deze eerste beginselen los;

 • Zodanig operaties, hoe de vasthechting van adapteerde eerste beginselen, rasstropovka, het apparaat van bracings, zadelka stykov, adjusters maken van aan het werk stekken, katuchikh stremyanok of oprichting van het mannelijk lid stolikov waar;

 • In ontladend van het transport direct toegankelijke eerste beginselen brengen op het hoogtepunt op20...30sm voor de verificatie van de betrouwbaarheid takelazha en prochnosti de vasthechting van de oprichting van het mannelijk lid lussen, na wat takelazhniki checken stropovku en continueren het detail brengen. In de vrijspreken van eerste beginselen van het transport direct toegankelijke bestuurder moet van de cabine uitkomen, wordt verboden om lading erover te verplaatsen;

 • Met betrekking tot de motie van bemantelende de blancoe openingen van het gebouw dichtbij inventarnymi door de beschuttingen of in de openingen tijdelijke barrieres beslechten;

 • Op de plaats ofs werk van adjusters moet niet zijn van postoronnikh thema's;

 • Podmosti rusten door de huisvestingen tuigerend van de werken toe;

 • Naar adjusters wordt om met betrekking tot rigelyam verboden en muren te gaan;

 • Op de constructie stek moet worden avond en op de avond proezdy, rijstrooken, ladders, de opslagen van de producten en werkers geillumineerd.

Alle clausules van het hoofdstuk 'Oprichting van het mannelijk "lid werken in de oprichting van het mannelijk lid van stenige gebouw'en

Algemene informatie en verlangt

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen en instrumenten

Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

De toebereiding van eerste beginselen om te tillen. Stropovka

Breng en de installatie van de constructies op

Bemantelend van de kelders en de muren van de kelders

Bemantelend van sbornykh het gepansterde beton eerste beginselen van de baksteen gebouwen met betrekking tot de motie van leggend

Bemantelend van krupnopanelnykh bulkheads

Bemantelend perekrytii

Bemantelend van sanitari-technische cabines, musoroprovoda, van liftovykh collieries

Vereisten naar de bemantelende kwaliteit