De geodesic controle van de oprichting van het mannelijk lid werken

STENIGE WERKen

Voor de wisselborgtocht van de betrouwbaarheid en de superieur kwaliteit van vozvodimykh gebouwen en constructies ruime betekenis heeft de permanente geodesic controle van de nauwkeurigheid van de oprichting van het mannelijk lid van de constructies, de installaties van sbornykh eerste beginselen in het ontwerp positie. Whereat opeenvolgend met betrekking tot de types van eerste beginselen, zakhvatkam, naar de verdiepingen volbrengen uitvoerende onderzoek - de geodesic verificatie van de feitelijke positie van hen in het plan en met betrekking tot hoogtepunt.

De nauwkeurigheid van de oprichting van het mannelijk lid van leggende en de installaties van sbornykh constructies checken met behulp van geodesic apparata en schimmels met betrekking tot in het verleden veroorzaakte gewaagdheden en kentekenen. Het is bijvoorbeeld, in vyverke kelders teodolit oprichten overheen axiaal wordt van obnoski kennismaakt of uiterste kelder en navodyat het kruis van de draden van de tabakspijp op overeenkomstig symbool in het tegengestelde beeindigen van het gebouw. Dan, beet door draaiende tabakspijp beet, de kruis verplaatsen van de draden op alle checkable kelders en repare erop de feitelijke positie van de bijlen. Na vyverki de as van de een aantal door de yard-afmeting afmeting distantieren zich tussen de toerbeurten van de kelders en door de kelders van de toerbeurt; Whereat voor de vermindering van abuis is yard-afmeting duren alle lengte verbetering met betrekking tot het schikking van tussenpersoon kelders voort. De transversal bijlen van de kelder checken aan de praat krijgende 90° tabakspijp teodolita welk richt afwisselend in het centrum van iedere kelder op de axles van eerst longitudinal toerbeurt op.

De positie van de kelders met betrekking tot hoogtepunt controle nivelirom betreffende tijdelijke rechtbank-kentekenen situeerden nabij van gebouwd gebouw. De kentekenen van tijdelijke rechtbank-kentekenen richten met betrekking tot de belangrijkste rechtbank-kentekenen van de object op. Kelders niveliruiut slechts door deelt in, op gelijke tijdperk met betrekking tot een of meerdere toerbeurten.

Alle waarneming - de geldige posities van de bijlen, afmeting tussen kelders - oorzaak op uitvoerend geodesic bekokstoven.

In de oprichting van het mannelijk lid nadzemnoi het deel van gebouwen met behulp van geodesic apparata checken vertikalnost (otvesnost) van de muren en andere constructies, gorizontalnost perekrytii de inachtneming van ontwerpen afmeting tussen de bijlen van het lager constructies (van de muren).

Vertikalnost muren, van de hoeken van het gebouw, t. Door hem. Afwijkingen van hun ontwerp bijlen, checken teodolitom, perenosya razbivochnye bijlen op de hoogte van vozvodimogo verdieping door de toelatingen gemerkt op de vijg. 131. De afwijkingen van de feitelijke bijlen van de muren van hun ontwerp positie vaststelen zamerami van bijlen verplaatste.

Uctaнocka ctakaнa пod koлoнну: a - oпуckaнhe нa mecto, b - cыceрka, 1 - koлышkh, 2 - рhcka, 3 - bлok

Vijg. 131. Installatie stakana beneden de colonne:
En - verlaging op de plaats, b - vyverka, 1 - kolyshki, 2 - van de gewaagdheid, 3 - bloc

Gorizontalnost perekrytiya checken door de egalisatie het met betrekking tot hoeken en in de plaatsen van de overtocht van de belangrijkste bijlen van het gebouw. Verschil tussen middelmaat hoogte en hoogste en ondergeschikte punten en afwijkingen bestaan van gorizontalnosti perekrytiya.

Tot toe bemantelend perekrytiya niveliruiut het vlak van leggend, waarover moet opiratsya panelen perekrytii. Baseerde op hoogst punt en de minimaal geoorloofde lijvigheid van de stratum van het bed van de verdunning beneden het beddengoed van de panelen, stelen de feitelijke rechtbank-zegel van de oprichting van het mannelijk lid horison, met betrekking tot welk en gedrag beddengoed van de panelen perekrytiya binnen het huis gedeelte vast.


Alle clausules van het hoofdstuk "Geodesic werken op stroikakh"

Algemene informatie

Geodesic apparata en instrumenten

Razbivochnye arbeidt, van perenesenie bijlen en kentekenen

De geodesic kwaliteit controle van de constructie en oprichting van het mannelijk lid arbeidt