De invloed van de kwaliteit van shvov leggend op zijn prochnost

STENIG ARBEIDT

Handelswaar zapolnenie horizontale en verticaal shvov door de verdunning, eenvormige versteviging en gelijkaardige lijvigheid shvov, correcte verband bevoorraden van hoog prochnost leggend. De ondergeschikte kwaliteit van leggend, geldend van de verdunningen, niet naar overeenkomstige vereisten van het project, kan de leggende vernietiging leiden tot.

Dan dikker shov, van de thema's meer moeilijk om eenvormig het dichtheid en thema's in ruimere graad baksteen werken in leggend op de verkromming en srez te bereiken. In vet shvakh vergroot deformatie en verminderings van prochnost leggend. Daarvandaan voor ieder type van leggend ligt bepaalde lijvigheid shvov vast, uitbouwing welk verlaagt prochnost van de constructies. Naskolko de kwaliteit van leggende eigenschappen regelmatigheid zapolneniya door de verdunning en verstevigingen horizontaal shvov, kan worden op het voorbeeld een van testen gezien. Op gelijke tijdperk van een en gelijke baksteen en verdunning maakte leggend hoog-geschikt bricklayers en de bricklayers van de laagte expertise waar. De beperking van prochnosti leggend volbracht door hoog-geschikt bricklayers, ontpopte zich 5 MPA, door de bricklayers van de laagte expertise - 2,8 MPA, t. Door hem. In 1,8 tijdperk kleiner.

De leggende dichtheid zodanig kwaliteiten veroorzaakt van stenige constructies, hoe hoog ognestoikost, ruimer vergeleken met andere materielen chemisch fortitude, naar soprotivlyaemost atmosferische invloeden en, als wezen wegens het dit, ruimer leven. In dat tijdperk ruimere dichtheid vergroot van teploprovodnost leggende, de daarvandaan veel voorkomende buitenste baksteen muren van de gebouwen het is noodzakelijk om verreweg dikker te maken, dan dit wordt met betrekking tot voorwaardes prochnosti en stabiliteit genodigd hebben.

In de vermindering van de dichtheid van stenige materielen met 1800 (leggend van keramische baksteen) tot toe 800kg/sm2 (Stones van draadloos beton) de lijvigheid van de muren en behoefte voor de materielen vermindering op 55%, van en massa muren - op 80%. Dit beduidt die voor leggend voordelig om materielen lagere dichtheid (pustotelye aan te dienen, poreus) erop houden handelswaar teplotekhnicheskimi eigenschappen na.

Op teplotekhnicheskie de eigenschappen van stenige constructies vliyaet ook hoedanigheid van leggend: Muren met slecht bemand met de verdunning shvami zonder de moeilijkheid produvaiutsya en promerzaiut in de winter van.


Alle clausules van het hoofdstuk "Algemene gegevens op de metselwerk'

Schrijft en wijzend van leggend machine

Regels razrezki en de eerste beginselen van de metselwerk:

Prochnost en de stabiliteit van de metselwerk: