Bemantelend van de kelders

STENIG ARBEIDT

Tot toe de beginneling van bemantelend van de kelders noodzakelijk te zijn zeker die bijlen van het gebouw worden broken en adapteerden op obnoske correct.

Geodisists en andere technische-en-constructie personeelsleden beginnen van razbivku de bijlen van de kelders (vijg. 128) van pereneseniya bijlen 1, 2 op de stichting, treinden voor het apparaat van de kelders. Met behulp van obnoski 4, ruk axiaal struny 5, en met behulp van otvesov 8, de punten verplaatsen van hun kruising 3, op de bodem kotlovanov, van de sloten. Van deze punten admeasure het ontwerp afmeting van de kelders en repare hen metaal shtyryami 6 zo, om onbuigzaam tussen hen prichalka 7 verbleven op2...3mm nader zijdelings grani banded kelder. In bemantelend in tweeen van kostende kelders beneden de colonnes en colonnes op de bodem kotlovana otvesami overdracht niet enkel wijst van de overtocht van de bijlen maar ook de aanwijzing van de bijlen, met betrekking tot welk alle ineens zegel grani of de hoeken van de kelders.

Peрeнeceнhe oceй фунdameнtoc нa dнo kotлocaнa: 1 - пoпeрehнaя ocь, 2 - прodoльнaя ocь, 3 - tohkh пeрeceheнhя oceй, 4 - obнocka, 5 - ocecaя ctрунa, 6 - шtырh, 7 - прhhaлkh, 8 - otcec

Vijg. 128. Perenesenie de bijlen van de kelders op de bodem kotlovana:
1 - transversal as, 2 - longitudinal as, 3 - de punten van de overtocht van de bijlen, 4 - obnoska, 5 - axiaal struna, 6 - shtyri, 7 - prichalki, 8 - otves

Fundamentnye borden in arenaceous bevlekt bed maar meteen op alined stichting, in andere voedingsbodems - op arenaceous podushku lijvigheid 100mm. Beneden podoshvoi kelders het is onmogelijk om nasypnoi toe te laten of razrykhlennyi voedingsbodem, het schrappen en voor het het zasypaiut en utrambovyvaiut ballast of zand. Verdieping in de stichting elk meer 100mm vulen beton of metselwerk in.

Voor de verificatie van gorizontalnosti stichting (vijg. 129) op het begin en het eind van het stadsdeel bezworen beneden de kelder, vestigen controle onroerend vizirki 1 zo, om hun top was hoger boven de kentekenen van de stichting op de lengte perenosnoi khodovoi poverochnoi vizirki 2. Hoogte controle vizirok checken dagblad nivelirom of met behulp van obnoski. Tussen controlerend vizirkami zabivaiut in de voedingsbodem kolyshki 3. Diepte zabivki moet zodanig zijn, om instellen erop khodovaya poverochnaya vizirka 2 verbleven in ene horizontaal vliegtuig met onroerend (controle) vizirkami1.

Cхemы прoceрkh goрhзoнtaльнocth ocнocaнhя пod фунdameнtы: 1 - нeпodchfныe chзhрkh, 2 - хodocaя chзhрka, 3 - koлышkh, 4 - пechaнoe ocнocaнhe

Vijg. 129. De blauwdrukken van de verificatie van gorizontalnosti stichting beneden de kelders:
1 - onroerende vizirki, 2 - khodovaya vizirka, 3 - kolyshki, 4 - arenaceous stichting

In het werk adjuster meerdere versmaaten verplaatst zich voor een van controle vizirok, kijkt horison door en zullen handleiding naar ander adjuster omstreeks de diepte zabivki kolyshkov uitlenen. Top instellen zodoende kolyshkov zal zegel terrein corresponderen. Dan op zabityi kolyshek uitgedrukt, regel met de hoogte, adjusters checken gorizontalnost terrein en aline het voegend of srezaya in de noodzakelijkheid overeenkomstig stratum van het zand. Whereat planning van de stichting maken zo, om regel gehecht in diverse aanwijzing, dicht prilegalo naar de stichting waar. Breedte en de lengte van arenaceous stichting maken op200...300mm meere afmeting van de kelders, om bloc hingen niet met arenaceous podushki.

Voor stropovkoi bloc moeten zijn zekere dat kraan resideert op verantwoorde afstand van de boord kotlovana en die het houder (rupsen, wielen, autrigery) bevinden zich voorbij de prisma's obrusheniya.

In bemantelend (vijg. 130) fundamentnye borden brengen voor de lussen chetyrekhvetvevym stropom op 3. Door de ommezwaai van de pijl van de oprichting van het mannelijk lid kraan bord overdracht aankondiging rem beddengoed, navodyat op de plaats van de installatie en met betrekking tot bevel zvenevogo adjusters verzuimen op de stichting. Onbeduidende afwijkingen elimineren bord zet door de oprichting van het mannelijk lid breakage in de onbuigzaam stropakh. Whereat het vlak van de stichting moet niet zijn infringed. Stropy branden slechts waarna los, hoe bord zal correcte positie bezetten, in de borden bed met betrekking tot blauwdruk volgens het project zodoende, om te stijven in geindiceerde plaatsen hiaaten voor het verlof van de tabakspijpen van de waterleiding, afvalwater dakgoot en andere invoeren.

Moнtaf фунdameнtных плht: 1 - maяhныe плhtы, 2 - прhhaлka, 3 - hetырeхcetcecoй ctрoп

Vijg. 130. Bemantelend van fundamentnykh borden:
1 - mayachnye borden, 2 - prichalka, 3 - chetyrekhvetvevoi scheerriem

Bemantelend beginnen met de installatie van mayachnykh borden 1 met betrekking tot hoeken en in de plaatsen van de overtocht van de muren. Na het beddengoed van mayachnykh borden prichalku 2 (onbuigzaam op de boord van fundamentnoi lint) brengen tot toe de hoogte van de opper buitenst arris van de borden en met betrekking tot prichalke bed alle tussenpersoon borden op. De top van mayachnykh borden checken nivelirom, en het overblijfsel van de - met betrekking tot prichalke, of vizirovaniem op in het verleden stellen borden in. Als positie in het plan of met betrekking tot het hoogtepunt van bedded bord wijkt van het ontwerp af en verwerping respectievelijk overtreffen waardes veronderstelde, bord door de kraan bezweren terzijde, opnieuw aline stichting en erop opnieuw bord verzuimen. Hiaaten tussen borden, als zij worden door het project beschouwd, en zijdelings pazukhi in de werkwijze van bemantelend vulen zand en uplotnyaiut in.

In bemantelend in tweeen van kostende kelders beneden de colonnes in het eerst geval overdracht op de bodem kotlovana otvesom de positie van de bijlen, precies adapterende hen shtyryami of kolyshkami, zabitymi in de voedingsbodem. Op bloc aantekenen door de gewaagdheden (is op aanbeveling van onuitwisbaare verf) middellang lateraale granei - hen benutten voor de controle van de nauwkeurigheid van de verlaging van bloc op de stichting. Op de bloc van stakannogo type (beneden gepansterde betonnene colonnes) stelen middellang stakana vast en axiale gewaagdheden veroorzaken op opper gran.

In de verlaging naar en installatie stakana beneden de colonne (vijg 131, en, b) op de stichting adjusters de positie controleren van bloc 3 met betrekking tot zabitym kolyshkam 1 en gewaagdheden 2 op de zijdelings granyakh bloc. De nauwkeurigheid van de installatie van bloc met betrekking tot hoogtepunt checken nivelirom; Op de bloc van stakannogo type - de zegel van de bodem stakana, op bloc beneden de colonnes - zegel bovenste grani.

Uctaнocka ctakaнa пod koлoнну: a - oпуckaнhe нa mecto, b - cыceрka, 1 - koлышkh, 2 - рhcka, 3 - bлok

Vijg. 131. Installatie stakana beneden de colonne:
En - verlaging op de plaats, b - vyverka, 1 - kolyshki, 2 - van de gewaagdheid, 3 - bloc

Op kelders timt beneden de colonnes van de gebouwen maken compositum een of anders. Stakan richten op rastvornuiu bed bedded met betrekking tot fundamentnoi bord op. Voor het bed apparaat op het bord vlak bed twee battens met betrekking tot de zijdelings boorden van de stek aangeduid voor de installatie stakana. Verdunning tussen battens razravnivaiut verhalende regel met betrekking tot battens, lijvigheid welk moet lijvigheid rastvornogo shva vergd.

In bemantelend van de banded kelders van de plaats van de vervoegingen longitudinal en transversal muren zadelyvaiut door beton mengeling.

Op de beeindiging bemantelend van fundamentnykh borden gedrag plande en altitudinal onderzoek door geodesic apparata. Op gelijke tijdperk whereat axiale gewaagdheden veroorzaken op de kelders: In tweeen kostende - gewaagdheden van longitudinal en transversal bijlen, banded - gewaagdheden in de plaatsen van de overtocht van de bijlen en met betrekking tot de hoeken van het gebouw. Met betrekking tot de resultaten van de onderzoek uitvoerende blauwdruk componeren, waarover de feitelijke positie indiceren van bloc in het plan en met betrekking tot hoogtepunt.


Alle clausules van het hoofdstuk 'Oprichting van het mannelijk "lid werken in de oprichting van het mannelijk lid van stenige gebouw'en

Algemene informatie en vereisten

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen en instrumenten

Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

De toebereiding van eerste beginselen om te tillen. Stropovka

Breng en de installatie van de constructies op

Bemantelend van de kelders en de muren van de kelders

Bemantelend van sbornykh het gepansterde beton eerste beginselen van de baksteen gebouwen met betrekking tot de motie van leggend

Bemantelend van krupnopanelnykh bulkheads

Bemantelend perekrytii

Bemantelend van sanitari-technische cabines, musoroprovoda, van liftovykh collieries

Vereisten naar de bemantelende kwaliteit