Bemantelend perekrytii

STENIG ARBEIDT

In de baksteen gebouwen voor het apparaat mezhduetazhnykh perekrytii gelden gepansterd beton mnogopustotnye panelen doorgestaan op longitudinal buitenst, en inner muren. In andere constructies van de gebouwen lager zijn rigeli (progony), met betrekking tot welk bed borden perekrytii.

Rigeli (progony) opiraiut op gepansterd beton podushki 1 (vijg. 142, en, b), zadelyvaemye in de baksteen muren of bedded op de baksteen colonnes met betrekking tot de leggende motie. Lager podushki richten zo op, om verschil in de kentekenen van de top van hen binnen het huis gedeelte was niet boven 10mm.

Uctaнocka рhgeля (прogoнa): a - нa cteнe, b - нa ctoлbe; 1 - feлeзobetoннaя пodушka, 2 - прogoны

Vijg. 142. Installatie rigelya (progona):
En - op de muur, b - op de colonne; 1 - bepantseerde beton podushka, 2 - progony

Tot toe de beginneling van bemantelend rigelei (progonov) vyveryaiut nivelirom gorizontalnost lager podushek. Rigeli stropuiut voor twee lussen, verhuizen aankondiging rem installaties en verzuimen op het bed van de verdunning, razostlannogo op de houders. Tot toe ontwerpen positie rigeli dragen oprichting van het mannelijk lid lomikami. Het is niettemin over te boeken rigel het is mogelijke maar loodrecht longitudinal as progona aan het werk lapoi lomika. Anders misschien infringed de stabiliteit van de muren of colonnes, waarover opiraetsya rigel. De werkplek van adjusters - op inventarnykh podmostyakh. Na vyverki gorizontalnosti (met betrekking tot hoogte en vizirovaniem op in het verleden stellen rigeli) in en vertikalnosti (met betrekking tot otvesu) rigel krepyat naar in het verleden instellen constructies (de methode van beukend maken kenbaar in het project) en dan branden stropy los.

Panelen perekrytiya. In de baksteen en krupnoblochnykh gebouwen bemantelend van de panelen perekrytii beginnen waarna, hoe alle eerste beginselen van buitenste en inner muren hierine verdieping of zakhvatki wil vozvedeny tot toe zegel ontwerpen.

Tot toe de beginneling van bemantelend perekrytii de positie lezen van de oppere staande delen van leggend af en progonov welk moet in een vliegtuig (vijg zetelen. 143): Verschil in de kentekenen hierine verdieping moet 15mm niet overtreffen.

Podgotocka oпoрнoй пoceрхнocth dля плht mefdуэtafнogo пeрekрыthя: a - ctрoпocka, b - уkлadka нa cteны, c - рhхtocka, g - mhнhmaльный рaзmeр плoщadkh oпhрaнhя плhtы; 1 - пodmocth, 2 - ящhk c рactcoрom, 3 - рactcoрнaя пocteль, 4 - ghbkhй урoceнь

Vijg. 143. De toebereiding van het draagvlak voor de borden mezhduetazhnogo perekrytiya:
En - stropovka, b - beddengoed op de muren, in - rikhtovka, g - de minimale grootte van de stek van opiraniya bord;
1 - podmosti, 2 - doos met de verdunning, 3 - rastvornaya bed, 4 - soepele hoogte

Noodzakelijk om van gorizontalnost plafond gevormd perekrytiya te stijven. Met het dit uitdraaien op uitzicht kan zijn gebruikt volgend kwam. Hierin zakhvatki (gedeeltes) gebouwen met betrekking tot perimetru de top van de muren of progonov met behulp van nivelira of soepele hoogte oorzaak (op van tevoren vast battens) gewaagdheden, naar overeenkomstige oprichting van het mannelijk lid horison, t. Door hem. Om te stempelen, waarover zal de bodem van de constructies perekrytii verblijven. Dan met betrekking tot nivelirovochnym kentekenen (met betrekking tot koord-prichalke) bed alining de stratum van de verdunning (styazhku), razravnivaiut verdunning door de regel en waarna, hoe styazhka inkopen 50% prochnosti, adapteren borden (panelen) perekrytii ontvouwend op de draagvlakken de stratum van verse verdunning door de lijvigheid3...4mm. Andere methode houdt in in wat in de egalisatie van de draagvlakken de kentekenen veroorzaken van de middelmaat oprichting van het mannelijk lid horison op battens, stellen met betrekking tot perimetru gebouwen door een ieders in5...6m. Whereat voortkomen uit wat rastvornye shvy moet van kleinste lijvigheid zijn. Tijdens bemantelend van de borden gelijkheid koord-prichalku en met betrekking tot hem rechter beneden adapteerde borden ontvouwen zich rastvornuiu bed zodoende, om het vlak van het bed was op2...3mm hoger boven het koord.

Bemantelend van de panelen beginnen van tortsovykh van de muren, whereat de werkplek van adjusters resideert op inventarnykh podmostyakh (stolikakh), en navolgende panelen bed op in het verleden bedded constructies.

Perekrytie adapteert koppeling van vier persoon: Mashinista kraan, twee adjusters (van 4-gaan en 3-rijden rangen) en takelazhnika (van 3-rijden baarlijk), Takelazhnik panelen kiest, stropuet hen chetyrekhvetvevym stropom en zullen signalen in de kweken uitlenen. Twee adjuster zetelen op perekrytii (aanvankelijk op podmostyakh) bevinden zich met betrekking tot op iedere houder van monteerde paneel (vijg. 144). Adjusters roeien met de riemen aangedaan door de kraan paneel, wikkelen zijn af en meubileren naar in de verlaging in het ontwerp positie. Gering peredvizhku paneel adjusters maken lomikami tot toe snyatiya scheerriem. Het is niettemin om panelen in de richting van, naar loodrechte muren, onduldbaar te verplaatsen. Het is daarvandaan, totdat om paneel te verzuimen, zijn precies navodyat, om te ontvangen lager stek van breedte vergde. Na het beddengoed van ieder paneel checken van gorizontalnost plafond vizirovaniem met betrekking tot het vliegtuig; En in de noodzakelijkheid en door de regel. Als wordt ontdekken die vliegtuigen instellen en aangrenzend met haar van de panelen vallen niet door meer dan 4mm samen, paneel kweken door de kraan, lapen rastvornuiu bed en richten opnieuw op.

Moнtaf пaнeлeй (плht) пeрekрыthя: 1 - hetырeхcetcecoй ctрoп, 2 - рactcoрнaя пocteль, 3 - уkлadыcaemaя плhta

Vijg. 144. Bemantelend van de panelen (van de borden) perekrytiya:
1 - chetyrekhvetvevoi scheerriem, 2 - rastvornaya bed, 3 - bedded bord

Panelen perekrytii na vyverki repare volgens de handleiding in aan het werk werkjes: De oprichting van het mannelijk lid lussen van de panelen privarivaiut naar ankeram, zadelannym in leggende muren, aangrenzende panelen tuigeren tussen elkaar ankerami voor de oprichting van het mannelijk lid lussen. Longitudinal shvy (styki) tussen panelen zadelyvaiut door de verdunning, dicht zachekanivaya hen shov op alle diepte (vijg. 145). Styki panelen perekrytiya met de muren zadelyvaiut na bemantelend perekrytiya.

Uctaнocka aнkeрoc h зadeлka ctыkoc: 1 - "t-obрaзный" aнkeр, зaлofeнный c kлadkу, 2 - ccaрka ctaльных ccязeй, 3 - шcы, зadeлaнныe рactcoрom M-100, 4 - ящhk c рactcoрom, 5 - шcы, нeзadeлaнныe рactcoрom

Vijg. 145. Installatie ankerov en zadelka stykov:
1 - T-schilderachtig anker gestoken leggend, 2 - lassend van stalen stropdassen, 3 - shvy, zadelannye door de verdunning M-100, 4 - doos met de verdunning, 5 - shvy, nezadelannye door de verdunning

In pustotnykh nastilakh in opiranii hen op de buitenste muren door alle manier van zadelyvaiut diepte door gemakkelijke beton of gerede beton kurken op de diepte niet minder 120mm. Dit maken met een uitzicht betreffende smoorhi insulation, om in de plaatsen opiraniya perekrytii in de winter van niet promerzli muren. Door ook zadelyvaiut zware beton of vkladyshami dieptes in de panelen stond op van inner lager muur begin met derd perekrytiya van de top van de gebouwen en onderaan door. Zodanig zadelka noodzakelijk voor de bescherming van het lager onderdelen pustotnykh nastilov perekrytii van de vernietiging beneden de aandrang van vyshelezhashchikh constructies. Handleiding omstreeks zadelke dieptes algemeen zullen in de projecten uitlenen.


Alle clausules van het hoofdstuk 'Oprichting van het mannelijk "lid werken in de oprichting van het mannelijk lid van stenige gebouw'en

Algemene informatie en verlangt

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen en instrumenten

Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

De toebereiding van eerste beginselen om te tillen. Stropovka

Breng en de installatie van de constructies op

Bemantelend van de kelders en de muren van de kelders

Bemantelend van sbornykh het gepansterde beton eerste beginselen van de baksteen gebouwen met betrekking tot de motie van leggend

Bemantelend van krupnopanelnykh bulkheads

Bemantelend perekrytii

Bemantelend van sanitari-technische cabines, musoroprovoda, van liftovykh collieries

Vereisten naar de bemantelende kwaliteit