Bemantelend van de muren van de kelder

STENIG ARBEIDT

De bloc van de muren van de kelder (stenovye bloc) of technisch podpolia beginnen om na de verificatie van de positie van bedded fundamentnykh borden en apparaten gidroizolyatsii te adapteren. In het algemeen als isolatie ontvouwen zich de stratum van de verdunning door de lijvigheid20...30mm met betrekking tot het gekuiste vlak van de kelders. Het op gelijke tijdperk dient alining stratum.

Stenovye bloc markiruiut door de brieven en berekent. Het is bijvoorbeeld, FS4-24 of FS4-4, waarin brieven FS kwalificeren het type van bloc - fundamentnyi stenovoi; Eerst cijfer - nominaale breedte, en navolgend - lengte (alle in detsimetrakh). Als van razmetka bijlen is niet maakten op de kelders in samenstellend van uitvoerende blauwdruk, dan voor bemantelend van stenovykh bloc stempelen belangrijkste en mezhsektsionnye de bijlen van het gebouw en de landsgrenzen van de muren welk repare op de kelders door overeenkomstige gewaagdheden. Razmetku maken met behulp van geodesic apparata en provolochnykh bijlen obnoski door zelfde toelatingen, hoe in razmetke kelders waar. Verderop met betrekking tot oprichting van het mannelijk lid blauwdruk zegel op de kelders de positie van stenovykh bloc eerst (van de kelders) van de toerbeurt aantekening plaatsen verticaal shvov.

De toebereiding van de werkplek houdt in in wat zvenevoi en adjuster brengen aankondiging rem van bemantelende doos met de instrumenten. Zij de vlak kuisen van de kelders van garbage en doos vestigen met de verdunning op een afstand2000...2500mm van de muur met zodanig berekening, om het is mogelijk was, niet zettend het op nieuwe plaats, om te bemantelen3...4 bloc.

Bemantelend beginnen met de installatie van mayachnykh bloc op een afstand20...30m van de elkander in de hoeken en de plaatsen van de overtocht van de muren. Bloc, recht overeind staand voor twee lussen, door de kraan verhuizing aankondiging rem installaties, wikkelen in het ontwerp positie af en verzuimen op het bed van de verdunning. De installatie nauwkeurigheid met betrekking tot de bijlen van mayachnykh bloc checken met betrekking tot axiale gewaagdheden, en met betrekking tot hoogtepunt - met betrekking tot vizirke. Als de bloc positioneren na de verificatie wil het bleek verkeerde, bloc opnieuw opbrengen, louteren lager gran van de verdunning en herladen rastvornuiu bed voegende verdunning op dat kant van het bed, bij wie omgebogen overheen bloc.

In de toebereiding bedden het vlak van bloc louteren van garbage en vochtigheid door het water, verdunning verhuizing en razravnivaiut lopatoi. Het best kwaliteit van het bed wordt gewonnen, wanneer verdunning razravnivaiut door batten met betrekking tot vensterraam, in dit geval wordt gorizontalnost bed bevoorraden en wordt zijn lijvigheid geadapteerd.

Na bemantelend van mayachnykh bloc trekken op de hoogte van hun top en op een afstand2...3mm van de zijdelings grani koord-prichalku en repare zijn skobami 3 (vijg. 132). Verderop ryadovye bloc richten op de verdunning met betrekking tot koord-prichalke op. Verzuimende bloc op de plaats, het meubileren naar, priderzhivaya voor stropy of bovenste zijdelings arris. Het is het is onmogelijk om drijvend door de hand voor de topgevel van bloc te gadeslaan, blizhnii naar in het verleden stellen bloc in, - kan worden geprest hand door adapteerde eerste beginselen.

Moнtaf фунdameнtных cteнocых bлokoc: a - зadeлka ceрthkaльнogo шca, b - рhхtocka bлoka прh уctaнocke; 1 - ящhk c рactcoрom, 2 - прhhaлka, 3 - ckoba dля зakрeплeнhя прhhaлkh, 4 - фунdameнtнaя плhta, 5 - рactcoрнaя пocteль

Vijg. 132. Bemantelend van fundamentnykh stenovykh bloc:
En - zadelka verticaal shva, b - van rikhtovka bloc in de installatie;
1 - doos met de verdunning, 2 - prichalka, 3 - skoba voor de vasthechting prichalki, 4 - fundamentnaya bord, 5 - rastvornaya bed

De positie van ryadovykh bloc controleren met betrekking tot koord-prichalke 2, otvesu, vizirovaniem op in het verleden stellen bloc en met betrekking tot razmetochnym gewaagdheden op de kelders in. Als bloc onnauwkeurig, het positie popravlyaiut oprichting van het mannelijk lid lomami boekend in noodzakelijke richting vastligt.

De bloc van de buitenste muren van de kelders aline met betrekking tot van de kelder, van inner muren - met betrekking tot een van vliegtuigen uitgeweken. Ubedivshis in wat bloc ligt correct vast, adjusters rasstropovyvaiut het, kelmoi srezaiut de dragen-overs van de verdunning komst voorwaarts van horizontaal shva, en bed het in de inktkoker van styka bloc. Lopatoi voegen in styk vermiste boel van de verdunning en uplotnyaiut het toe.

Voor de shift van bloc met betrekking tot rastvornoi bed gebruik drie belangrijkste toelatingen: Lapoi breakage van ons, lapoi terzijde en lapoi op ons. In de toelating lapoi van ons (vijg. 133, en) ottyanutyi het eind van breakage zavodyat beneden bloc en otzhimaiut breakage van ons op bloc welk whereat meerdere opstijgenen en, soskalzyvaya met lapy, vooruitgangen voorwaarts. In de toelating lapoi terzijde (vijg. 133, b) ottyanutyi het eind van breakage zavodyat beneden bloc beneden acuute hoek ernaar confronteren grani. Pressend dan op breakage en draaiend het op pyatke lapy terzijde, pripodnimaiut bloc en boeken het over. De richting van de motie van breakage en bloc wordt op de schilderstuk door de pijlen gemerkt. In de toelating lapoi op ons (vijg. 133, in) ottyanutyi het eind van breakage zavodyat beneden bloc en pressend het eind van breakage, pripodnimaiut en boeken bloc op ons over. In ruime lijvigheid shva voor de toelating lapoi van ons gelden toelating door accuraat beeindigen van ons. Moties in de voerend van deze toelatingen gelijkaardig.

Peрemeщeнhe bлokoc moнtafныm лomom: a - лaпoй ot cebя, b - лaпoй c ctoрoну, c - лaпoй нa cebя

Vijg. 133. De shift van bloc door de oprichting van het mannelijk lid breakage:
En - lapoi van ons, b - lapoi terzijde, in - lapoi op ons

Volgende toerbeurten van bloc adapteren in zelfde opeenvolging vervaardiging razmetku raskladki bloc op nizhelezhashchem toerbeurt. Voorop twee een aantal van bloc richten van bedded fundamentnykh borden, navolgend - met inventarnykh podmostei op.

De postzegel van de verdunning, waarover moet worden bloc geadapteerd, moeten in het project maken kenbaar.


Alle clausules van het hoofdstuk 'Oprichting van het mannelijk "lid werken in de oprichting van het mannelijk lid van stenige gebouw'en

Algemene informatie en vereisten

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen en instrumenten

Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

De toebereiding van eerste beginselen om te tillen. Stropovka

Breng en de installatie van de constructies op

Bemantelend van de kelders en de muren van de kelders

Bemantelend van sbornykh het gepansterde beton eerste beginselen van de baksteen gebouwen met betrekking tot de motie van leggend

Bemantelend van krupnopanelnykh bulkheads

Bemantelend perekrytii

Bemantelend van sanitari-technische cabines, musoroprovoda, van liftovykh collieries

Vereisten naar de bemantelende kwaliteit