Apparaat gidroizolyatsii

STENIG ARBEIDT

Om te krijgen van gidroizolyatsiiu superieur kwaliteit afgezonderd vlak louteren van garbage, vuiligheid en stof, aline en prosushivaiut.

Okrasochnuiu gidroizolyatsiiu van bitumineuze mastik oorzaak door de borstel op desiccated en ogruntovannye vlakken benuttende de toelatingen van malyarnykh arbeidt. Vlak pomazyvaiut mastikoi in twee-drie toelating door strata door de lijvigheid 2mm, niet vertrekkende nezakrashennykh plaatsen. Iedere stratum oorzaak slechts waarna, hoe vorig ostynet en zal het kwaliteit afgelezen worden. Stratum gidroizolyatsii moet vast materiaal, zonder de kinkhoorns, van de krakken, vzdutii en otstavanii zijn. Deze mankementen schijnen, als mastika wordt op de aardolie of rauwe vlakken veroorzaakt. Mismaakte plaatsen raschishchaiut, dor en dek mastikoi opnieuw.

In ruime volume van de werken (elk meer300...500m2) gidroizolyatsiiu van bitumineuze mastik oorzaak op het vlak van de muren van de kelders en andere constructies mekhanizirovannym door de methode. Mastiku verhuizen aankondiging rem werken in avtogudronatore en oorzaak met behulp van udochki met de verstuiver verbonden zich pomp avtogudronatora door soepel metalliek hose door de diameter 25mm. In de toepassing van de isolatie door zodanig methode verreweg versnelt de werkwijze van het werk, beter wordt kwaliteit gidroizolyatsii en praktische, worden de aderlatingen weggejaagd respectievelijk asfalteren.

In het apparaat van horizontale isolatie van de verdunning of asfalteren met betrekking tot kelders of de muren van de kelders isoleerde vlakken preliminarily aline door de verdunning stopmiddel, alle verticaal shvy. Dan in het cement of asfaltene isolatie oorzaak stratum styazhki van overeenkomstig materieel en continueren leggend in gebruikelijke opeenvolging beddengoed de eerst toerbeurten van de steniging op de preliminarily ontvouwden zich stratum van kladochnogo verdunning.

In het beddengoed met betrekking tot de kelders van horizontale isolatie van tolya of ruberoida (treffen Vijg. 105, b) izolyatsionnyi materieel vooraf louteren van de defensie posypki, om de strata van de isolatie better werden aangeplakt. Polotnishcha narezaiut op zagotovki noodzakelijke lengte en stromen kadetten binnen. Op geoefend alined door de verdunning het vlak van leggend ontvouwen zich de eerst stratum van de isolatie. Met betrekking tot hem oorzaak stratum razogretoi door mastiki lijvigheid1...2mm en van boven maar meteen nakleivaiut seconde stratum. Het vlak van de kadet isolatie dek van boven door stratum door verhite mastiki lijvigheid 2mm en continueren leggend.

In het apparaat gidroizolyatsii van de kadet materielen volgende instrumenten benutten. Door stalene messen (vijg. 108, en) snijden kadet en door de borstels (vijg. 108, b) louteren ruberoid en tol van sliudyanoi of arenaceous posypki, door de borstel (vijg. 108, in) of grebkom (vijg. 108, g) oorzaak en razravnivaiut mastiku, staal grebkami razravnivaiut asfalten mastiku (vijg. 108, d). In bevelled bachke (vijg. 108, door hem) met de huik overdracht razogretuiu mastiku van bitumovarki aankondiging rem werk, kovshom razlivaiut mastiku.

Shpatelem met de hengsel bespannen van priglazhivaiut zoom polotnishch, nakleivaemykh op de verticaal of gezind vlak (vijg. 108, z).

Shpatelem met kleine hengsel oorzaak, razravnivaiut en strijken mastiku in zadelke shvov en stykov okleechnoi gidroizolyatsii (vijg uit. 108, en).

Инctруmeнtы h hнceнtaрь, прhmeняemыe прh уctрoйctce ghdрohзoляchh: a - нof dля рeзkh рулoннogo mateрhaлa, b - щetkh dля ohhctkh рулoнoc, c, g - щetka h gрebok dля нamaзыcaнhя h рaзрacнhcaнhя macthkh, d - ctaльнoй gрebok, e - bahok dля пeрeнoca macthkh, f - kocш dля рaзлhca macthkh, з - шпateль c dлhннoй руhkoй, h - to fe, c koрotkoй руhkoй

Vijg. 108. Instrumenten en implementeert toegepast in het apparaat gidroizolyatsii:
En - mes voor accuraate kadet materiele, b - borstels voor de raffinage van de kadetten, in, g - borstel en grebok voor namazyvaniya en razravnivaniya mastiki, d - stalen grebok, door hem - bachok voor de overdracht mastiki, zh - kovsh voor razliva mastiki, z - shpatel met lange hengsel, en - gelijk, met kleine hengsel

In de isolatie van de verticaal en gezinde vlakken in het eerst geval zagotavlivaiut kadet materieel, van narezaya het polotnishchami noodzakelijke lengte. Nakleivat beginnen onder oplopend. Bitumineus mastiku in het eerst geval oorzaak op geisoleerd vlak, en dan op de kadet materieel. Aanvankelijk raskatyvaiut rolen en kleefstof een van einden polotnishcha adapterend de noodzakelijke richting van het karpet. Volgende kadet skatyvaiut, oorzaak op geisoleerd vlak stratum mastiki en beet door beet raskatyvaiut kadet, nanosya door mastiku stratum 1,5...2mm, en, prizhimaya polotnishche om kadet materieel nakleivaiut op de stichting te bestraten. Polotnishche nakleivaiut zo, om met iedere navolgende polotnishchem zij united in longitudinal en transversal stykakh vnakhlestku op 100mm.

Worden schikking shva overheen andere in de aangrenzend strata van de isolatie en nakleika kadet materielen in over en weer loodrechte richting niet verondersteld. Nakleennye polotnishcha pritiraiut naar de stichting en in het verleden nakleennym strata van hout shpatelyami met hengsel bespannen, op horizontale vlakken nakleivaemye materielen, tevens, prikatyvaiut door calender door de menigte70...80kg met zacht obkladkoi.

Shvy nakhlestki complementarily promazyvaiut mastikoi, otzhatoi in pritiranii en ukatke materieel. De buitenlaag van de opper stratum van izolyatsionnogo materieel dek door vast materiaal stratum mastiki door de lijvigheid 2mm.


Alle clausules van het hoofdstuk 'van "Gidroizolyatsiya stenige constructie's

Types en benaming gidroizolyatsii

Toebereiding mastik en apparaat gidroizolyatsii

Vereisten naar de kwaliteit van de werken

De regels van het ongeval voorkoming