Types en wijzend van de metselwerk

STENIG ARBEIDT

Metselwerk - deze constructie van de stones, van de bakstenen bedded op de constructie verdunning in bepaalde orde. Leggende in de smiezen krijgt rekeningen van het eigen gewicht en ander ontwerp eerste beginselen doorgestaan op leggend, van en gehecht ernaar rekeningen, alsmede warmte volbrengt, zvukoizolyatsionnye en andere functies.

In construerend van de gebouwen en constructies gelden volgende types van leggend: Baksteen; Van keramische Stones en kunstmatige ruime bloc, izgotovlyaemykh van beton, van de baksteen of keramische Stones; Van de natuurlijke Stones van correcte vorm (pilenykh of tesanykh); Butovuiu van de natuurlijke wijze neotesannykh Stones verkeerde vorm; Verscheiden (leggend butovaya, oblitsovannaya door de baksteen; Van beton Stones, oblitsovannykh door de baksteen; Van de baksteen, oblitsovannogo door het hardsteen); Verzacht leggend van de baksteen met teploizoliruiushchimi strata van gemakkelijk betons, van de borden en andere materielen.

Metselwerk maken op calcareous waar, verscheiden cement-calcareous en verdunningen cementeren, alsmede op het cement-glinyanykh, bij wie klei, plastifitsiruiushchaya toevoeging. Type en de postzegel van de verdunning maken kenbaar in aan het werk werkjes. In butobetonnoi leggende neotesannye de natuurlijke Stones van verkeerde vorm bed niet op de verdunning, en vtaplivaiut in beton.

Het leggende type benoemen in het project met de vergoeding voor de voorwaardes van de ontginning, van kapitalnosti gebouwd gebouw of constructies en de economisch expediency van benuttend van de materielen.

Leggend van keramische baksteen handelbaar pressovaniya zijnde verschuldigd naar de handelswaar soprotivlyaemosti invloed vlagi, hoog prochnosti, morozostoikosti wordt in de oprichting van het mannelijk lid van de muren en de colonnes van de gebouwen en constructies, van podpornykh muren, van de schoorsteen, van de constructies van diverse onderbouw gegolden.

Leggend van keramische pustotelogo of poreuze-pustotelogo baksteen wordt gebruik voor de muren van de gebouwen aangeraad aan. Gering teploprovodnost dit kladok verhuurt om de lijvigheid van buitenste muren op te verminderen20...25% en om menigte op om te halen20...30% vergeleek met de menigte van de muren, geleggde-ontluiken van polnotelogo baksteen.

Leggend van beton Stones op zwaar beton wordt voor de oprichting van het mannelijk lid van de kelders, van de muren van de kelders en andere ondergrondse constructies benoemd.

Leggend van pustotelykh en legkobetonnykh Stones wordt oprichting van het mannelijk lid de buitenste en inner muren van de gebouwen gesolliciteerd. Legkobetonnye en pustotelye Stones hebben handelswaar teploizoliruiushchie eigenschappen. Echter zij vlagoemki en vanwege het dit ontoereikend morozostoiki. Daarvandaan verheffingen van buitenste muren volbracht van deze Stones, shtukaturyat. Nizkomarochnye legkobetonnye en pustotelye beton Stones gebruik slechts voor de oprichting van het mannelijk lid van de constructies daarbinnen bouwende huisvestingen met normale warmte vlazhnostnym door het regime.

Leggend van silikatnykh Stones en baksteen elk meer teploprovodna, ruimere dichtheid heeft, maar op gelijke tijdperk elk meer ontzagwekkend en macrobiotic, dan leggend van legkobetonnykh Stones. Daarvandaan zijn wijd solliciteren de oprichting van het mannelijk lid van niet enkel inner muren maar ook buitenst.

Leggend van silikatnogo, van keramische baksteen semidry pressovaniya van en keramische pustotelogo baksteen zijn ongeschikt voor de oprichting van het mannelijk lid van de constructies welk zal in rauwe voedingsbodems, zetelen alsmede in vochtige en natte huisvestingen, voor het apparaat van furnaces, van de tabakspijpen, van dymovykh en vytyazhnykh kanalen.

Leggend van keramische pustotelykh Stones hoe van de meeste efficiente shtuchnogo materieel is gebruikt inzonderheid voor de oprichting van het mannelijk lid van de buitenste muren van otaplivaemykh gebouwen. Hoge teplotekhnicheskie de eigenschappen van het dit leggend gelaten de lijvigheid bekorten van buitenste muren ertussen schrap van land op 1/2 baksteen vergeleek met leggend van keramische of silikatnogo baksteen.

Leggend van ruim beton, van silikatnykh of baksteen bloc, alsmede van shtuchnykh materielen, solliciteren oprichting van het mannelijk lid de ondergrondse en bovenbouw van de gebouwen en constructies. Gelden bloc van zware beton en baksteen handelbaar pressovaniya: Muren, van de kelders en andere ondergrondse constructies, en bloc van gemakkelijk betons, silikatnogo, van pustotelogo en poreuze-pustotelogo baksteen - van algemeen de buitenste muren van de gebouwen.

Leggend van natuurlijke stenigingen en de bloc van correcte vorm heeft hoog prochnost, fortitude tegen verwerende en zamorazhivaniya, gering istiraemost, dekorativnost.

Van zachte poreuze alpene rassen door de dichtheid900...2200kg/m3 (rakushechnika, poreus tufov) in de vorm van de pilenykh shtuchnykh Stones door de menigte tot toe40...45kg vykladyvaiut de buitenste en inner muren van de gebouwen. Van poreuze alpene rassen (izvestnyakov, tufov) izgotovlyaiut ook ruime stenovye bloc.

De vergaste natuurlijke stenigingen van ferme rassen wegens hoogwaardige en trudoemkosti verwerkingen algemeen gelden in decoratieve doelen, bijvoorbeeld voor de Bask van de bajonetten of andere onderdelen monumentaale maatschappelijke en bedrijfsgebouwen en constructies, van de houders van de bruggen, van de waterkeringen.

Butovaya en butobetonnaya leggend eigen beduidend teploprovodnostiu. In de tegenwoordigheid van de plaatselijke stenige materielen van het dit leggend worden voor de kelders, en in de leggende oprichting van het mannelijk lid met Baskisch door de baksteen of andere materielen - voor de muren van de kelders, van podpornykh muren en andere construerende constructies aangeraad.

Verzachtten brickwork eigenschappen wat erin deel van bakstenen voor de reductie van hun onkost en de verminderings van teploprovodnosti muren vervangen legkobetonnymi door de stones zasypkoi door poreuze bouwmaterialen of antenne prosloikami.


Alle clausules van het hoofdstuk "Algemene gegevens op de metselwerk'

Schrijft en wijzend van leggend machine

Regels razrezki en de eerste beginselen van de metselwerk:

Prochnost en de stabiliteit van de metselwerk: