Types en benaming gidroizolyatsii

STENIGE WERKen

Metselwerk verslindt en water verzuimt, daarvandaan, soprikasayas met de voedingsbodem, ze gaat toevalligheid vodonasyshcheniya onder. Water kan door leggend in de kelders en verbreiding hoger boven met betrekking tot leggende, doiti tot toe eerst en zelfs seconde verdieping uitdaging syrost in de huisvestingen binnendringen. Om te kelder bepalen, muren en andere constructies van vlagi, rekenen gidroizolyatsiiu schilderstuk (okrasochnaya gidroizolyatsiya) of okleivaya (okleechnaya gidroizolyatsiya) hun bovenaards gidroizolyatsionnymi door de materielen af.

Okrasochnuiu gidroizolyatsiiu maken door de toepassing op het vlak van leggend mastiki van de bitumens van verschillende postzegels en napolnitelya (gesprek, linde-pushonka, asbest) van of mastik op de basis kunststof pek waar. Okleechnaya gidroizolyatsiya presenteert kadet materielen (gidroizol, ruberoid, izol, brizol), nakleennye bitumineuze of andere mastikami op geisoleerde vlakken. Als isolatie gebruik ook asfalten of cement (met speciaal tsementami) wondpleister.

ghdрohзoляchя kameнных koнctруkchй: a - cteн пodcaлa ot gрунtocoй cырocth, b - to fe, ot gрунtocых cod, c - goрhзoнtaльнaя hзoляchя cteн нa kocogoрaх; 1 - goрhзoнtaльнaя hз cлoя ceлemeнtнogo рactcoрa, 2 - ceрthkaльнaя obmaзohнaя hз bhtуmнoй macthkh, 3 - goрhзoнtaльнaя hз рулoнных mateрhaлoc, 4 - goрhзoнtaльнaя okлeehнaя hзoляchя c koнctруkchh пoлa, 5 - пoл пodcaлa, 6 - ckлadka (komпeнcatoр), 7 - ceрthkaльнaя okлeehнaя hзoляchя, 8 - прhfhmнaя cteнka hз khрпhha, 9 - "зamok" hз fhрнoй gлhны, 10 - otmoctka

Vijg. 106. Gidroizolyatsiya stenige constructies:
En - van de muren van de kelder van gruntovoi syrosti, b - gelijk, van knarste water, in - de horizontale isolatie van de muren op kosogorakh;
1 - horizontaal van de stratum van tselementnogo verdunning, 2 - vertikaal obmazochnaya van bitumineus mastiki, 3 - horizontaal van de kadet materielen, 4 - horizontale okleechnaya isolatie in de tixtures van de seks, 5 - de seks van de kelder, 6 - pucker (kompensator), 7 - verticaal okleechnaya isolatie, 8 - prizhimnaya muur van de baksteen, 9 - "kasteel" van vette klei, 10 - otmostka

Okrasochnye en okleechnye isolatie oorzaak op vertikaal (vertikaal gidroizolyatsiya) of op horizontale vlakken (vijg. 106, en), rekenen op de muren van de kelders of de vlakken van de kelders op het deel van abutting aan de voedingsbodem tot toe hoogte otmostki of banquette af. In de hoogstaand van knarste water (vijg. 106, b) in het een aantal van de gevallen verticaal okleechnuiu isolatie verdedigen op het deel van voedingsbodem glinyanym door het kasteel 9 en prizhimnymi muren 8 van de baksteen en t. D.

Horizontaal gidroizolyatsiya dient voor de bescherming van de muren van de kelders en gebouw van gruntovoi vlagi welk infiltreert op het deel van podoshvy kelders. In bespodvalnykh gebouwen zijn maken in tsokolnoi aanbetalingen op 200mm hoger boven de hoogte otmostki of banquette. Als otmostka heeft vooringenomenheid mee de muur van het gebouw, dan gidroizolyatsiiu (vijg. 106, in) maken afgronden zodoende, om de strata van de isolatie superceded elkander op de lengte, om chetyrekhkratnomu afstand tussen hen met betrekking tot hoogtepunt te evenaren.

In de gebouwen met de kelders isolatie richten in twee hoogten op: Eerst - op de seks van de kelder (vijg. 106, b), seconde - in tsokolnoi de aanbetalingen hoger boven van de hoogte otmostki of banquette. Vertrouwende de graad van vodonasyshcheniya voedingsbodem, van de hoogte van de horison van knarste water en andere voorwaardes gidroizolyatsionnyi de stratum van horizontale isolatie waarmaken in de vorm styazhki van verdunning cementeren op portlandtsemente met uplotnyaiushchimi toevoegingen (aliuminatom natriya en andere) door de lijvigheid20...25mm of twee strata tolya of ruberoida lijmde mastikoi.

In enkel gevallen gidroizolyatsiiu maken in de vorm asfalten styazhki stratum25...30mm.


Alle clausules van het hoofdstuk 'van "Gidroizolyatsiya stenige constructie's

Types en benaming gidroizolyatsii

Toebereiding mastik en apparaat gidroizolyatsii

Vereisten naar de kwaliteit van de werken

De regels van het ongeval voorkoming