Leggend van de baksteen muren

STENIG ARBEIDT

De werkwijze van leggend samengesteld uit vele aan het werk operaties, wordt door de koppeling incluis in ons van twee tot toe zes bricklayers, meestal 2, 3, uitgevoerd 5. De koppelingen van bricklayers afhankelijk van numerieke compositie naam consistent met "duivels", "troikoi", "chetverkoi", "pyaterkoi".

De basis van elk koppeling stileert "gelijk": Bricklayer5...3-rijden rang en de bricklayer van 2-rijden baarlijk. In de koppelingen "troika" en "pyaterka" behalve belangrijkste deuces gebruik met betrekking tot ene aanvullend bricklayer van 2 rang-rijden, poosje op zodanig werken welk eisen niet workmanship op. Dit verhuurt elk meer productief de arbeid te benutten van hoog-kwalificeerde bricklayers.

De brickwork van de muren vozvodyat operationeel door-raechnym methode, t. Door hem. Scheidende werkwijze op de operaties welk maken bepaald aan het werk waar. Allen van hen specialiserend op een en gelijke operaties, in de uitmuntendheid magisters redelijke toelatingen welk de uitbouwing bijdraagt van capaciteit zwoegen naar en de verbetering van de kwaliteit van het werk.

Vertrouwende de complexiteit van volbracht leggend wordt aangeraad aan de koppelingen benutten van volgende composities. Dichtbij sluiten de "duivels" advisably van vykladyvat muur met het groere aantal van architectonic details of openingen, colonnes, muren door de lijvigheid aan1... 11/2 baksteen en bulkheads 1/2. Baksteen; "Troika" - muren door de lijvigheid 2 baksteen, en in de ketting systeem van de verband - 11/2. Baksteen en elk meer; "Chetverka" - muren door de lijvigheid niet minder van 2 bakstenen.

Koppeling "gelijk" maakt leggend van de muren in zodanig opeenvolging (vijg waar. 71, en, in). Bricklayer van 4-gaan of 5-rijden baarlijk (leidinggevend) consolideert prichalki voor buitenst en inner verst, bricklayer van 2-rijden baarlijke verhuizingen en raskladyvaet baksteen op de muur en ontvouwt zich verdunning voor leggend buitenst versty. Verdraaiing na bricklayer van 2 rang-rijden, leidinggevende bricklayer vykladyvaet verstovoi toerbeurt. In zodanig opeenvolging werkers niet tijdperk verliezen op de transitie van ieder eind delyanki op andere. Wanneer buitenst versta vylozhena naar het eind delyanki, leidinggevend bricklayer zet prichalku beneden het beddengoed van volgende toerbeurt buitenst versty over, dan ruggelings langs de voorkant van de werken verhaald, in zelfde opeenvolging zij maken leggend inner versty of de inner deel van muur waar. Op het moment de bricklayer van 2-rijden rang deels vykladyvaet zabutku. Op de beeindiging leggend van inner onderdeel versty bricklayer4...5-rijden rang onophoudelijk delyanki zet prichalku voor volgende toerbeurt en de kwaliteit lezen van leggend af, de bricklayer van 2-rijden rang raskladyvaet baksteen, verhuizingen en ontvouwt zich verdunning beneden buitenst verstu en verderop leggend gedrag in zelfde opeenvolging.

Kлadka cteны toлщhнoй 1 1/2 khрпhha зceнom "dcoйka": a - нaруfнoй лofkocoй ceрctы, b - cнуtрeннeй лofkocoй ceрctы, c - cнуtрeннeй ceрctы h зabуtkh

Vijg. 71. Leggend van de muur door de lijvigheid 1 1/2 baksteen door de koppeling "gelijk":
En - buitenst lozhkovoi versty, b - inner lozhkovoi versty, in - inner versty en zabutki

In leggende prostenkov koppeling werken op gelijke tijdperk op alle delyanke. Op een van prostenkov de bricklayer van 2-rijden rang naverstyvaet baksteen en ontvouwt zich verdunning, en bricklayer4...5 rang-rijden op andere prostenke gedragingen leggend. Toen zij wijziging door de plaatsen en werk continueren.

Door de koppeling van "troika" muur vykladyvaiut in zodanig opeenvolging (vijg. 72, en, in). De eerst bricklayer van 2-rijden baarlijke verhuizingen en raskladyvaet bakstenen, alsmede ontvouwt zich verdunning voor leggend van verstovykh toerbeurten. Bricklayer 4, van 5-rijden rang verdraaiing door de voetspoor met betrekking tot de voorkant van de werken, bedden materielen verhuisden in verstovye toerbeurten. De seconde bricklayer van 2-rijden rang vykladyvaet zabutku en helpt eerst bricklayer. Whereat eerst leggend buitenst versty en inner, maken in gelijkaardige opeenvolging, maar in tegengestelde aanwijzing waar.

Kлadka cteны toлщhнoй 2 khрпhha зceнom "tрoйka": a - нaруfнoй лofkoй ceрctы, b - cнуtрeннeй лofkocoй ceрctы h cнуtрeннeй пoлochны зabуtkh, c - нaруfнoй tыhkocoй ceрctы

Vijg. 72. Leggend van de muur door de lijvigheid 2 baksteen door de koppeling "troika":
En - door buitenste lepel versty, b - van inner lozhkovoi versty en inner half zabutki, in - buitenst tychkovoi versty

Door de koppeling "chetverka" ik muur met Bask vykladyvaiut zo. De eerst bricklayer van 2-rijden baarlijk naverstyvaet op de muur om in de arm leidinggevend bricklayer van oblitsovochnye artikel van de vervaardiging zich te bewapenen en baksteen, en verhuizingen lopatoi verdunning, leidinggevende bricklayer, razravnivaet kelmoi verdunning, vestigt Bask en put van buitenst verstu brickwork. Seconde bricklayer 2-gaan the times van de toerbeurt naverstyvaet baksteen en verdunning verhuist voor inner verstovogo toerbeurt en zabutki. Bricklayer van 3-rijden rang razravnivaet verdunning kelmoi en bedden inner verstu. De seconde bricklayer van 2 rang-rijden na het het bedden zabutku op getreind van de verdunning bed; In het dit naar hem helpt bricklayer van 3-rijden baarlijk. De eerst en seconde leidinggevend bricklayers op de beeindiging van leggend versty zet prichalki, de kwaliteit lezen van leggende en Basken af.

Koppeling "pyaterka" (vijg. 73) maakt leggend in zodanig opeenvolging waar. Bricklayer4...5-rijden rang de samen met eerst bricklayer van 2-rijden rang richten prichalku voor buitenst versty op, de nauwkeurigheid lezen van in het verleden geleggde-ontluiken leggend, en dan aan het werk, als in de koppeling "gelijk", beide bricklayer vykladyvaiut buitenst verstu af. Voor hen op een afstand2...3m werk als de seconde bricklayer van 2-rijden rang en de bricklayer van 3-rijden rang welk gelijke operaties volbrengen, vozvodyat inner verstu. Na hen derd bricklayer van 2-rijden rang vykladyvaet zabutku. In de noodzakelijkheid de derd bricklayer van 2-rijden baarlijk helpt erbuit eerst twee om materielen voor te bereiden.

Kлadka cteны toлщhны 2 khрпhha зceнom "пяteрka": 1 - уkлadka зabуtkh, 2, 4 - уkлadka cнуtрeннeй h нaруfнoй ceрct, 3 - пodgotocka рactcoрнoй пocteлh, 5 - рackлadka khрпhha

Vijg. 73. Leggend van de muur van de lijvigheid 2 baksteen door de koppeling "pyaterka":
1 - beddengoed zabutki, 2, 4 - beddengoed inner en buitenste verst, 3 - toebereiding rastvornoi bed, 5 - van raskladka baksteen

In organiserend van de arbeid van bricklayers door de koppelingen "pyaterka" wordt genodigd hebben het minder aantal van hoog-kwalificeerde bricklayers, dan in het werk door de koppelingen "gelijk". In de koppelingen "pyaterka" zwoegen capaciteit hoger boven en consistent met kleinere behoefte voor aan het werk met betrekking tot vergelijking met de koppelingen "gelijk".


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Bepantseerde brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid