Leggend van keramische en pustotelykh Stones

STENIG ARBEIDT

In leggend van de muren van keramische Stones 250x 120X 138mm met het zeven of groere aantal van shchelevykh dieptes observeren van gelijke deken regel van de verband, als in leggend van de baksteen. Whereat leggend van de stones met transversal shchelevidnymi dieptes maken met de toepassing odnoryadnoi (ketting) verbandmateriaal, en van de stones met longitudinal shchelevymi dieptes - van - een of dvukhryadnoi verband met het beddengoed van tychkovogo toerbeurt door twee lozhkovykh waar. Gelden ook keramische pustotelye de Stones van modulaire afmeting en generaal: 288x138x138, 250x250x138mm.

In de verbinding met het ruime hoogtepunt van de stones (138mm) zabutku het is onmogelijks naar het bed door gebruikelijke methode, daarvandaan versty vykladyvaiut in meerdere andere opeenvolging: Na buitenst versty in het eerst geval gestoken zabutovochnyi toerbeurt, en dan als vroeg als inner verstu. Iedere verstu toerbeurt (buitenst, dan zabutku en inner verstu) bed door bijzondere methode, bij wie wordt handelswaar zapolnenie door de verdunning transversal shvov bereikt, en draaien zich hogere teplozashchitnye de eigenschappen van leggend alsmede zijn prochnost.

Kлadka нaруfнoй tыhkocoй ceрctы hз keрamhheckhх kamнeй (1...5 - пocлedocateльнoctь oпeрachй)

Vijg. 85. Leggend buitenst tychkovoi versty van keramische Stones (1...5 - de opeenvolging van de operaties) 000000

Tychkovuiu buitenst verstu (vijg. 85) vykladyvaiut in zodanig opeenvolging. De bricklayer van 2-rijden rang naverstyvaet Stones tychkami (poz. 1) op obrez muren op inner stromen over, raskladyvaya hen op lozhkovye grani op een afstand50...60mm van andere. Om Stones suitably was om te bevangen, hen situeren met de gering svesom. Afstand tussen laatst bedded in buitenst verstu stenig en eerst, naverstannym moet niet minder zijn350...450mm. De bricklayer van 2-rijden rang ontvouwt zich op de muur beneden buitenst verstu het bed van de verdunning op de lengte700...800mm verscheidend van de muur boord op15...20mm (poz. 2). Bricklayer4...5-rijden rang razravnivaet kelmoi verdunning op het bed, steniging neemt door de hand voor lozhkovye grani, buigt het en in ditmaal block in kelmoi G-schilderachtig verdunning op lozhkovuiu gran stenig om. Handhavend stenig kelmoi (poz. 3), van podnosit het aankondiging rem beddengoed, draait zich door het bed onder en dicht prizhimaet naar in het verleden bedded stenig (poz. 4) achterban buiten de aandrang hand. Verdunning, vyzhatyi3...4 tychkami, besnoeit kelmoi (poz. 5) en sbrasyvaet op leggend. Tychkovuiu inner verstu (vijg. 86) bed in de volgende weg. Stones navertyvaiut back moet naar ander tychkami op inner verste muur (poz steunen. 1) met de gering svesom. Dan de bricklayer van 2-rijden rang ontvouwt zich op de muur beneden inner verstu het bed van de verdunning en zelfde bed op naverstannye Stones (poz. 2). Bricklayer4...5-rijden rang razravnivaet verdunning kelmoi op leggend en Stones treinde, neemt door beide handen voor tortsovye grani stenig (poz. 3), brengt ervan en podnosit aankondiging rem beddengoed draaiend zo, om er gran mee de verdunning bezet verticaal positie op. Verdunning wil niet spolzat, als stenig laatst draaien zich op het moment van osazhivaniya op het bed. Beddengoed steniging op de plaats, bricklayer shiften lieten hand omhoog met betrekking tot tychkovoi grani om het vingers ontpopten zich niet zazhatymi tussen Stones buitenst en inner verst, toen het dicht prizhimaet bedded stenig, naar in het verleden bedded (poz. 4) en back buiten het het door de aandrang van de hand.

Lozhkovuiu buitenst verstu (vijg. 87, en) de bricklayer van 2-rijden baarlijk naverstyvaet door de lepels op de inner half van de muur, raskladyvaya hun door de dieptes omhoog (poz. 1). Whereat het weerstaat afstand350...400mm tussen laatst bedded in buitenst verstu stenig en eerst naverstannym. Bricklayer van 4-gaan of 5 rang-rijden, razrovnyav verdunning met betrekking tot bed voor het beddengoed van twee-drie stenigingen, door liet hand neemt stenig voor twee zijdelings grani en podnosit het aankondiging rem beddengoed, veroveringen kelmoi verdunning van het bed en stremmingen erin op tychkovuiu gran stenig (poz. 2). Dan bricklayer steniging verzuimt op het bed, dicht prizhimaya het naar in het verleden bedded stenige en achterban buiten de aandrang van de hand (poz. 3). Na het beddengoed van twee-drie stenigingen bricklayer besnoeit kelmoi komst voorwaarts van shvov verdunning en sbrasyvaet het op leggend.

Kлadka лofkocoй ceрctы (1...3 - пocлedocateльнoctь oпeрachй): a - нaруfнoй, b - cнуtрeннeй

Vijg. 87. Leggend lozhkovoi versty (1...3 - de opeenvolging van de operaties):
En - buitenst, b - inner

Lozhkovuiu inner verstu (vijg. 87, b) vykladyvaiut na zabutki. Stones preliminarily naverstyvaiut op het midden van de muur, verdunning ontvouwen zich door het bed door de breedte80... 100mm omlaag van grani muur op gesteund15...20mm, en leggend gedrag gelijk gekomen, als leggend lozhkov buitenst versty.

Zabutku (vijg. 88) vykladyvaiut na buitenst versty. De Stones van tychkovogo een aantal de bricklayer van 2-rijden baarlijk naverstyvaet nasukho op obrez muren op inner boord als in leggend tychkovoi buitenst versty (poz. 1). Dan lopatoi het ontvouwt zich de verdunning bed voor het bed onderrichting tussen buitenst verstoi leggend en naverstannymi door de stones. Bed maken met de verdikking (kam) week van bedded Stones buitenst versty, om van de verdunning khvatilo op gedeeltelijke zapolnenie longitudinal verticaal shva uit. Ander bed van de verdunning bricklayer leken op naverstannye Stones (poz. 2). Leidinggevende bricklayer razravnivaet verdunning met betrekking tot bed en bedden Stones door zelfde toelatingen, net zo in tychkovuiu inner verstu.

Voor leggend van de muren gelden verdunning door de woeligheid7...8sm. Elk meere vloeiende verdunning wil zatekat op het gezicht vlak van de muur verontreinigen zijn. Het is tevens, het zal dieptes vullen in de stones welk zal de onkost van de verdunning opbrengen en wil leiden tot de verdorvenheid van teplotekhnicheskikh eigenschappen.

De lijvigheid van horizontaal shvov leggend van pustotelykh keramische Stones moet, stileren alsmede en in leggend van keramische baksteen, hierine verdieping hoogtepunt op een gemiddelde 12mm, middelmaat lijvigheid verticaal shvov - 10mm. Whereat lijvigheid gedeeld horizontaal shvov moet niet boven 15 en niet minder 10mm, en verticaal - niet boven 15 en niet minder 8mm zijn. Allemaal shvy in de constructies van de muren en prostenkov moet geheel bol verdunning staan.


Alle clausules van het hoofdstuk "Leggend van keramische en kunstmatige Stones"

Leggend van keramische en pustotelykh Stones

Leggend van de muren van beton en natuurlijke stenigingen

Verscheiden leggend

 

Leggend van bulkheads

Vereisten naar het beddengoed kwaliteit