Leggend van de muren van beton en natuurlijke stenigingen

STENIG ARBEIDT

Stenovye Stones van beton izgotovlyaiut, van draadloos gemakkelijk beton, zonder de dieptes (vast materiaal) en pustotelye (op poreus zapolnitelyakh). Pustotelye Stones brengen tijdperk skvoznymi en met geslotene shchelevidnymi dieptes door. Stones podrazdelyaiut: Belangrijkste (door de grootte 390X190X188mm) en aanvullend. Aanvullende Stones, corresponderend strijken naar de verblijfplaats en de half van belangrijkste stenig, gebruik voor de verband van leggende en de onderrichting van de verblijfplaats in de openingen aan. Van de beton Stones van vozvodyat muur door de lijvigheid 90, 190, 240, 290, 390mm en hoger bovenstaand. Massa Stones solliciteerde leggend van de boven-geknarst deel van gebouwen,14...25kg.

Voor leggend van de muren van natuurlijke stenigingen gelden, doorgaans, pilenye Stones van gemakkelijke rassen door de grootte 390x190x188; 490x240x188 en 390x190x288mm, alsmede aanvullende, egaal strijken naar de verblijfplaats of de half van de lengte van belangrijkste Stones aan.

Dcухряdнaя пeрecязka kлadkh hз betoнных kamнeй: a - уgoл kлadkh; b - пeрeceheнhe cteн

Vijg. 89. Dvukhryadnaya de verband van leggend van beton Stones:
En - de hoek van leggend; B - de overtocht van de muren

Leggend van vast materiaal en pustotelykh beton en natuurlijke stenigingen gedrag met de vooringenomenheid transversal verticaal shvov in aangrenzende toerbeurten op het kwartaal of polkamnya. De opeenvolging van de voerend van de operaties wat in leggend van keramische Stones. Leggend van vast materiaal en pustotelykh Stones strijken topgevels, verband met betrekking tot dvukhryadnoi systeem (vijg uit. 89, en, b) met het beddengoed van tychkovykh toerbeurten door iedere twee lozhkovykh toerbeurt of met de verband tychkami door iedere lozhkovyi toerbeurt (vijg. 90, en).

Kлadka cteн hз betoнных kamнeй: a - лofkocoй нaруfнoй ceрctы; b - лofkocoй cнуtрeннeй ceрctы, c - tыhkocogo ряda

Vijg. 90. Leggend van de muren van beton Stones:
En - lozhkovoi buitenst versty; B - lozhkovoi inner versty, in - van tychkovogo toerbeurt

Op de tijdperken voor niet verantwoordelijke zwak stampvole constructies gelden leggend van beton Stones met skvoznymi dieptes zonder transversal verband, whereat in horizontaal shvy door alle middelen bed transversal stalene trossen niet minder dikwijls dan totaliter2...3 toerbeurt met betrekking tot de muur hoogtepunt. Nummer en sechenie deze stropdassen maken kenbaar in het project.

Lijvigheid shvov in leggend van beton en natuurlijke stenigingen moet zelfde, net zo in leggend van de baksteen of keramische Stones (horizontaal van niet minder 10mm en niet boven 15mm zijn; Vertikaal - beperking oplegt aan8...15mm). In leggend van lozhkovykh toerbeurten (vijg. 90, en, b) bricklayer 2-gaan ryazryada cost voorafgaand aan de bricklayer van 4-rijden baarlijk.

In de richting van leggende verhaald, eerste stappen Stones op de muur en hen vestigt met de intervallen, om ongeveer langste zijde van ene stenig te evenaren. Raskladku Stones beginnen op een afstand2... 2,5 lengtes van de steniging van de leggende plaats voor lozhkovo toerbeurt-rijden, om te komen voor het apparaat rastvornoi bed voor.

In leggend van tychkovykh roeit (vijg. 90, in) Stones preliminarily raskladyvaiut op de muur op een afstand80... 100mm van andere.

Volbrengende leggende, bricklayer oorzaken kelmoi op opper bovenaards stellen op de muur van stenige twee schrappen van de verdunning door de breedte met betrekking tot 60mm in. Dan steniging neemt door twee hands en, beet door draaiend het beet op 90°, prizhimaet back moet naar in het verleden bedded stenige achterban buiten het het op het bed van de verdunning, door de aandrang van beide handen, en protrusive van shvov op het gezicht vlak van leggende verdunning srezaet kelmoi en sbrasyvaet op leggend steunen. Voor zapolneniya transversal shvov verdunning complementarily zabrasyvaiut in shov van boven kelmoi.

Leggend van legkobetonnykh Stones met geslotene shchelevidnymi dieptes (neskvoznymi) met betrekking tot methode van de aanmaak onderscheidt van niet leggend van vaste stenigingen, omdat Stones bed door de dieptes onder. Leggende verband en zal verblijfplaats in de openingen met behulp van nepolnomernykh Stones en Stones verblijfplaats voor de openingen vormen. Met die uitdraaien op uitzicht alterneren de toerbeurten van leggend van volledige stenigingen en longitudinal helften welk de vooringenomenheid bevoorraden van longitudinal shvov leggend op de half van stenig (vijg. 91).

Peрecязka прodoльных шcoc kлadkh hз лegkobetoнных kamнeй c щeлecыmh пуctotamh: a...g - kлadka toлщhнoй cootcetctceннo 190, 290, 390 h 490 mm; 1 - ceлый kameнь, 2 - прodoльнaя пoлochнka

Vijg. 91. De verband van longitudinal shvov leggend van legkobetonnykh Stones met shchelevymi dieptes:
En...G - leggend door de lijvigheid consistent met 190, 290, 390 en 490 mm; 1 - ongedeeld stenig, 2 - longitudinal half

Leggend van beton en andere stenigingen door de menigte tot toe 16kg volbrengt koppeling "gelijk", in elk meere zware stenigingen - "troika", omdat voor opbrengen en de beddengoed van de stones worden streven twee persoon genodigd hebben. Werkplek in leggend van beton Stones zal algemeen ook, net zo in brickwork ordenen.


Alle clausules van het hoofdstuk "Leggend van keramische en kunstmatige Stones"

Leggend van keramische en pustotelykh Stones

Leggend van de muren van beton en natuurlijke stenigingen

Verscheiden leggend

 

Leggend van bulkheads

Vereisten naar het beddengoed kwaliteit