Leggend van de muren en hoeken

STENIG ARBEIDT

Toebereiding van nepolnomernykh bakstenen. Voor de verband van shvov vertikaale beperkingen, van de plaatsen primykaniya en de overtochten van de muren, van de colonnes en pristenkov worden nepolnomernye bakstenen genodigd hebben: Chetvertki, helften en trekhchetvertki (vijg. 41, g). Bricklayers bereiden hen maar meteen op de werkplek voor. Voor chetvertok, drie chetvertok, van en helften bakstenen benutten met otbitymi hoeken of andere mankementen. Nepolnomernye bakstenen draaien zich otkolotoi door het kant naar binnen van leggend.

Bricklayer moet exact om in staat zijn, op te richten wat nepolnomernyi baksteen van node in ieder geval, en correct otrubit het. Als nepolnomernyi baksteen wordt undu geselecteerd, wordt verband shvov beschadigd en de onkost vergroot van de verdunning, en dit verlaagt van prochnost leggend.

Uctaнocka прhhaлkh: a - прhhaльнaя ckoba, b - пeрeуctaнocka ckobы co шнурom, c - прedoхрaнeнhe шнурa maяkom ot прochcaнhя

Vijg. 43. Installatie prichalki:
En - prichalnaya skoba, b - pereustanovka skoby met het koord, in - de bescherming van het koord door vuurtoren van provisaniya

Voor de leggende kwaliteit controle na de vasthechting en vyverki poryadovok met betrekking tot het vykladyvaiut vuurtorens in de vorm ubezhnoi shtraby (treffen Vijg. 17, g) situerende hen op de hoeken en op de landsgrenzen van vozvodimykh stadsdelen, en met betrekking tot het verderop gedragen zich leggend. Prichalku op vuurtorens consolideren prichalnoi skoboi (vijg. 43, en), accuraat beeindigen welk tussenvoegsel in shov leggend, en om te maken bot, naar elk meere lang eind doorgestaan op mayachnyi baksteen, verbinden zich prichalku. Het vrijje deel van koord namatyvaiut op de hengsel skoby. Door de ommezwaai skoby in nieuwe positie (op de vijg. 43, b wordt gemerkt door gestippelde lijn) winnen het geslacht van ruk prichalki voor volgende toerbeurt. Om prichalka niet provisala tussen vuurtorens, beneden het koord podkladyvaiut inventarnyi vuurtoren (vijg. 43, in) of van hout baksteen (vijg. 43, in), lijvigheid welk correspondeert het hoogtepunt van het een aantal van leggend. Vuurtorens stelen beschikbaar door4...5m met de raming voor het vertikaale vliegtuig van de muur op3...4mm. Koord-prichalku kan worden ook voor de draadnagels, (vijg gegrendeld. 44).

Waarna hoe liggen poryadovki vast, vylozheny vuurtorens en getrokken prichalki, de werkwijze van leggend per de werkplek maken in zodanig opeenvolging waar: Raskladyvaiut bakstenen op de muur, ontvouwen zich verdunning beneden buitenst verstu en bed buitenst verstu. Nader operaties zijn aangewezen op de methode van leggend, poryadnogo, stupenchatogo of verscheiden.

In leggend observeren van volgende deken regel. Muren en prostenki maken met betrekking tot het gemeenschappelijke systeem van de verband shvov - mnogoryadnoi of odnoryadnoi (ketting) waar. Voor leggend van de colonnes, smal prostenkov (door de breedte tot toe 1m) naar binnen gebouwen, van de muren aangeduid beneden otdelku, gelden trekhryadnuiu het systeem van de verband shvov.

Vijg. 44. Versterkend van het koord-prichalki door dubbel lus voor de draadnagels

Leggend van de muren beginnen met tychkovogo toerbeurt. Hen bed van volledige bakstenen, ongeacht van het systeem van de verband shvov door alle middelen in lager (eerst) en bovenste (laatst) toerbeurten vozvodimykh door de constructie, op de hoogte van obrezov muren en colonnes, in de protrusive toerbeurten van leggend (karnizakh, ceinturen en t. D.). In mnogoryadnoi verband shvov tychkovye toerbeurten zijn verplicht beneden staande delen van onderleggers, progonov, van de borden perekrytii, van de balkons en door andere constructies. In odnoryadnoi (ketting) in te zwachtelen shvov wordt van opiranie sbornykh constructies op lozhkovye toerbeurten verondersteld.

De opmerking van de helften van de baksteen wordt slechts in leggend zabutovochnykh van de toerbeurten en malonagruzhennykh stenige constructies (de stadsdelen van de muren beneden het windows en t verondersteld. P.).

Horizontale en transversal verticaal shvy de brickwork van de muren, alsmede alle shvy (horizontale, transversal en longitudinal verticaal) in peremychkakh, prostenkakh en in de colonnes moet bol verdunning staan.

Leggend tsokolnoi het deel van muren maken slechts van keramische polnotelogo baksteen waar. Toepassing van silikatnogo baksteen wordt niet verondersteld. De postzegels van de baksteen en verdunning voor leggend moeten project corresponderen.

Ceпнaя chctema пeрecязkh прh kлadke cteны: a - 1 <sup>1</sup>/<sub>2</sub><sup></sup><sub></sub> baksteen, b - 2 baksteen, in - 2 1/2 baksteen

Vijg. 45. De ketting systeem van de verband in de muur leggend:
En - 1 1/2 baksteen, b - 2 baksteen, in - 2 1/2 baksteen

In leggend met het tenue verband van de muren met betrekking tot lijvigheid rangtelwoord polukirpichei, bijvoorbeeld 1/2 (vijg. 45, en), van eerst buitenste verstu eerst toerbeurt, bed tychkovymi door de bakstenen, seconde - lozhkovymi door de bakstenen. In kardinaal nummer polukirpichei, bijvoorbeeld 2 (vijg. 45, 6), eerst toerbeurt beginnen met het beddengoed tychkov met betrekking tot alle breedte muren, in de seconde toerbeurt verstovye bakstenen overlegd lepels, zabutku - tychkami. In de muren van ruimere lijvigheid (vijg. 45, in) in verstakh in de seconde toerbeurt overheen tychkami lepels steken, en overheen de lepels - tychki. Zabutku totaliter rijen maken tychkami waar.

De vertikaale beperking (van zelfs obrez muur met betrekking tot verticaal vliegtuig) beddengoed winnen op de beginnende muren trekhchetvertki. In de muur oprichting van het mannelijk lid in 1/2 baksteen in zijn beginneling ingestellen door de een aantal van half. Voor de leggend van de vertikaale beperking van de muur in 1 baksteen in lozhkovom toerbeurt op de beginnende muren situeren in longitudinal richting twee trekhchetvertki, en in tychkovom toerbeurt, hoe generaal, volledige baksteen. Op (vijg. 45), en de vertikaale beperking portretteerde van de muur door de lijvigheid 1'/2 baksteen. In tychkovom de toerbeurt op het begin van de muur in de hoeken situeren trekhchetvertki in transversal richting, in lozhkovom - drie trekhchetvertki in de longitudinal richting van de muur. Op (vijg. 45, b) wordt gemerkt leggend van de vertikaale beperking van de muur in 2 baksteen, en op (vijg. 45, in) - de lijvigheid 21/2 baksteen.

Ceпнaя chctema пeрecязkh kлadkh уgлoc h ogрaнhheнhй cteн c hetceрtью: a - toлщhнa 1 khрпhh, b - 1 <sup>1</sup>/<sub>2</sub><sup></sup><sub></sub> baksteen, in - 2 baksteen, g - 2 1/2 baksteen

Vijg. 46. De ketting systeem van de verband van leggend van de hoeken en de beperkingen van de muren met het kwartaal:
En - lijvigheid 1 baksteen, b - 1 1/2 baksteen, in - 2 baksteen, g - 2 1/2 baksteen

Leggend van de hoeken van de muren - het meeste verantwoordelijke werk, en zijn maken hoog-geschikt bricklayers waar. Juiste hoeken vykladyvaiut met betrekking tot twee blauwdrukken. De leggende opeenvolging met betrekking tot eerst blauwdruk wordt op (vijg gemerkt. 46, en, g). Met betrekking tot seconde blauwdruk eerst tychkovyi toerbeurt een van muren samenstellende juiste hoek, beginnen van de buitenlaag van de seconde muur en afhandeling naar de eerst een aantal van eerst muur. In de seconde een aantal leggend gaat in tegenovergestelde opeenvolging, t. Door hem. Leggend van de seconde een aantal van de seconde graad beginnen van de buitenlaag van eerst muur trekhchetvertkami. Daardoor lozhkovye de toerbeurten van een muur uitgekomen tychkami op het gezicht vlak van andere muur. Muur, met de verloven tot toe het gezicht vlak van andere muur, moet beeindigen trekhchetvertkami situeerde longitudinal: Verzuim buitenste lozhkovye toerbeurten, abut buitenst tychkovye. In zodanig blauwdruk van raskladki baksteen hoeken vykladyvaiut zonder chetvertok, maar met een grote velen trekhchetvertok.

Ceпнaя chctema пeрecязkh: a - прh прhmыkaнhh h пeрeceheнhh cteн toлщhнoй 1 <sup>1</sup>/<sub>2</sub> baksteen, b - in primykanii de lijvigheid 2 baksteen, in - in de overtocht van de mur'en

Vijg. 47. De ketting systeem van zwachtelen:
En - in primykanii en de overtocht van de muren door de lijvigheid 1 1/2 baksteen, b - in primykanii de lijvigheid 2 baksteen, in - in de overtocht van de muren

Primykanie muren maken zo (vijg waar. 47, en, b). In eerst een aantal leggend van abutting muur verzuimen door belangrijkste muur tot toe zijn gezicht vlak en afhandeling tychkami en trekhchetvert-kami, als voor de verband inachtneming gelden trekhchetvertki en chetvertki (treffen Vijg. 47, en), of verzuimde leggende afhandeling trekhchetvertkami (cm. Vijg. 47, b). In de seconde toerbeurt naar de lepels van belangrijkste muur abuts het een aantal van abutting muur.

De overtocht van de muren (vijg. 47, in) maken waar, afwisselend verzuimende de toerbeurten van leggend van een muur door andere.

In mnogoryadnoi verband, eerst toerbeurt vykladyvaiut door belangrijkste muur, slechts worden erin 1/2 baksteen verdiept.

Primykanie muren maken als in leggend van de overtocht van de muren waar.

Primykanie inner muren naar buitenst, in de van niet gelijktijdige oprichting van het mannelijk lid van hen, kunnen worden in de vorm van de vertikaale muur volbracht, mnogoryadnoi, odnoryadnoi shtraboi (treffen Vijg. 17). Staken deze gevallen in buitenste muren stalene stropdassen voor versterkend van leggend (stalene roosters) situeren niet minder dikwijls dan door 1,5 m met betrekking tot het hoogtepunt van leggend, alsmede in de hoogte ieder perekrytiya. De lengte van longitudinal roosters niet minder 1m van de hoek primykaniya.

Dikwijls buitenste muren vykladyvaiut van keramische baksteen door de lijvigheid van 65mm of Stones door de lijvigheid 138mm, en inner - van dikke baksteen door de lijvigheid 88mm. Whereat van primykanie inner muren naar buitenste muren verband door ieder drietal een aantal van de bakstenen door de lijvigheid 88mm. Inner muren door de lijvigheid 1/2. Baksteen of 1 baksteen gestoken na buitenste hoofdstad muren. Voor de affixture van hen naar de hoofdstad muur erin rekenen paz, bij wie zavodyat doordringende muur af. Als in het project geen speciale handleiding, paz maken de diepte 1/2 baksteen. Andere methode van de vervoeging houdt in in wat paz laten niet toe, en in shvy hoofdstad muur in de werkwijze van leggend gestoken de kernen van de armatuur voor de verbinding met abutting muren.

Leggend van de ramingen van de muren. De ramingen van de muren (pilyastry) vykladyvaiut met betrekking tot odnoryadnoi of mnogoryadnoi systeem verbandmateriaal, als breedte van pilyastry 4 baksteen en meer, in de breedte pilyastry tot toe Z1/2 bakstenen - met betrekking tot trekhryadnoi het systeem van de verband, hoe leggend van de colonnes. Voor de verband met belangrijkste muur afhankelijk van grootte pilyastry gebruik nepolnomernye of volledige bakstenen geldende de toelatingen van raskladki bakstenen aanraadden voor de verband primykanii (van de kruisingen) van de muren (treffen Vijg. 49).

 

Mнogoряdнaя chctema пeрecязkh прh пeрeceheнhh cteн toлщhнoй 2 h 1<sup>1</sup>/<sub>2</sub> baksteen met de muur door de lijvigheid 2 baksteen

Vijg. 49. Mnogoryadnaya het systeem van de verband in de overtocht van de muren door de lijvigheid 2 en 11/2 baksteen met de muur door de lijvigheid 2 baksteen

Leggend van de muren met nishami. Muren met nishami (vijg. 50) voor de apparata van de verwarming vykladyvaiut met gelijk verbandmateriaal, als vaste stadsdelen. Nishi zullen interrumperend in overeenkomstige plaatsen, inner verstu, en in de hoeken nishi voor de verbinding van hen met de muur bed nepolnomernye en tychkovye bakstenen formeren.

Vijg. 50. Muur leggend met nishei in mnogoryadnoi het systeem van de verband

Gazokhody en lucht rijstrooken in de muren van de baksteen, van polnotelykh en pustotelykh beton Stones vykladyvaiut van keramische polnotelogo baksteen met overeenkomstige verband van leggend van het kanaal met leggend van de muur (vijg. 51, en, b). De lijvigheid van de muren van de kanalen en bulkheads tussen hen moeten niet minder 1/2 zijn. Baksteen.

Veнtялhchoнныe kaнaлы h gaзoхodы: a - c cteнaх c 1 <sup>1</sup>/<sub>2</sub> baksteen, b - in de muren in 2 baksteen, in - van otvod kanaal; G - van razdelka flue op van hout perekrytiya; 1 - het gezinde stadsdeel van het kanaal; 2 - de plaats van de verbinding van furnace om te kanaliseren; 3 - tas voor sazhi, 4 - verdunning cementeren, 5 - voilok weekte door de klei, 6 - baksteen

Vijg. 51. Ventyalitsionnye kanaliseert en gazokhody:
En - in de muren in 1 1/2 baksteen, b - in de muren in 2 baksteen, in - van otvod kanaliseren; G - van razdelka flue op van hout perekrytiya;
1 - het gezinde stadsdeel van het kanaal; 2 - de plaats van de verbinding van furnace om te kanaliseren; 3 - tas voor sazhi, 4 - verdunning cementeren, 5 - voilok weekte door de klei, 6 - baksteen

Kanalen maken verticaal een of anders. Worden van otvody kanalen (vijg verondersteld. 51, in) op een afstand niet boven 1 m hoek-wijs van niet minder 60° naar horison. Sechenie van het kanaal op het stadsdeel otvoda maten loodrecht bijlen van het kanaal, moeten zijn als sechenie van vertikaal kanaal. Leggend van gezinde stadsdelen maken van otesannykh bakstenen, van het overblijfsel van de stadsdelen - van de ongedeeld een of anders waar.

Dymovye en lucht rijstrooken vykladyvaiut op gelijke verdunningen, als de inner muren van het gebouw. In maloetazhnykh de gebouwen van de schoorsteen vykladyvaiut op glinopeschanom verdunning, compositie welk stelen afhankelijk van de fatness van de klei vast.

Totaliter adapteert, waar van hout onderdelen komen boven dichtbij naar flue (naar de schoorsteen), rekenen razdelki (vijg af. 51, g) van nesgoraemykh de materielen (van de baksteen, van de asbest) en de lijvigheid vergroten van de muren van het kanaal. Ook razdelyvaiut plaatsen, waarin constructies priblizheny om rijstrooken verstrijkend terzijde van flue uit te zenden. Afstand van sgoraemykh de constructies van het gebouw tot toe "rook", t. Door hem. Inner vlak gazokhoda, moet niet minder 380mm zijn, als constructies worden van vozgoraniya niet verdedigd, en niet minder 250mm, als worden verdedigd.

De stadsdelen van de muren met de kanalen vykladyvaiut met betrekking tot reductie razmetke en benuttende gietvorm-grondslag met vyrezami, naar overeenkomstige gedaante van de kanalen in transversal sechenii muur. In leggend in de kanalen tussenvoegsel inventarnye buiki in de vorm van de pustotelykh manden van de grondslagen of ander materieel welk repare de vorm van de kanalen, hen behoeden van zasoreniya, gelaten better vullen van shvy leggend. Sechenie buika is gelijkmatig van secheniiu kanaal, en hoogtepunt - acht, naar tien toerbeurten van leggend. Buiki totaliter zet6...7 toerbeurten van leggend.

Om op shvakh leggend van het kanaal kleiner osedala koolstof duister, hen in de werkwijze van de leggende oprichting van het mannelijk lid in de verplaatsing buikov gomen: Demping het vlak van de kanalen door het water, van rastiraiut shvabrovkoi naplyvy verdunning en zaglazhivaiut shvy.

Na het eind van leggende kanalen checken achterw laten ertussendoor bal door de diameter80... 100mm, waartegen wordt koord gegrendeld. De plaats van zasoreniya kanaal vaststelen met betrekking tot lengte verzuimde erin koord met de bal.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid