Leggend door de methode zamorazhivaniya

STENIG ARBEIDT

Leggend door de methode zamorazhivaniya gedrag erbuit-van de -deuren van merzlogo baksteen, van de stones of de bloc van correcte vorm op podogretom verdunning positieve temperatuur op het moment van het beddengoed het in de materie, en dan koud. De wezenheid van deze methode houdt in in wat verdunning in shvakh, zamerzshii eerstdaags na het het beddengoed, staalt algemeen na ottaivaniya leggend en deels in het tijdvak tot toe zamerzaniya (ten koste van pliusovoi de temperatuur van de verdunning en caloriek onderkennen door het cement erin tverdenii), alsmede in de winter en vesennikh ottepelyakh of kunstmatig otogrevanii leggend.

Leggend in het tijdvak ottaivaniya heeft kleinst prochnost. Daarvandaan door de methode zamorazhivaniya, voor een winterachtig tijdvak, worden vozvodit stenige constructies door het hoogtepunt niet boven 15m verondersteld.

Leggend wordt toegestaan zich te gedragen slechts met betrekking tot aan het werk projecten, bij wie wordt geindiceerd die zij worden gecomponeerd of worden voor leggend door namelijk deze methode heroverwegd. In de afwezigheid van zodanig handleiding van vozvodit gebouw door de methode zamorazhivaniya wordt verboden.

Leggend erbuit volbrengen-van de -deuren verrichtende gelijke regels van fabricage van werken, zoals voor zomer leggend. Leggend op de verdunningen zonder protivomoroznykh toevoegingen maken met eenvormige verband waar. De minimale temperatuur van buitenst lucht, bij wie wordt toegestaan zich te gedragen winter leggend, de orgelen vestigen van de lijfwacht van de arbeid vertrouwende de klimatisch voorwaardes van dit gebied van land, bij voorbeeld ertussen schrap van Rusland, tot toe - 30 °C.

Voor leggend in toepassing brengen cement, cement-calcareous, of cement-glinyanye verdunningen, alsmede verdunningen op molotoi breeuwen. De verdunning woeligheid:9... 13sm - voor leggend van gebruikelijke baksteen en7...8sm - voor leggend van de baksteen met de dieptes en van de natuurlijke wijze stenig. De postzegels van de verdunningen benoemen afhankelijk van de temperatuur van de lucht op het moment van de oprichting van het mannelijk lid van Leggende en de prognose van de weersgesteldheid op navolgend tijdvak. Whereat de compositie van de verdunningen selecteren van de voorwaarde van garanderende minimaal noodzakelijke prochnosti en de stabiliteit van de constructie in het tijdvak ottaivaniya en in het navolgende tijdvak van de ontginning van de oprichting van het mannelijk lid. De verdunning temperatuur tijdens het beddengoed het moet niet onderaan °C zijn.:

  • 5 - in de luchte temperatuur tot toe - 10°C.;
  • 10 - in de temperatuur van de lucht -10...-20;
  • 15 - van-20°C. En onderaan.

In de snelheid vetra elk meer 6m/met de verdunning temperatuur kweken, tegen geindiceerde temperatuur, op 5°C.

Om podogretyi verdunning droeg van rastvornogo knooppunt, hield noodzakelijke temperatuur op het moment van het beddengoed, het moet voor benutten20...25min. Het is het is onmogelijk om leggend zamerzshii te solliciteren of verdunnen door verhite waterhoudende verdunning, omdat met de waterhoudende aanvulling in de verdunning na het het zamerzaniya zal een grote vele porien bemand met de ijsje vormen; Verdunning in shvakh wordt elk meer loszinnig in ottaivanii en draait niet voorgeschreven prochnosti. Zamerzshii tot toe de beginneling van bemachtigen verdunning noodzakelijk om op rastvornyi knooppunt voor verwerkend te vergelden.

Om verdunning koelde niet buiten tijdens de levering, het perevozyat in uteplennykh machines rastvorovozakh, meubileerden door de huiken, van podogrevom lichaam dichtbij gassen vermoeien zich van de motor. In het werk in de winter van van node hoe kan minder frequente overbelaste verdunning zijn; Moet op zich richten die, om verdunning van de machines rastvorovozov ontsloeg maar meteen in uteplennye dozen, bij wie het verhuizing naar bricklayers op de werkplek.

Voor het best obzhatiya shvov leggende tot toe zamerzaniya verdunning ontvouwen zich op de bedden door kleine bedden - beneden twee lozhkovykh baksteen in verstakh, en beneden 6 bakstenen in zabutke. Op rasstelennyi verdunning baksteen bed asap, tevens, doel sneller vozvodit leggend met betrekking tot hoogtepunt. Versnelde bricklaying noodzakelijk om verdunning in nizhelezhashchikh toerbeurten uplotnyalsya beneden de rekening van vyshelezhashchikh de toerbeurten van leggend tot toe zamerzaniya, omdat dit dichtheid vergroot van en prochnost leggend. Met die uitdraaien op uitzicht is aanraadde aan krimpen delyanki, soobrazuyas met de weersomstandigheden in.

Lijvigheid shvov moet van de afmeting niet overtreffen, stellen voor de zomer leggend in. Dit vereiste buitengewoone betekenis heeft voor de instandhouding van de stabiliteit van leggend in zijn ottaivanii. Wordt hieraan toegeschreven aan wat leggende, geleggde-ontluiken in de winter van, eigenlijk diepvriest voor meerdere uur, van en obzhatie niet verkalken verdunning verrijst na compleet ottaivaniya leggend. In buitensporige lijvigheid shvov leggend tijdens ottaivaniya kan naar merkbaar sediment schenken en zelfs worden vernietigd.

In de pauzes in het werk leggend dek tolem of door de baksteen nasukho, en voor de renascence van de werken louteren van de sneeuw, van naledi en merzlogo verdunning. Naar de pauze in het werk van alle verticaal shvy de bovenste een aantal van leggende moet bol verdunning staan, niettemin te dekken door de verdunning de bovenste een aantal van leggend wordt niet verondersteld.

In de oprichting van het mannelijk lid van leggende systematisch controle van vertikalnost leggend, omdat muren verwerping van van vertikali, in ottaivanii verdunning in de voorjaar van kan evermore iskrivitsya en worden vernietigd.

Muren en colonnes vykladyvaiut eenvormig met betrekking tot alle gebouw of binnen tussen osadochnymi shvami, niet uitgaande de hiaaten met betrekking tot hoogtepunt meer dan 1/2 verdieping. Na de oprichting van het mannelijk lid van de muren en colonnes hierine verdieping onmiddellijk bed sbornye eerste beginselen perekrytii. Onderleggers en progony doorgestaan op de muren, verbinden zich aan leggend van de muren metaal ankerami adapteerde in de verticaal longitudinal shvakh leggend. Beeindigt aangrenzende progonov beer op de colonnes of longitudinal muur, worden skrutkami, en in van hout progonakh - nakladkami getuigeerd.

In leggend van de kelders stichting bewaren voor van promerzaniya, tijdens fabricage van werken alsmede op de beeindiging hen, anders prosadka terrein in ottaivanii kan de verschijning van de krakken in leggend en naar het ongeval leiden tot. In de winter ervan is onmogelijk om arenaceous podushki en naar aline stichting door arenaceous strata door de lijvigheid overtreffend 100mm af te rekenen, omdat in ruime lijvigheid arenaceous podushki zijn mogelijk van niet eenvormige sediments, krakken in de kelders en de muren van het gebouw.

Door de methode zamorazhivaniya wordt vozvodit kelders slechts van de Stones van correcte vorm en bloc toegestaan.

In de bajonetten en podvalnykh muren izolyatsionnyi materieel (tol, ruberoid) bed in de winter van met betrekking tot alined door de verdunning van het bed in2...3 stratum nasukho of op mastike (degtevoi, bitumineus) de stand vertrouwen van de oprichting van het mannelijk lid en gruntovykh voorwaardes.

Peremychki in de muren maken, doorgaans, sbornymi bepantseerde betonnen. Apparaat ryadovykh peremychek wordt leix in proletakh niet boven 1,5 m verondersteld, whereat gebruik podvesnuiu opalubku (bijvoorbeeld, op kruzhalakh) welk branden niet in het verleden dan door 15dn los. Na compleet ottaivaniya van leggend.

Vestigend windows dozen met betrekking tot de motie van leggend prostenkov in de winter van, laten hiaat niet minder 15mm (osadochnyi zuivering) op de leggende sediment tussen de top van de doos en door de bodem peremychki.

In het apparaat van bulkheads nemen in de rekening naar de mogelijk sediment van leggend, en samen met het en perekrytii in ottaivanii.

Prosvety liet beneden het plafond, moet in twee tijdperk meer zijn respectievelijk schatten de sediments van de muren, verwachte hierine deze verdieping.

Bulkhead van gipsovykh borden is aanraadden aan richten slechts in de huisvestingen, waarin temperatuur niet onderaan 5°C op.; Verdunning whereat prigotovlyaiut op podogretoi water.


Alle clausules van het hoofdstuk "Fabricage van stenige en oprichting van het mannelijk lid werken in de winter van"

De eigenaardigheden van fabricage van werken in negatieve temperatuur

Leggend door de methode zamorazhivaniya

Leggend op de verdunningen met chemische toevoegingen en met navolgend ottaivanie en progrevom

Butobetonnaya leggend

Vereisten naar bemantelend van sbornykh constructies

Afmetingen, gedraagden zich in het tijdvak van ottaivaniya leggend

Ongeval voorkoming