Breng en de installatie van de constructies op

STENIG ARBEIDT

De deken regel van de kweken van de constructies houden in volgende in. Totdat signaal te verhuizen omstreeks opbrengen, stropalshchik moet zeker dat detail reliably zastropovana zijn en nichto hindert niet ter sprake brengen zijn; Om te checken, niet hetzij op de tixtures van niet vaste details, postoronnikh van de thema's, kun niet ze zatsepitsya voor ergens toe tijdens opbrengen. Van node ook zijn betoog in de kraan stabiliteit. Als bemantelend wordt strelovymi door automobiele kranen gedraagd, dan stropalshchik moet worden met betrekking tot de staande capaciteit adresboek op de pijl van de kraan getuigd, van welk instellen mashinistom vylet pijl correspondeert de lading menigte.

Details opbrengen en rechtopstaand verzuimen; Wordt podtyagivat detail door de kraan, ottyazhkami of door de hand verboden. Vooral met de voorzichtigheid brengen op bemantelende eerste beginselen op, een aanvang nemen vullingen; In dit geval de meeste onbeduidende afwijkingen van vertikaale richting in de kweken kunnen de verwonding van deze apparaten en zelve eerste beginselen - naar de verschijning skolov, van de krakken leiden tot. Wordt niet toegestaan te scheiden door de kraan ladingen, primerzshie om, zasypannye door de voedingsbodem, zagromozhdennye andere eerste beginselen aan te aarden.

Eerste beginselen in het eerst geval kweken op het hoogtepunt200...300mm en lezen nauwkeurigheid stropovki af, de regelmatigheid van de ruk stropov, de stabiliteit van de kraan en de handeling ervan remt en slechts volgend signaal verhuizen omstreeks de nader brengen. Als noodzakelijke popravit stropy, lading verzuimen - wordt popravlyat stropovku in recht overeind staande lading verboden.

Signalen omstreeks brengen en de shift van eerste beginselen op de opslag verhuizingen stropalshchik, en op bereden gebouw - zvenevoi op. Als tussen hen geen directe visuele verbinding, dan complementarily benoemen signalshchika welk moet in lateraale zuivering van stropalshchikov en adjusters zetelen. Alle handleiding van mashinistu kraan zal slechts eenpersoons (op de opslag - stropalshchik, op het gebouw - zvenevoi adjusters) uitlenen. Om mashinist kraan wist, wiens beveelt het zijn erkentelijk maken waar, stropalshchik (signalshchik) en zvenevoi nadevaiut op gelatene hand gele verband met de inscriptie "Signalshchik". Provisory signalen verhuizing door de symbolen van de hand of door rood of geel bannerette (tabl. 5). Signaal "Stopen" (avariinaya halthouden) podaetsya door elk werknemer, zametivshim toevalligheid, van en mashinist kraan moet onmiddellijk ophouden kweken of verlaging van de lading, de shift van de kraan, pijlen en t. D.

Sbornye de constructies van stenige gebouwen richten in het ontwerp positie door de methode "op het gewicht" op. Deze methode houdt in in wat constructie overdracht door de kraan aankondiging rem van de installatie, dan verzuimen en, niet doend stropov (op het gewicht), vyveryaiut en repare in het ontwerp positie. Deze methode de meest wordt verbreid en in bemantelend van de constructies van andere types van gebouwen. Het is karkateristiek wat massa van adapteerde eerste beginselen in de werkwijze van alle bemantelend geheel wordt door de kraan vernomen.

Voor de installatie details podgotovlyaiut plaats voor zijn installatie. Stichting louteren van garbage, vracht het in de doos en spuskaiut onder, waar voegen op speciaal bezworene plaats toe; Het is onmogelijk sbrasyvat garbage onder - deze wil verontreinigen constructies en kunnen slachtoffer veroorzaken. Op gekuiste stichting ontvouwen zich rastvornuiu bed.

Vestigde detail verzuimen op rastvornuiu bed door alle lager stek. Constructies rasstropovyvaiut na de vasthechting van hen op de houders of naar in het verleden bemanteelden eerste beginselen. Beukend brengt tijdperk tijdelijk of permanent door. Voorlopig krepyat constructies in die gevallen, wanneer hun positie van node zorgvuldig vyverit en om door geodesic apparata te checken, totdat om laatst te verhelpen. Eerste beginselen krepyat voorlopig door de wiggen, rechtbank-nietjes, in dirigenten.


Alle clausules van het hoofdstuk 'Oprichting van het mannelijk "lid werken in de oprichting van het mannelijk lid van stenige gebouw'en

Algemene informatie en verlangt

Oprichting van het mannelijk lid samenstel van bewegende delen, huisvestingen en instrumenten

Aanneming van en skladirovanie sbornykh constructies

De toebereiding van eerste beginselen om te tillen. Stropovka

Breng en de installatie van de constructies op

Bemantelend van de kelders en de muren van de kelders

Bemantelend van sbornykh het gepansterde beton eerste beginselen van de baksteen gebouwen met betrekking tot de motie van leggend

Bemantelend van krupnopanelnykh bulkheads

Bemantelend perekrytii

Bemantelend van sanitari-technische cabines, musoroprovoda, van liftovykh collieries

Vereisten naar de bemantelende kwaliteit