Razmetka (perenesenie) van de bijlen nadzemnoi scheiden

STENIG ARBEIDT

Tot toe de stempelen beginneling van leggend of bemantelend nadzemnoi onderdeel bijlen op de bajonet en perekrytii overheen de kelder. Met het dit uitdraaien op uitzicht teodolit oprichten overheen wordt van de vasthechting van het bereik van de as kennismaakt. Tabakspijp teodolita zal inwerken mee de as bereik met betrekking tot symbool situeerde anderdeels corpora, en navodyat op de bajonet of perekrytie overheen de kelder. Teken de as bereik aan; Operaties maken twee polupriemami situerende tabakspijp afwisselend op de gelaten, en naar het recht van vertikaale cirkel teodolita waar. Whereat opmerking op de constructies van het gebouw van wijzen, waarover viziruetsya de overtocht van axiale draden teodolita. Voor de as accepteren de afstand middellang tussen twee gekregene gewaagdheden en repare zijn op de bajonet door de potlood. Op de gelaten door en aan de rechterzijde verf oorzaak twee bef door de breedte8... 10mm.

Op de eerst en navolgende verdiepingen van de as overdracht meestal geneigd was vizirovaniem teodolita (vijg. 114, en). Met het dit uitdraaien op uitzicht over stvornym wordt kennismaakt 1 vasthechting van de as richten teodolit 2 en gedrag het in aan het werk positie op: Tsentriruiut met betrekking tot de gewaagdheid van het symbool 1 en richten met betrekking tot hoogte op.

Vizirnuiu de as van de tabakspijp teodolita zal inwerken met betrekking tot varieren bijlen en breng tot toe de overtocht van de horizontale draad van het rooster van perekrytiem verdieping, waarover de as overdracht op. Met betrekking tot straal vizirovaniya op de muur knopen otves en met betrekking tot het draad oorzaak naar axiale gewaagdheid (vijg op. 114, b). De toepassing van de bijlen op perekrytiyakh kan worden volbracht ook andere kwam. Op perekrytii ondersteuning vestigen met zwaar otvesom en boeken het tot toe de coincidence van de draad otvesa met het vliegtuig van de verticaal draad van het rooster van de tabakspijp, t over. Door hem. Met schav vizirovaniya. Otves verzuimen en opmerking plaats kasaniya door de weerhaak perekrytiya, t. Door hem. Plaats bijlen verplaatste op perekrytii. Op dezelfde manier overboeken en andere bijlen, doorgaans langsvarend met betrekking tot uitwendige afmeting gebouwen of constructies, en nauwkeurigheid pereneseniya controleren metende afstanden tussen bijlen, van diagonali rechthoeken.

Peрeнoc рaзbhcohных oceй нa cышeлefaщhe эtafh: a - нa coзcodhmый эtaf, b - нa пeрekрыthe; 1 - tohkh, зakрeпляющhe och зdaнhя, 2 - teodoлht, 3 - chзhрныe луhh teodoлhta, 4 - рhckh oceй, пeрeнochmых нa эtaf, 5 - otcec, 6 - metр, 7 - рhckh oceй нa cokoлe зdaнhя

Vijg. 114. De overdracht van razbivochnykh bijlen op vyshelezhashchie haalt:
En - op vozvodimyi verdieping, b - op perekrytie;
1 - wijst adapterend de bijlen van het gebouw, 2 - teodolit, 3 - vizirnye straalen teodolita, 4 - de gewaagdheden van de bijlen, te verdragen op de verdieping, 5 - otves, 6 - versmaat, 7 - de gewaagdheden van de bijlen op de bajonet van het gebouw

Perenesenie kentekenen. De verdragend van de kentekenen op vyshelezhashchie verdiepingen noodzakelijk voor de vereenzelviging en razmetki posities peremychek, van de ladder vestigt, perekrytii en t. D. Met het dit draaien op uitzicht gebruik yard-afmetingen admeasuring hen van "nul zegel" op de bajonet van het gebouw bepaalde afstand, bijvoorbeeld, van 50sm hoger boven de seks van overeenkomstige verdieping uit. Aangetekend zodoende van de gewaagdheid van provisory horison dient altitudinal houder voor razmetki andere kentekenen op de verdieping. Benuttend dit riskoi, nivelirom oorzaak op de muren van de verdieping in de plaatsen van de schikking van belangrijkste bijlen en ladder de gewaagdheden vestigt van provisory horison, en van hen dan maken razmetku de posities van alle ontwerp eerste beginselen.

Om te de nauwkeurigheid bevoorraden van de positie en gorizontalnost perekrytiya benuttend provisory horison, stelen 'oprichting van het mannelijk "lid horison", t vast. Door hem. De zegel van de bodem perekrytiya. Oprichting van het mannelijk lid horison stelen de met de vergoeding voor feitelijke hoogste kentekenen van de draagvlakken van de muren, waarover de wil bed eerste beginselen perekrytiya vast. Alle gewaagdheden respectievelijk te verdragen kentekenen repare door het schilderstuk.


Alle clausules van het hoofdstuk "Geodesic werken op stroikakh"

Algemene informatie

Geodesic apparata en instrumenten

Razbivochnye arbeidt, van perenesenie bijlen en kentekenen

De geodesic kwaliteit controle van de constructie en oprichting van het mannelijk lid arbeidt