Obshchestroitelnye arbeidt

STENIGE WERKen

Obshchestroitelnye werken podrazdelyaiutsya met betrekking tot het type van verwerkte materielen: Zemlyanye, stenig beton e.a.. Met betrekking tot vozvodimym ontwerp eerste beginselen: Krovelnye, shtukaturnye e.a..

Aard constructie aan: De opgraving van de grachten, van kotlovanov en sloten beneden losse houders, banded kelders, van de sloten voor de ondergrondse dienst lijnen. Alsmede behandeling (inlading, shift, ontlading) van en rykhlenie voedingsbodem, planning van de stekken, vskryshnye werken, antoniem zasypka en apparaat nasypki, de versteviging van de voedingsbodem.

Svainye arbeidt: Zabivka of daling svai, het apparaat van svainykh kelders.

Stenige werken: De oprichting van het mannelijk lid van de stenige constructies (van de muren, prostenkov, van de colonnes) van shtuchnykh Stones en bloc, van butovoi en butobetonnoi leggend, van leggend van de vergaste natuurlijke stenigingen van correcte vorm, van de baksteen, van kunstmatige Stones en ruime bloc.

Beton en bepantseerde betonnene werken - oprichting van het mannelijk lid van beton en betonnene constructies bepantseerde: De toebereiding van beton mengeling, behandeling en beddengoed zijn met de versteviging in de vorm (opalubku). De creatie van conditioneert, noodzakelijk voor tverdeniya beton (ukhod achter beton), van zamonolichivanie stadsdelen en stykov tussen sbornymi eerste beginselen e.a.. In de oprichting van het mannelijk lid van bepantseerden beton monolitnykh constructies maken ook opalubochnye werken (apparaat opalubki) en armaturnye (de installatie van armaturnykh karkassen in opalubke) waar.

Bemantelend van de constructies levering omvat op de werkplek, installatie, vyverku en de vasthechting van gerede details en eerste beginselen (staal beton bepantseerde betonnen, van hout, asbestotsementnykh e.a..).

Plotnichnye en stolyarnye werken op stroikakh, doorgaans, beperken zich naar de werkwijzen van de behandeling aankondiging rem van de installatie en de installaties van de gerede details (van bandages bekapen, van het windows, van de deuren) of door de oprichting van het mannelijk lid van de constructies van vooraf zagotovlennykh en details trakteerde, van eerste beginselen of de materielen (van de grondslagen, van de doellatten e.a..). Naar deze werken houden ook nastilka doshchatykh en parketnykh polov stand.

Krovelnye werken - van dit werk volbracht in het apparaat van coatings cherdachnykh en bescherdachnykh, krysh. In een geval strijkend maken van de staal en asbestotsementnykh werkbladen, in ander - op geoefende stichting nakleivaiut kadet materielen (tol, pergamin, ruberoid).

Losse werken: Oshtukaturivanie, Bask, schilderstuk, van okleika oboyami gebouwen en huisvestingen. Shtukaturnye werken maken waar, doorgaans, met mekhanizirovannoi onderwerpende en de toepassing van de verdunning, en in kleine volume van workses - door de hand. Oblitsovochnye werken maken na completerend van stenige werken met de toepassing van krupnorazmernykh borden en bantam tichels, alsmede van oblitsovochnykh listovykh materielen waar. Schilderstuk van de constructies, okleika oboyami, schrijven aan malyarnym werken toe. In de compositie otdelochnykh, komen ook werken met betrekking tot strijkend polov linoleumom, plastikom binnen.


Hoofdstuk "Gegevens op de delen van gebouwen en fabricage van burgerlijke werk'en

De rangschikking van de gebouwen en vereisten ernaar:

Het belangrijkste ontwerp eerste beginselen van de blauwdrukken van de gebouwen:

 

Besefen omstreeks burgerlijke werken, werkwijzen en de organisaties van aan het werk koppelingen:

De types van constructie en oprichting van het mannelijk lid arbeidt: