Oprichting van het mannelijk lid van butovykh en butobetonnykh kelders

STENIG ARBEIDT

Tot toe de vestigen beginneling van leggend van butovykh kelders zagotavlivaiut Stones, dozen voor de verdunning, gleufen en lotki voor de afstamming van stenige en verdunning.

In leggend van de kelders "beneden de kling"-been' in de sloten door de diepte tot toe 1,25 m dozen voor de verdunning rasstavlyaiut op brovke sloten totaliter3...5m van andere, en tussen hen de menigtes situeren van butovogo stenig. In leggende steniging van hopen verhuizing om bricklayer op, en verdunning sbrasyvaiut kovshom-lopatoi maar meteen op leggend over te geven.

Oрgaнhзachя рabohego mecta прh bуtocoй kлadke фунdameнtoc c tрaншeях h kotлocaнaх gлуbhнoй boлee 1,25 m: a - прodoльный рaзрeз, b - пoпeрehный рaзрeз; 1 - feлob, 2 - щebeнь, 3 - bуtocый kameнь, 4 - лotok, 5 - ящhk dля рactcoрa, 6 - kлadka, 7 - нacthл hз docok, 8 - kрeплeнhя cteнok tрaншeh, 9 - рacпoрkh kрeплeнhй

Vijg. 82. Organiserend van de werkplek in butovoi leggend van de kelders in de sloten en door kotlovanakh diepte elk meer 1,25 m:
En - longitudinal gleuf, b - gedeelte kruisen; 1 - gleuf, 2 - ballast, 3 - butovyi stenige, 4 - lotok, 5 - doos voor de verdunning, 6 - leggend, 7 - nastil van de grondslagen, 8 - de bracings van de muren van de sloot, 9 - de cambrels van bracings

Voor leggend van de kelders in de sloten en door kotlovanakh diepte elk meer 1,25 m (vijg. 82) de reserves van stenige 3 en ballast 2 bed terzijde van brovkoi sloten, en aan het werk dozen 5 voor de verdunning een aanvang nemen sloten maar meteen op leggend. Verdunning verhuizing in de dozen 5 badiami met behulp van gruzopodemnykh kranen, en in kleine volume van workses verzuimen met betrekking tot lotkam 4, stellen hoek-wijs in40... 50° naar horison, om het verschiat niet, en gedroeg eenvormig. Stenig spuskaiut in de sloot met betrekking tot gleuf 1 secheniem 40x40sm.

Sabлoны dля kлadkh bуtocых лeнtohных фунdameнtoc: a - beз уctупoc, b - c уctупamh; 1 - пodkoc, 2 - otceрcthя dля шнурa-прhhaлkh, 3 - deрecянныe bруckh

Vijg. 83. Schimmels voor leggend van butovykh banded kelders:
En - zonder de afgronden, b - met de afgronden; 1 - podkos, 2 - openingen voor het koord-prichalki, 3 - van hout doellatten

Transversal sechenie kelders en muren, vooral in leggend in de sloten, controle door van hout schimmels (vijg. 83, en, b) die richten niet minder dikwijls dan door 20m op. Erop de toerbeurten kruisen van leggend, met betrekking tot welk ruk prichalku aan. Boetseer op gelijke tijdperk dient en poryadovkoi, en door de huisvesting voor razmetki de plaatsen van-zegel boeken in de kelders van de openingen voor de dienst lijnen.

Butovuiu leggend koppelingen volbrengen van twee-drie persoon. In de lijvigheid van de kelders tot toe 80sm leggende gedragingen koppeling "gelijk": De bricklayer van 4-rijden rang richt poryadovki op, rukken en overzet prichalki samen met bricklayer van 2-rijden baarlijke, put versty van prikolkoi Stones en zabutki, maakt duidelijk van rasshchebenku leggend, de leggende kwaliteit controleert. De bricklayer van 2-rijden baarlijk helpt de bricklayer van 4-rijden baarlijk om op te richten en perestanavlivat prichalku, perelopachivaet en verplaatst zich muur verdunning, verhuizingen en raskladyvaet Stones, alsmede helpt bricklayer razravnivat verdunning, prikalyvat Stones, om zabutki af te rekenen en maakt duidelijk van rasshchebenku leggend.

In de lijvigheid van de kelders tot toe 1,2 m leggende gedragingen koppeling "troika": Twee bricklayer 4-gaan en 3-rijden rangen en de bricklayer van 2-rijden baarlijk. In deze koppeling bricklayer van 3-rijden rang maakt duidelijk van zabutku en rasshchebenku leggend. Het helpt erbuit om prichalku over te zetten.

Als de lijvigheid van de kelder elk meer 1,2 m, leggend maken door de koppeling "chetverka" van twee "deuces" waar. In alle "duivels" binnenkomen bricklayers van 3-gaan of 4-gaan en 2 rangen-rijden. Beide "deuces" gedrag leggend op gelijke tijdperk van het tegengestelde beeindigt van het stadsdeel door de lengte tot toe 25m, beneden een koord aangrijpend navstrechu bij elkaar. Eerst "gelijk" vykladyvaet buitenste verstu, seconde - inner, whereat strikt wordt de verticaal verband van leggend verricht. Leggend van verstovykh toerbeurten voleindigd, koppelingen beginnen zabutku tussen verstami, opnieuw aangrijpend navstrechu bij elkaar.

Voor leggend van butobetonnykh kelders Stones bed door de menigtes mee de voorkant van de werken, net zo in butovoi leggende, rekening houdende whereat dat boel van de stones ("iziuma") in butobetone moet 50% van algemeen het volume niet overtreffen. Tussen de groeft menigtes van de stones vrijaf plaats voor de aanneming van beton mengeling en shiften zijn in opalubku met behulp van inventarnykh lotkov, van en andere huisvestingen.


Alle clausules van het hoofdstuk "Butovaya en butobetonnaya leggend"

Butovaya leggend

Butobetonnaya leggend

Beheer in de oprichting van het mannelijk lid van butovykh en butobetonnykh kelders

De regels van de voerend van leggende en vereisten naar zijn kwaliteit