Podmosti

STENIG ARBEIDT

Leggend van de muren en colonnes beginnen na de oprichting van het mannelijk lid van de kelders of podvalnoi de delen van gebouw. De daarvandaan eerst werkplek van bricklayer resideert op de hoogte landen of nastila perekrytiya. Na de leggende oprichting van het mannelijk lid op het hoogtepunt tot toe 1,2 m (de etappe van leggend) bricklayer kun niet werk van voormalige hoogte continueren. De werkplek van bricklayer noodzakelijk om op podmosti te tillen. Podmosti eigentijds aan het werk stekken in de vorm nastila op inventarnykh houders, met betrekking tot welk werkers worden mee de voorkant van de werken overgeboekt en waarover stelen beschikbaar materielen, huisvestingen en instrumenten.

In stenige werken gebruik van inventarnye podmosti diverse types, van welk rekenen banded (langs de muur) of vast materiaal (met betrekking tot alle plein tussen de muren van het gebouw) zamashchivanie af. In banded zamashchivanii breedte podmostei gevestigd op zakhvatke schrap langs de muren, maken 2,5... 2,6 m die correspondeert de breedte van de werkplek van bricklayer. Zodanig podmosti moet lateraale barriere hebben. Op vast materiaal podmostyakh, voor welk wordt barrieres niet genodigd hebben, meer handig om te werken en om materielen te situeren.

Met betrekking tot constructie podmosti podrazdelyaiutsya: Stoechnye, sharnirno-panelnye, van paketnye en andere types.

Stoechnye podmosti (vijg. 67) algemeen bestaanan uit razdvizhnykh trubchatykh teleskopicheskikh stoek 5 en 6, van van hout progonov 3 en beschuttingen nastila 1 en2.

Cхema ctoehных пodmocteй: 1 - нacthл лeнtohнogo зamaщhcaнhя, 2 - cплoшнoe зamaщhcaнhe, 3 - прogoны, 4 - прoушhны, 5 - ceрхняя cыdchfнaя ctoйka, 6 - нhfняя ctoйka c tрeнogoй

Vijg. 67. Blauwdruk stoechnykh podmostei:
1 - nastil banded zamashchivaniya, 2 - vast materiaal zamashchivanie, 3 - progony, 4 - proushiny, 5 - bovenste vydvizhnaya paardenstal, 6 - lagere paardenstal met trenogoi

Podmosti zet van de beginstadium op de seconde slechts waarna, hoe nastil zal van verblijvend erop van de materielen vergeven. Whereat stellen fort inner tabakspijpen (bovenste paardenstal in 5) op noodzakelijk hoogtepunt en repare hen op lager stoike 6 schuiven shtyr (naar de cheque) en samenvallende openingen van buitenste en inner tabakspijpen in. Paardenstal richten door 1, op5...2m van andere en raskreplyaiut raskosami. Met stoechnykh podmostei het is mogelijke vozvodit muren door het hoogtepunt tot toe 4,4 m, niettemin zodanig podmosti gelden ongewoon, omdat hen het is noodzakelijk om door de hand op te richten.

Sharnirno-panelnye podmosti op metallieke driehoekige houders (vijg. 68, en) bestaanan uit twee deltavormig svarnykh fermochek-houders 1. En van hout aan het werk stek nastila 2. Houders worden naar aan het werk stek door twee dampen sharnirov aangebracht. Dit verhuurt, pripodnimaya door podmosti kraan, om de positie van de houders (ommezwaai op 90°) te veranderen en om noodzakelijk hoogtepunt podmostei voor de seconde of derde etappe van leggend te vestigen.

Perenosnaya stek met de barriere (vijg. 68, 6) is gebruikt voor leggend van de buitenste muur van de tree hal. Stek richten maar meteen op de inner transversal muren van de tree hal, vozvedennye tot toe hoogte podmostei op. Inventarnye podmosti worden toegedacht de installatie van hen in twee toerbeurt met betrekking tot hoogtepunt welk verhuurt vozvodit leggend tot toe 5m. Panelnye en paketnye podmosti zet door de kraan. Verdraagelijk vracht erop wordt in typische werkjes geindiceerd. Podmosti moeten barrieres hebben en pristavnye inventarnye ladders voor brengen met betrekking tot het personeelsleden op.

Paнeльныe пodmocth: a - шaршhрнo-пaнeльныe прh kлadke ctoрogo яруca, b - пeрeнocнaя плoщadka dля kлadkh cteн лectнhhнoй kлetkh; 1 - фeрmohka-oпoрa, 2 - нacthл, 3 - hнceнtaрныe ogрafdeнhя

Vijg. 68. Panelnye podmosti:
En - sharshirno-panelnye in leggend van de seconde etappe, b - perenosnaya stek voor leggend van de muren van de tree hal;
1 - fermochka-houder, 2 - nastil, 3 - inventarnye schermt


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Bepantseerde brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid