Probivka openingen, van de nesten, borozd

STENIG ARBEIDT

Voor probivkoi openingen stempelen hun positie en, als noodzakelijk, richten van podmosti zodanig hoogtepunt, om plaats probivki verbleven op de hoogte de borsten van werker op: In zodanig positie meer handig en gemakkelijker om te werken.

Openingen voor elektrische kabels en tabakspijpen door de diameter tot toe 40mm prosverlivaiut elektrische sverlilnoi machine of probivaiut shlyamburom. Piloobraznyi beeindigen shlyambura pristavlyaiut naar blueprinted plaats (shlyambur ruim naar loodrecht muur) en slaande tor met betrekking tot maken bot beeindigen, periodiek draaien zich het om de as, om het ontpopte zich niet zabitym in leggend zoals shtyriu. Periodiek shlyambur erbuit nemen van de nest en louteren van kusochkov baksteen en stof nemen.

Langwerpige openingen probivaiut skarpelem, otboinym door hameren of elektromolotkom begin met de opening hoofd. In het eerst geval vybivaiut oppere baksteen klievend het skarpelem en gemakkelijke tor. Dan, zabivaya skarpel beneden het bed, of in de verticaal shov, vybivaiut volgende baksteen en t. D.

In de vette muren van de opening advisably probivat in het eerst geval enerzijds op de half van de lijvigheid van de muur, en dan met andere.

Borozdy probivaiut in de volgende weg. In het eerst geval op een van zijn einden nest maken met betrekking tot secheniiu borozdy, dan stap voor stap vybivaiut andere bakstenen met betrekking tot blueprinted lijn. Als in de werkwijze van werken het is noodzakelijke vybivat niet volledige baksteen, en scheiden het die op de geslachten van otkola baksteen in het eerst geval maken nasechku slaande tor met betrekking tot skarpeliu, en dan als vroeg als vybivaiut baksteen. Smal borozdy - pazy - prorezaiut in leggende borozdodelom, hen van vysverlivaiut nest door de diameter tot toe 75mm.

Voor probivkoi ruimere openingen en openingen in het eerst geval overheen stempelden begenadigd (vijg. 150) maken van beide leden van de muur borozdy de diepte 1/2 baksteen. In borozdy steken bepantseerden beton peremychki of stalene onderleggers 1 van shvellera; De lengte van putte intervallen - op 500mm meere breedte van de opening. Onderleggers riem door tussen elkaar schuifsloten 2 op de einden en in prolete totaliter1... 1,5 m. Hiaaten tussen de top van de onderleggers en door leggend zachekanivaiut door onbuigzaam cementeren verdunning en na het het solidification beginnen probivat opening van boven onder. In het eerst geval van beide leden onderaan peremychki postuur borozdy. Dan verdiepende en verruimende maken hen, in de muur skvoznuiu opening op de breedte van de opening, en nader pauze leggend door de toerbeurten geldende gebruikelijke handleiding of mekhanizirovannyi instrument.

Podcodka h зadeлka ctaльных baлok прh прobhcke прoema: 1 - baлkh, уctaнocлeнныe c прobhtoй boрoзde, 2 - ctяfныe boлtы, 3 - oпoрнaя пodkлadka, 4 - рaзbhcaemaя hactь kлadkh

Vijg. 150. Podvodka en zadelka stalene onderleggers in probivke opening:
1 - onderleggers, een aanvang nemen probitoi borozde, 2 - styazhnye schuifsloten, 3 - lager podkladka, 4 - het brokene deel van leggend


Alle clausules van het hoofdstuk 'De verstellend van stenige constructies en hun vernieuwing"

Instrumenten voor razborki en de verstellend van leggend

Razborka, instandhouding en reconstructie van leggend

Vergroting van en podvodka kelders

De Baskische instandhouding

Ongeval voorkoming