Rasstilanie en razravnivanie verdunning met betrekking tot bed

STENIG ARBEIDT

In de voerend van brickwork verdunning ontvouwen zich eenvormig met betrekking tot lijvigheid door stratum, omdat hieruit afhangt, zal lijkend op obzhatie en de dichtheid van de verdunning in leggend. Niettemin hangt kwaliteit van brickwork niet enkel van de nauwkeurigheid rasstilaniya en razravnivaniya verdunning op de bedden maar ook ervan eigenschappen af. Het is bijvoorbeeld, verdunningen calcareous, verscheiden cement-calcareous, of verscheiden cement-glinyanye erop houdend ruim plastichnostiu, zonder de moeilijkheid ontvouwen zich, razravnivaiutsya met betrekking tot leggend en eenvormig uplotnyaiutsya in de baksteen beddengoed. Cementeer verdunningen zijn minder handelbaare, hen meer moeilijk om en razravnivat zich te ontvouwen. Voor de uitbouwing van plastichnosti cementeren verdunningen erin voegen plastifitsiruiushchie toevoegingen in de werkwijze van de toebereiding op rastvorosmesitelnoi installatie toe. Plastifitsirovannye verdunningen treuzelden rasslaivaiutsya en na de toepassing op poreuze stichting zwak zullen water welk verschaffenen van tverdenie boekband agent in de verdunningen in normale termen geven.

Maar meteen voor onderwerpend op de muur verdunning jumble, om het werd eenvormig, omdat poosje het onwaarheden in de doos, zware delen (zand) osedaiut en verdunning rasslaivaetsya.

De verdunning woeligheid voor leggend van de muren en colonnes van keramische of silikatnogo baksteen vertrouwende de methode van leggend, van het type en de voorwaardes van de baksteen, moet de daling van standaarde kegel op bezitten9... 13sm. In leggend van de muren van poreuze-pustotelogo en pustotelogo baksteen gelden verdunning door de woeligheid niet bovenstaand7...8sm, om te stremmen aderlatingen het in zatekanii in de dieptes van de baksteen, en om de verdorvenheid van teplotekhnicheskikh eigenschappen te ontwijken.

Voor onderwerpende en rasstilaniya verdunning op de muur gebruik rastvornoi lopatoi (treffen Vijg. 21).

Инctруmeнtы dля khрпhhнoй kлadkh: a - keльma, b - рactcoрнaя лoпata, c - рacшhcka dля cыпуkлых h cogнуtых шcoc, g - moлotok-khрohka, d - шcabрocka

Vijg. 21. Instrumenten voor brickwork:
En - kelma, b - rastvornaya lopata, in - rasshivka voor bossed en vognutykh shvov, g - hamer-kirochka, d - shvabrovka

Bricklayer van 2-rijden baarlijk verdunning verhuist op de muur. Het ontvouwt zich verdunning door het bed van bepaalde vorm en breedte:80...100mm - voor lozhkovogo verstovogo,200...200mm - voor tychkovogo roeit. De gedeeltes van de verdunning muur verplaatsten zich, ontvouwen zich rastvornoi door lopatoi vast materiaal zelfs stratum, om in het beddengoed van de bakstenen werd van kleinere streven voor razravnivaniya het kelmoi genodigd hebben. In leggend vpus-toshovku, t. Door hem. Wanneer shvy laten blanco op de diepte10... 15mm van de buitenlaag van de muur, verdunning ontvouwen zich met otstupom namens versty op20...30mm; In leggend met zapolneniem - van het gezicht vlak van de muur op10... 15mm. De lijvigheid van het bed van de verdunning bedded op de muur, op een gemiddelde moet zijn20...25mm. Dit stijft in het beddengoed van de baksteen lijvigheid shva10... 12mm. Eindelijk bricklayer razravnivaet rastvornuiu bed kelmoi in de werkwijze van leggend.

In leggend van de muren verdunning ontvouwen zich beneden lozhkovye toerbeurten (vijg. 33, en) door de zijdelings gran lopaty, en beneden tychkovye - door zijn voorste boord; Rastvornuiu bed razravnivaiut door voorste arris lopaty. Wegens deze wil vorm eenvormig met betrekking tot lijvigheid het bed van de verdunning.

In leggende zabutki verdunning, nabrosannyi in "koryto", onderlegd tussen verstami, ook razravnivaiut door voorste arris lopaty.

In leggend in tweeen van kostende colonnes gering secheniya (tot toe 3X4 baksteen) verdunning de midden verplaatsen zich van de colonne, en dan ontvouwen zich en razravnivaiut kelmoi met betrekking tot alle toerbeurt in de werkwijze van de baksteen beddengoed. In leggend van de colonnes ruime secheniya verdunning ontvouwen zich ook, net zo in de oprichting van het mannelijk lid van de muren lopatoi.

Op de stadsdelen van de muren met groter aantal van dymovykh en lucht rijstrooken verdunning tussen kanalen ontvouwen zich kelmoi, poosje er nemen mee het vaste deel van muur of met inner versty, waarin verdunning verhuizing vooraf.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid