Gepansterd brickwork

STENIG ARBEIDT

Gepansterde baksteen constructies eigentijds leggend, zwaar-overhandigd door stalene armatuur welk bed op de verdunning in shvy tussen bakstenen. Beneden de handeling van krimpende machten armatuur is geklemd in shvakh en zijnde verschuldigd naar de machten van de wrijving en stsepleniya met de verdunning werkt hoe ene ongedeeld met leggend.

Armirovanie misschien transversal, longitudinal en verticaal.

Transversal armirovanie maken door de roosters of kernen waar. Stalene kernen vernemen transversal bespannende streven verschijning in de druk van leggend, geluidsscherm de baksteen vernietiging in de verkromming en rastyazhenii en dit de staande capaciteit vergroten van cabined basis.

Colonnes, muren en prostenki armiruiut door transversal cancellated armatuur rechthoek (vijg. 54, en) of zigzag (vijg. 54, 6) vormen (roosters "zigzag"). De diameter van de kernen voor transversal armirovaniya leggend wordt niet minder 2,5 en niet boven 8mm verondersteld. De armatuur diameter in langwerpige roosters moet niet boven 5, zigzag - niet boven 8mm zijn. Geldend van de armatuur van ruimere diameters zal veroorzaker de onduldbaar toenemend van de lijvigheid horizontale shvov en de reductie van prochnosti leggend.

Om te tuigeren armaturnye roosters van de corrosie, van boven en onder hen verdedigen door de stratum van de verdunning door de lijvigheid niet minder 2mm. Daarvandaan algemene lijvigheid shva, bij wie is bedded rechthoek rooster, bijvoorbeeld, van bedraden diameter 5mm, moet niet minder 14mm zijn.

De staven van de roosters lasnaad of koppelen door tussen elkaar vyazalnoi bedrading. Baakafstand in de roosters moet niet minder 30 en niet boven 120mm zijn. Het is onmogelijke losse kernen naar het bed over en weer loodrecht in aangrenzend shvakh voor de roosters. Roosters moeten zodanig afmeting hebben, om de einden van de staven kwamen voorwaarts op2...3mm voor een van inner vlakken prostenka van of colonne. Met betrekking tot deze einden worden gecertificeerd die in leggende is bedded armatuur.

Armaturnye rechthoek vat bed niet minder dikwijls om dan door 5 toerbeurten van leggend, en in dikke baksteen - door vier, zigzag - in de tweetallen in twee aangrenzende toerbeurten, zodat richting van de staven erin was over en weer loodrecht. Longitudinal en verticaal armirovanie leggende keramische en legkobetonnykh pustotelykh Stones, (van penosilikatnykh Stones) gelden verzachtte van leggend, bij wie deel van Stones vervangen door gemakkelijk beton, zasypkami of teploizoliruiushchimi prosloikami.

De meest worden verbreid de baksteen muren van constructies verzachtten met horizontale baksteen diafragmami, alsmede de muren van kolodtsevoi leggend. Op de tijdperken benutten ook andere types van verzacht brickwork, bijvoorbeeld leggend met Baskisch teploizolyatsionnymi door de borden, met ushirennymi shvami. Gelden ook van leggend op hartelijke verdunningen gekookt op shlakovom, perlitovom of ander poreus zand. In benuttend van zodanig verdunningen, vooral in leggend met ushirennymi longitudinal verticaal shvami, kan worden verreweg de lijvigheid van de muren zijnde verschuldigd ernaar verheven teplostoikosti verminderd.

Leggend van de muren van verzachtte constructie maken van rasshivkoi shvov fasadnoi kant waar. Voor de bescherming van uvlazhneniya podokonnye de stadsdelen van buitenste muren, stadsdelen op obreza bajonet vykladyvaiut in opper twee ruzie maakt door vast materiaal brickwork.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid