Vereisten naar de gebouwen

STENIG ARBEIDT

Gebouwen moeten de benaming corresponderen en om gunstige voorwaardes voor de activiteit van de persoon te bevoorraden. Naar deze vereisten moet planning en de volumes van de huisvestingen van het gebouw, het ontwerp beslissingen, constructie toerusting, beantwoorden alsmede inner en verschijning.

Gebouwen moeten noodzakelijke prochnost, stabiliteit, kapitalnost hebben.

Prochnost en de stabiliteit van het gebouw wordt door correct ontwerpend, bevoorraden alsmede door overeenkomstige berekening van het lager eerste beginselen: Zij moeten verschijning in de rekening ontginning van vetra, van de ondergrondse porren en trillingen, rekeningen van het eigen gewicht, mensen, toerustingen, sneeuwen en t weerstaan. D. Kapitalnost gebouw de graad bezit van het leven en ognestoikosti belangrijkste constructie constructies.

Leven - dit tijdvak van de aanwending van het gebouw, voor welk het aangeschoten van uitwendige omgeving en rekeningen niet van utrachivaet noodzakelijke operationeele kwaliteiten, prochnosti en stabiliteit.

Het leven van de gebouwen wordt door de dienst leven van belangrijkste ontwerp eerste beginselen vastgesteld: Kelders, van de muren, perekrytii, polov, van coatings. In de gebouwen karkas samengestelde uit gehechte tussen elkaar colonnes, van de onderleggers (rigelei), zwaar-overhandigd door aanvullende eerste beginselen-stropdassen, ook van het leven ervan constructies. Ze is aangewezen op soprotivlyaemosti materielen, van welk worden constructies, naar diverse lichamelijke en chemicalie invloeden, t volbracht. Door hem. Van hen vodo - en morozostoikosti, fortitude tegen zagnivaniya, corrosie, alsmede van de kwaliteit van de constructie en de inachtneming van de regels van de ontginning. Constructie constructies met betrekking tot leven verdelen op drie graden onder:

  • 1 - dienst leven niet minder 100 jaren oud;
  • 2 - niet minder 50;
  • 3 - niet minder 20 jaren oud.

Ognestoikost gebouw bezit groepering vozgoraemosti (nesgoraemye, trudnosgoraemye, sgoraemye) en door de beperking van ognestoikosti bouwmaterialen en constructies, van welk vozvedeno gebouw. De beperking van ognestoikosti bouwmaterialen en constructies wordt door de tijdsduur van de tegenstand van de constructies om vastgesteld en hoge koortsen tot toe aderlating door hen prochnosti en stabiliteit of onderrichting erin skvoznykh krakken te ontslaan. Gebouwen en constructies met betrekking tot ognestoikosti podrazdelyaiutsya op 5 graden welk worden door de minimale beperkingen van ognestoikosti belangrijkste constructie constructies en door de beperkingen van de verbreid van het vuur met betrekking tot deze constructies vastgesteld.

Om te tillen van ognestoikost gebouwen, hen scheiden op onderdelen door vuren-controle barricades, bijvoorbeeld dove baksteen muren welk geluidsscherm het vuur verbreiden van een deel van bouwende andere een of anders. Zodanig muren van nesgoraemogo materiele naam door het compartiment muren. De plaatsen van de installatie van hen worden door de constructie standaardmaaten beschouwd.

De operationeele kwaliteiten van de gebouwen worden door de compositie en het plein van de huisvestingen, hun door de volume, inner verbetering, kwaliteit otdelki vastgesteld. Alsmede door de tegenwoordigheid van de constructie toerusting: Oppeppers, van de lucht-conditioners, van sanitari-technische en elektrotekhnicheskikh apparaten. Erin komen: De systemen van de verwarming, van de waterleiding, afvalwater dakgoot, musoroprovodov, ophelderingen, telefonizatsii.

Vertrouwend de ingestellen van de voortekenen: Kapitalnosti met de vergoeding voor operationeele kwaliteiten, bestemmingen en architectonic betekenis, alsmede graden ognestoikosti, volgens de rangschikking, roeiden met de riemen in De constructie standaardmaaten ipravilakh, van residentieel gebouw podrazdelyaiutsya op vier klassikaal. Naar ik stand gebouwen behoor tot, waartegen worden verhoogd vereisten, naar IV - minimaal geproduceerd.


Hoofdstuk "Gegevens op de delen van gebouwen en fabricage van burgerlijke werk'en

De rangschikking van de gebouwen en vereisten ernaar:

Het belangrijkste ontwerp eerste beginselen van de blauwdrukken van de gebouwen:

 

Besefen omstreeks burgerlijke werken, werkwijzen en de organisaties van aan het werk koppelingen:

De types van constructie en oprichting van het mannelijk lid arbeidt: