De regels van technische zekerheid

STENIG ARBEIDT

Zekerheid op de vervaardiging wordt in de exacte inachtneming van de regels en de toelatingen van de voerend van de werken bevoorraden.

Alle instrumenten en huisvestingen noodzakelijk om volgens hun benaming te benutten. Voor werken die instrumenten zijn gezond worden gecertificeerd: Correct en strak nasazheny op de hengsels, aan het werk vlakken van de instrumenten zelfs, zonder de weerhaken; Geschaade of deformirovannye instrumenten te benutten het is onmogelijk.

Bricklayer moet in rukavitsakh tuigerende leder van de afkrabbing werken.

Brickwork maken met perekrytii inventarnykh podmostei van of nastila wouden waar. Wouden en podmosti richten op gekuiste alined vlakken op. Bijzondere aandacht loon die, van om paardenstal trubchatykh wouden lagen correct op de voedingsbodem vast, voedingsbodem moet dicht beetled zijn. Wordt verboden om paardenstal op de voedingsbodem te vestigen, niet gekuist van de sneeuw en ijsje. Voor de eenvormige uitreiking van de aandrang beneden de paardenstal bed van hout podkladki, naar loodrecht vozvodimoi muur (podkladka beneden twee stabiel). Wouden en podmosti het is onmogelijk naar overburden door de materielen boven stellen voor deze constructie van de wouden of podmostei computative rekening in. Voortvloeit om de concentratie van de materielen in een plaats te ontduiken. Materielen bed zo, om zij geen rijstrook stremden van werkers naar en behandeling van de materielen.

Tussen de menigtes van de materielen en door de muur vrijaf aan het werk rijstrook door de breedte niet minder 60sm.

Nastily van inventarnykh beschuttingen, sshitykh plankami, op de wouden en podmostyakh moeten zelfs en zonder de openingen zijn. Zuivering tussen de muur van gebouwd gebouw naar en personeelsleden nastilom podmostei moet 5sm niet overtreffen. Deze zuivering is noodzakelijk om otves onderaan podmostei verzaakt, het is mogelijk was om van vertikalnost vozvodimoi leggend te checken.

Alle nastily wouden en door podmostei hoogtepunt elk meer 1,1 m, met uitzondering podmostei vast materiaal zamashchivaniya, bewaren voor door de balustrade door het hoogtepunt niet minder 1,1 m. Zij bestaanan uit stoek en gehecht ernaar van inner kant (niet minder drie) van horizontale eerste beginselen: Bortovoi grondslagen door het hoogtepunt 150mm vestigden back moeten naar nastilu, van tussenpersoon basis en errands steunen. Als poruchen wordt van de grondslag, zijn noodzakelijk ostrogat gefabriceerd. Bortovuiu grondslag ingestellen als niet te om de drop van enkel thema's met podmostei te veronderstellen. Voor opbrengen bezig podmosti richten stremyanki met de barrieres (door de balustrade) op.

Achter de toestand van wouden en podmostei (van de verbindingen, van bracings, van nastila en barrieres) systematische waarneming vestigen. Dagelijks na de volbrenging podmosti louteren van garbage en voor de beginneling, de wijzigingen van hen lezen magister zettend koers overeenkomstig stadsdeel van de werken op deze object, en brigadier af.

Baksteen kweken op de verdiepingen (podmosti, wouden), doorgaans, door de pakketten op poddonakh met behulp van gevallen zettende de uitzakking van de bakstenen. In de containers en pakketten zonder poddonov wordt verondersteld om bakstenen leix met behulp van veroveringen tuigerend (beneden de termen van geldend van de huisvestingen behoedend collo) op te brengen. Huisvestingen voor de kweken van de baksteen (gevallen, veroveringen) moeten hebben apparaten verhoedend van spontaane raskryvanie deze apparaten tijdens brengen. Wordt sbrasyvat van de verdiepingen porozhnie gevallen, veroveringen, poddony verboden; Hen verzuimen door de kraan.

Leggend van elk etappe van de muren maken zo waar, om hoogte zijn na ieder peremashchivaniya podmostei was op 70sm hoger boven de hoogte werker nastila of perekrytiya. Onderaan deze bewaren voor hoogte bricklayers werk in preventieve ceinturen welk pristegivaiut naar de constructies, van of perimetr leggend door de defensie roosters.

Op de muren het is onmogelijk om materielen te laten, instrumenten, constructie garbage, omdat zij kunnen op verblijvend op de bodem mensen laten achterwege.

Met betrekking tot de leggende motie in de openingen van de muren vestigen windows en dvernye bloc of inventarnye barrieres.

Karnizy stimulerend het vliegtuig van de muur door meer dan 30sm, vykladyvaiut van buitenste wouden of met inventarnykh vypusknykh podmostei, breedte nastila welk moet op 60sm elk meere breedte karniza zijn. Whereat materielen situeren op inner nastilakh, en bricklayers werk op vypusknykh wouden gevonden.

Çaщhtныe koзырьkh: a - cхema kрeплeнhя kрoншteйнa, b - cхema уctaнockh koзырьka h нacecы; 1 - kрoншteйн, 2 - docka, 3 - ctaльнoй kрюk, 4 - koзырek, 5 нacec

Vijg. 76. Defensie kozyrki:
En - de blauwdruk van striemend van de kantel, b - de blauwdruk van de installatie kozyrka en awnings;
1 - kantel, 2 - grondslag, 3 - staal krom, 4 - kozyrek, 5 awning

In leggend van de muren door het hoogtepunt elk meer 7m met betrekking tot alle perimetru gebouw rekenen buitenste inventarnye Defensie kozyrki in de vorm nastila op de kantels (vijg af. 76). Kantels 1 naveshivaiut op stalene agrafeen 3, zadelannye in leggend in de werkwijze van zijn oprichting van het mannelijk lid. Breedte kozyrka niet kleinere 1,5 m, de uitwendige hoek van brengen 20° op. In het apparaat kozyrkov volgende vereisten verrichten: Eerst toerbeurt kozyrkov 4 richten op het hoogtepunt niet boven 6m van land op, en laten tot toe de oprichting van het mannelijk lid van leggend van de muren op alle hoogtepunt. Seconde toerbeurt kozyrkov fabriceerde vast materiaal nastilom, of van cancellated materielen met yacheikoi niet boven 50x50mm, - op het hoogtepunt6...7m overheen eerst toerbeurt kozyrkov, en dan met betrekking tot de leggende motie zet door een ieders6...7m.

Werkers adapteren Defensie kozyrki in preventieve ceinturen. Wordt verboden om met betrekking tot kozyrkam te gaan, alsmede om hen te benutten als podmostei en voor skladyvaniya materielen. Zonder de defensie kozyrkov 4 kan worden gedraagd leggend van de muren van de gebouwen door het hoogtepunt niet boven 7m, maar whereat op land met betrekking tot perimetru gebouwen barrieres beslechten op een afstand niet minder 1,5 m van de muur.

In leggend van de muren met inner podmostei overheen de toegangen in de tree hal rekenen permanent awnings 5 (vijg af. 76, b) door de grootte niet minder 2X2M.

Wordt vykladyvat muren door het hoogtepunt van elk meere twee verdiepingen zonder het apparaat mezhduetazhnykh perekrytii of tijdelijk nastila met betrekking tot onderleggers dit perekrytii, verboden alsmede zonder het apparaat in de tree hallen van de stekken, van de vlucht van de trappen en hun tijdelijke barrieres.

Shvy rasshivaiut met perekrytii of met podmostei na het beddengoed van iedere toerbeurt. Tijdens de voerend van deze operatie wordt verboden om op de muur te zetelen.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid