Ongeval voorkoming

STENIG ARBEIDT

Naar razborke en reconstructie van de constructies van werkers gaan van slechts na de reductie voorlichting met betrekking tot ongeval voorkoming uit. Voor de beginneling van werkt verantwoordelijk hoofd accentueert aandacht werkers op mogelijke gevaren in de voerend van deze werken, methodes en toelatingen bevoorradende hun zekerheid.

Gebouwen ontmantelen beneden het permanente toezicht van de magister of de maker van de werken en in zodanig opeenvolging, bij wie verhuizing ene elk onderdeel zal niet obrushenie andere veroorzaken.

Wordt op gelijke tijdperk om constructies hierine twee verboden of elk meere etappes (van de verdiepingen) met betrekking tot vertikali ongeacht van de tegenwoordigheid perekrytii tussen hen te ontmantelen.

Als in de muren van of perekrytiyakh noodzakelijke probit shtraby en opening, dan naar deze werken het is mogelijk pristupit slechts alsdan, als beneden de plaatsen probivki geen mensen. Bijzondere zorg observeren in razborke karnizov en andere hangende delen van gebouw.

Door werker wordt verboden om op de demonteerbare muren van het gebouw te zetelen, zelfs als zij worden door preventieve ceinturen naar de stabiele delen van gebouw gegrendeld.

Stenige constructies dikwijls ontmantelen door de methode valki. In dit geval territorium, waarover de wil valit muren of andere constructies, louteren en bewaren voor.

In razborke stenige muren wil vorm veel stofen. Daarvandaan van node naar de vochtigheid door het water, ontmantelde leggend alsmede formeerde van de opper van de ballast en garbage.

In mekhanizirovannoi tbordurende gevaarlijke zone om ontmantelde gebouw bewaren voor en meubileren door aandachtige inscripties. Cabine mashinista moet worden rooster van mogelijke popadaniya de afscheiding delen van leggend verdedigd.

Te werkt met elektrifitsirovannym en pnevmaticheskim instrument worden slechts aan het werk, laatste speciale onderrichting verondersteld.

Voor alle tijdvak van de werken met betrekking tot podvedeniiu kelders technische binnendringing van de technologie moet de toestand van muren en vuurtorens schouwen, om vroegtijdig om afmetingen tegen mogelijke deformaties en de sediment van vyshelezhashchikh constructies te nemen.

Aan het werk, maar meteen makend deel uit van razborke en de verstellend van stenige constructies, moeten individuele verdediging huisvestingen benutten: Rukavitsami, kombinezonami, respiratorami, door de bril met nebiushchimisya steklami.


Alle clausules van het hoofdstuk 'De verstellend van stenige constructies en hun vernieuwing"

Instrumenten voor razborki en de verstellend van leggend

Razborka, instandhouding en reconstructie van leggend

Vergroting van en podvodka kelders

De Baskische instandhouding

Ongeval voorkoming