Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit

STENIG ARBEIDT

Algemene vereisten. Leggend van de muren en andere constructies van de baksteen maken volgens De regels van de vervaardiging waar en de aanneming van de werken, is akkoord gaan naar Construction Norms en Regels, inachtneming welk verschaffenen van vergden prochnost vozvodimykh constructies en de superieur kwaliteit van de werken.

Tijdens het werk bricklayer thema's schouwt, om werden baksteen gegolden en verdunning betuigd in aan het werk werkjes, en horizontale en verticaal shvy waren bijstere inktkoker (helemaal) staan bol verdunning. Het is het is onmogelijk om pustoshovki in vertikaal shvakh in het leggende lichaam uit te gaan van. Dit verslapt zijn, leven verlaagt. Met betrekking tot de motie van leggend bricklayer op een regelmatige basis verband leest van en shvy leggend, vertikalnost, van gorizontalnost en pryamolineinost vlakken en hoeken, de installatie van zakladnykh details en stropdassen, de kwaliteit van de vlakken van leggende, schilderstuk en rasshivku shvov, de selectie van de baksteen voor buitenst versty neoshtukaturennoi leggend met quitte zomen en hoeken af.

Voor de verificatie van de kwaliteit van leggende bricklayer gebruiken beschikbare erin beschikking door de instrumenten en huisvestingen.

Pрoceрka прachльнocth khрпhhнoй kлadkh: a - уgлa mefdу нaруfнoй h cнуtрeннeй cteнoй уgoльнhkom, b, c - cteны прachлom h урocнem, g - уgлa kлadkh otcecom

Vijg. 74. De verificatie van de nauwkeurigheid van brickwork:
En - van de hoek tussen buitenste en inner muur ugolnikom, b, in - muren door de regel en hoogte, g - van de hoek van leggend otvesom

De nauwkeurigheid van de leggend van de hoeken van het gebouw (vijg. 74, en) controle van hout ugolnikom, van gorizontalnost de toerbeurten van de muur - door de regel en hoogte (vijg. 74, b) niet minder dikwijls twee tijdperken per de etappe van leggend. Met het dit uitdraaien op uitzicht regel activeren leggend, stellen erop gelijkmatig in en, vyrovnyav het met betrekking tot horison, vaststelen verwerping leggen van van de omlijning. Als ze overtreft niet van stellen aanvaarding in, verwerping respectievelijk elimineren in leggend van navolgende toerbeurten.

Vertikalnost de vlakken van de muren (vijg. 74, in) van en hoeken (vijg. 74, g) van leggend checken door de hoogte en otvesom niet minder dikwijls twee tijdperken per de etappe van leggend. Afwijkingen, niet overtreffen verondersteld, lapen in de navolgend leggend van de etappe of verdieping. De afwijkingen van de bijlen van de constructies elimineren in de hoogten mezhduetazhnykh perekrytii.

Periodiek lezen lijvigheid shvov af. Met het dit draaien op uitzicht afmeting van 5-zes toerbeurten van leggend uit en stelen middelmaat lijvigheid shva vast, bijvoorbeeld, als in zamere 5 toerbeurten van leggend van de muur zijn hoogtepunt ontpopte zich 400mm, toen middelmaat hoogtepunt van de een aantal van leggende wil400 5=80mm, en middelmaat lijvigheid shva voor vychetom de lijvigheid van de baksteen zal 80 - 65=15mm stileren. De middelmaat lijvigheid van horizontale shvov brickwork hierine verdieping hoogtepunt moet 12mm, vertikaal - 10mm stileren. Whereat lijvigheid gedeeld verticaal shvov moet niet minder 8 en niet boven 15mm, horizontaal van niet minder 10 en niet boven 15mm zijn. Verdikking shvov tegen beschouwd door de regels kan worden leix in de gevallen gespecificeerd door het project verondersteld; Whereat afmeting dik shvov moeten worden in aan het werk werkjes geindiceerd.

De nauwkeurigheid van de volledigheid zapolneniya shvov (verticaal en horizontaal) door de verdunning aflezen afname erbuit in verschillende plaatsen de losse bakstenen van geleggde-ontluiken toerbeurt (niet minder dikwijls drie tijdperken met betrekking tot vloeren hoogtepunt).

Tijdens leggend volgt ook te checken op de correspondentie om te projecteren:

  • Plaatsen opiraniya progonov, van de onderleggers, peremychek, van de borden perekrytii op de muren, colonnes van en pilyastry en hen zadelki in leggend;
  • Vasthechting in leggend sbornykh karnizov, van de balkons en andere konsolnykh constructies;
  • Bedded in stenige constructies armatuur;
  • Apparaten deformational shvov, van dymovykh en de luchte rijstrooken van striemend van doordringende muren en bulkheads naar de hoofdstad muren, naar het bouwende karkas.

Na het eind van leggend van iedere verdieping voortvloeit om instrumentaale verificatie van gorizontalnosti zich te gedragen en de kentekenen van de top van leggend ongeacht van de tussentijd bespreekt van gorizontalnosti zijn toerbeurten.

In die gevallen, wanneer afwijkingen overtreffen verondersteld, vraag omstreeks de voortzetting van de werken beslisen in de conjunctie met het ontwerp organisatie. Als ontwerpen organisatie toestaat wisselen niet leggende in, ze de betonnene methodes indiceert van de correctie van de mankementen.

In dorre, verhite en wijdlopige weersgesteldheid baksteen voor het beddengoed amply vochtigheid door het water, en keramische baksteen daling in waterhoudend om verrees van het best stseplenie verdunning en normaal het tverdenie. Dit vooral belangrijk voor leggend in aardbeving gebieden en maakte op de verdunningen met het cement boekband composities waar.

In de pauzes in het werk de bovenste een aantal van leggend moet niet prikrytym door de verdunning blijven. De leggende voortzetting na de pauze noodzakelijk om met poliva het water van het vlak van in het verleden geleggde-ontluiken leggend te beginnen. Zodanig vereiste wordt veroorzaakt wat dorre baksteen na het beddengoed op de verdunning snel otsasyvaet ervan bewateren en de inhoud van het water in de verdunning blijken te zijn ontoereikend voor normaal gidratatsii cement. Daardoor het zaken deel van boekband agent in de verdunning zonder onderlinge beinvloeding met waterhoudend verblijf ongebruikt, van en prochnost verdunning en stseplenie er mee baksteen accuraat. De noodzakelijkheid van uvlazhneniya baksteen voor het beddengoed in de constructie en graad uvlazhneniya stelt constructie laboratorium vast.

Doпуckaemыe otkлoнeнhя прh khрпhhнoй kлadke (пokaзaны пунkthрныmh лhнhяmh): a - cteн, b - ctoлboc

Vijg. 75. Veronderstelde afwijkingen in brickwork (door stippelde lijnen):
En - van de muren, b - van de colonnes

Door de regels van de vervaardiging en de aanneming van de werken liggen veronderstelde afwijkingen in de afmeting en de positie van stenige constructies (vijg vast. 75) betreffende razbivochnykh bijlen en afmeting ontwerpen.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid