Vergroting van en podvodka kelders

STENIG ARBEIDT

Oude kelders usilyaiut, verdiepen of vervangen met betrekking tot speciaal ontwikkelden project verrichtend ocherednost het gedrag van de werken en afname afmetingen zekerheid.

Kelder podvodyat door de stadsdelen door de lengte1.5...2m. Voor podvedeniem kelder op de muur welk zal op deze kelder doorstaan, zull vuurtorens voor de waarneming van zijn mogelijke deformatie vestigen. Vuurtorens exposeren ook op de muren van de gebouwen en constructies verblijvend proximately van de plaats van podvedeniya kelder. Zelfde afmetingen gedrag in de leggend van nieuwe kelders back moet naar de kelders van aanwezige gebouwen steunen. Whereat roiut kotlovany en vykladyvaiut kelders door de stadsdelen door de lengte niet boven 2m met de hiaaten tot toe2...4m in ocherednosti, door stellen project in. In de plaats van primykaniya nieuwe kelders naar aanwezige kelders, rekenen osadochnyi shov af, constructie welk wordt in het project geindiceerd.

Werken beginnen met razmetki muren en tijdelijke hun vasthechting. In de verdieping van de kelders van de muur consolideren podkosami (vijg. 153, en). Volgende otkapyvaiut kelder en erbuit nemen van onder het het voedingsbodem op eerst stadsdeel. De muren van de verdieping consolideren door de grondslagen met cambrels. Dan op dit stadsdeel podgotovlyaiut de stichting van nieuwe kelder, utrambovyvaya het door de ballast, en uitvoeren leggen back moet naar podoshve oude kelder steunen. Whereat van podoshvu oud leggend louteren van de voedingsbodem en ballast, en ontoereikend ontzagwekkend leggend ontmantelen. Shov tussen oude en nieuwe kladkami zachekanivaiut onbuigzaam cementeren verdunning en shchebenkoi. Podvodku kelder op een stadsdeel voleindigd, berekenen op de seconde, dan op derd en t door. D. Kelder het is mogelijk podvodit op gelijke tijdperk op meerdere stadsdelen met de hiaaten tussen hen met betrekking tot5...6m. De aanbevolene opeenvolging van het gedrag van de werken op de stadsdelen wordt op (vijg gemerkt. 153, b)

Podcodka фунdameнtoc: a - cхema cрemeнных уctрoйctc нa уhactke рabot, b - пocлedocateльнoctь cыпoлнeнhя рabot; 1 - пodkocы, уdeрfhcaющhe cteны, 2 - kotлocaн, ogрafdeнный щhtamh, 3 - лectнhca

Vijg. 153. Podvodka kelders:
En - de blauwdruk van tijdelijke apparaten op het stadsdeel van de werken, b - de opeenvolging van de voerend van de werken;
1 - podkosy, afschrikmiddel muren, 2 - kotlovan barriered door de beschuttingen, 3 - ladder


Alle clausules van het hoofdstuk 'De verstellend van stenige constructies en hun vernieuwing"

Instrumenten voor razborki en de verstellend van leggend

Razborka, instandhouding en reconstructie van leggend

Vergroting van en podvodka kelders

De Baskische instandhouding

Ongeval voorkoming