Het systeem van de verband van leggend

STENIG ARBEIDT

Brickwork maken van keramisch polnotelogo, van pustotelogo en silikatnogo bakstenen waar. Baksteen heeft vorm rechthoek parallelepipeda met directe rebrami en hoeken, met quitte granyami. De afmeting van de baksteen in millimetrakh: Odinarnogo - 250x120X65, dik - 250x120x88; Keramische pustotelogo handelbaare pressovaniya kan ook 288 X 138x63 zijn.

Het systeem van de verband - deze orde van het beddengoed van de bakstenen (van de stones) betreffende elkaar. Ze moet de regels van razrezki leggend corresponderen.

In leggend nuanceren verband verticaal, longitudinal en transversal shvov. Longitudinal shvy verband om leggend niet rasslaivalas langs de muur op elk meere doordringende muren van en om voltage in leggend van de rekening eenvormig werden met betrekking tot de muur breedte rondgedeeld. Het is bijvoorbeeld, als muur de lijvigheid l1/2 baksteen vylozhit maar lepels, ze zal drietal niet verwante tussen elkaar muren de lijvigheid 1/2 baksteen bestaanan uit en rekening tussen hen zullen neravnomerno rondgedeeld worden. Verband transversal shvov noodzakelijk voor longitudinal verbinding tussen bakstenen bevoorradende de rekening uitreiking op naburige stadsdelen van leggend, en voor monolitnosti muren in van niet eenvormige sediments, temperatuur deformaties en t. P. Transversal shvy verband lozhkovymi en door tychkovymi roeit, longitudinal - tychkovymi.

De belangrijkste systemen van de verband van de brickwork van de muren, wijd golden in dit land, - odnoryadnaya (ketting) en mnogoryadnaya, alsmede trekhryadnaya.

Chctemы пeрecязkh khрпhhнoй kлadkh: a - odнoрodнaя (ceпнaя), b - mнogoряdнaя; 1 - tыhkocыe ряdы, 2 - лofkocыe ряdы, 3 - cmeщeнhe ceрthkaльных шcoc нa hetceрtь khрпhha, 4 - to fe, нa пoлochну khрпhha

Vijg. 20. De systemen van de verband van brickwork:
En - eenvormig (ketting), b - mnogoryadnaya;
1 - tychkovye toerbeurten, 2 - lozhkovye toerbeurten, 3 - vooringenomenheid verticaal shvov op het kwartaal van de baksteen, 4 - gelijk, op de half van de baksteen

In odnoryadnoi (ketting) om (vijg in te zwachtelen. 20, en) lozhkovye en tychkovye roeit in leggende verkeersknooppunt. Transversal shvy in aangrenzende toerbeurten, sdvinuty betreffende elkaar - op 1/4 baksteen, en longitudinal - op 1/2 baksteen. Alle verticaal shvy lagere toerbeurt zijn superceded door de bakstenen van vyshelezhashchego toerbeurt.

Vastketen verband wordt in leggend van de muren gegolden. Als vozvodyat muren, op welk gezicht stratum vykladyvaiut van oblitsovochnogo van of andere efficiente baksteen, vastketenen verband gelden slechts in overeenkomstige aanwijzing in het project.

In mnogoryadnoi verband (vijg. 20, 6) leggende bestaaatt uit muren door de lijvigheid 1/2. Baksteen (120mm) gehuld van lozhkov. Vertrouwende de afmeting van de baksteen ligt het bovenmatige hoogtepunt van lozhkovoi leggend tussen tychkovymi toerbeurten voor de diverse types van leggend vast: Van odinarnogo baksteen door de lijvigheid 65mm - tychkovyi toerbeurt op zes toerbeurten van leggend; Van beton en de natuurlijke Stones van correcte vorm in het een aantal hoogtepunt tot toe 200mm - tychkovyi toerbeurt op drietal een aantal van leggend; Van dikke baksteen door de lijvigheid 88mm - tychkovyi toerbeurt op vier een aantal van leggend.

In mnogoryadnoi de verband van leggend van odinarnogo baksteen, longitudinal verticaal shvy door iedere 5 lozhkovykh toerbeurten zijn superceded tychkovymi door de toerbeurten. Whereat tychkovye toerbeurten, kunnen gedeeld zich bevinden alsmede in andere toerbeurten in de verkeersknooppunt met lozhkovymi bakstenen. Transversal verticaal shvy in vier lozhkovykh toerbeurten zijn superceded door de lepels van iedere aangrenzende toerbeurt op'/2 baksteen, van en shvy vijfde lozhkovogo toerbeurt - tychkovymi door de bakstenen van zesde toerbeurt 1/2. Baksteen. Zodanig leggende naam pyatiryadnoi. Op de tijdperken voor de vergroting van de verband van leggend tychkovye roeit bed door drietal lozhkovykh. Zodanig leggende naam trekhryadnoi.

In mnogoryadnoi het systeem van de verband wordt niet helemaal de derde regel van razrezki leggend verricht. Echter afwezigheid van de verband longitudinal shvov op het hoogtepunt van 5 toerbeurten van leggend praktisch verlaagt niet zijn prochnosti, in dat tijdperk vanwege ruime thermische tegenstand dit shvov situeerde onderweg van smoorhi loop, verbetert teplotekhnicheskie de indicatoren van leggend.

Leggende buitenste en inner verst - de meeste arbeidsintensieve operatie. Zwoeg capaciteit in de baksteen beddengoed in de constructie is aangewezen op de correlatie van de boel van de baksteen in verstakh en zabutke, t. Door hem. Van het systeem van de verband van leggend. In mnogoryadnoi de verband van de muren, in versty bed in 1,3 tijdperk van kleinere bakstenen, dan in de ketting (odnoryadnoi) naar de verband van de muren. Dit verreweg de werk verzacht van bricklayer, omdat beddengoed van lozhkovykh bakstenen met betrekking tot koord proizvoditelnee, dan tychkovykh: Eenvoudigere wordt de nauwkeurigheid van de verband bevoorraden, wordt de boel van transversal shvov leggend vergend ruim tidiness in het werk beknot.

In de ketting verband wordt de ruimere boel van trekhchetvertnykh bakstenen voor de topgevels van de muren, van de hoeken en colonnes genodigd hebben. Het is bijvoorbeeld, op 1m de hoogtepunten van de hoek van de muur door de lijvigheid 2 baksteen in de ketting leggend worden 14 trekhchetvertok en 42 chetvertki of (in andere blauwdruk raskladki) 52 trekhchetvertki, in mnogoryadnoi - vier trekhchetvertki en 12 chetvertok genodigd hebben. Rubka op trekhchetvertki en andere nepolnomernye bakstenen, behalve de uitgaven van de arbeid de beduidende aderlating draagt van de baksteen aan.

Mnogoryadnaya het systeem van de verband wordt hoe belangrijkste in de oprichting van het mannelijk lid van de muren, incluis van de muren, oblitsovyvaemykh door het gezicht of andere baksteen aangeraad. Mnogoryadnuiu het systeem van de verband wordt niet verondersteld om leggend van de colonnes te solliciteren, omdat wegens onvolledige verband shvov zij zullen ontoereikend ontzagwekkend. Colonnes en prostenki door de breedte tot toe 1m tvloeit vykladyvat met betrekking tot trekhryadnoi het systeem van de verband voor. Leggend van keramische Stones met transversal shchelevidnymi dieptes maken odnoryadnoi door de verband waar.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid