Verticaal razbivka

STENIG ARBEIDT

Voor vertikaal razbivki nedaleko van gebouwd gebouw richten aan het werk rechtbank-zegel op, zegel welk vaststelen van dichtstbijzijnde rechtbank-stempelt toestand nivelirnoi net.

In de constructie dikwijls gedrag otschet hoogtepunten van provisory nul zegel - van de hoogte van de seks van begane grond, whereat in het project indiceren absolute zegel (t. Door hem. Van de zeespiegel) van nul zegel.

Wij willen beschouwen op het voorbeeld, hoe dit maken. Wij willen dat hoogte veronderstelen van nul zegel noodzakelijk om op obnoske (vijg te adapteren. 113, en). De absolute zegel van nul punt met betrekking tot project is egaal 102,285, en de zegel van de rechtbank-zegel - 104,012. Vandaar, de hoogte van nul zegel onderaan de rechtbank-zegel hoogte op 1,727 m. Om te nul zegel verplaatsen op de colonne 4 obnoski, tussen het en rechtbank-zegel plaats nivelir 3, op de rechtbank-zegel ingestellen batten 2 en maken nivelirom otschet. Laten wij veronderstelen die otschet met betrekking tot batten is egaal 525mm. Dan de zegel van de horison van het instrument wil 104,012 +0.525 =104,537. Dan rekenen raznost tussen de zegel van de horison van het instrument en door de absolute zegel van nul punt uit: 104,537 - 102.285=2.252 m. Dit raznost moet naar otschet met betrekking tot batten schenken, stellen op nul zegel in. Viziruya op batten, zijn richten op de colonne obnoski zodoende op, om otschet met betrekking tot batten was 2252mm. Dit otschet gekregen, met betrekking tot de batten back-beeindigen op de colonne obnoski procherchivaiut lijn welk de hoogte legt van nul zegel voor. Voor de vasthechting van deze hoogte op de colonne obnoski zabivaiut shtyr of draadnagel.

In de verticaal razbivke gebouwen van nul zegel gedrag alle otschety onder en omhoog. De kentekenen van hoger boven provisory hoogte hebben symbool plus, onderaan - min. Het is bijvoorbeeld, de seks van de seconde verdieping van de behuizing huis zal op de zegel plus 3,000, en toegang in huis - min 0, zetelen850.

Van nul zegel kan zonder de moeilijkheid volbracht van de verticaal razbivku bodem kotlovana (vijg zijn. 113, b), van obreza kelder van het windows en deur openingen, mezhduetazhnykh perekrytii, karnizov. Met het dit draaien op uitzicht gebruik ontwerp kentekenen aangeduide de werkjes van de vertikaale gleufen van het gebouw uit.

Peрeceheнhe otmetok нhceлhрom: a - нa obнockу, b - c kotлocaн; 1 - рeпeр, 2 - рeйka, 3 - нhceлhр, 4 - ctoлb obнockh, a1, a2 - otchet пo рeйkam, c1, c2 - goрhзoнt hнctруmeнta

Vijg. 113. De overtocht van de kentekenen nivelirom:
En - op obnosku, b - in kotlovan;
1 - rechtbank-zegel, 2 - batten, 3 - nivelir, 4 - colonne obnoski, a1, a2 - otschet met betrekking tot battens, v1, v2 - de horison van het instrument


Alle clausules van het hoofdstuk "Geodesic werken op stroikakh"

Algemene informatie

Geodesic apparata en instrumenten

Razbivochnye arbeidt, van perenesenie bijlen en kentekenen

De geodesic kwaliteit controle van de constructie en oprichting van het mannelijk lid arbeidt