Methodes en de opeenvolging van leggend

STENIG ARBEIDT

De methodes zijn van leggend. De arbeid bricklayer capaciteit is aangewezen op de methodes van bricklaying en deskundigheden hen aan te dienen in werken diverse verdunningen door. Versty door vykladyvaiut drie methodes: Vprizhim, vprisyk en vprisyk van podrezkoi verdunning, zabutki - vpoluprisyk. De keuze van de methode van leggend is aangewezen op plastichnosti verdunning, de vochtigheid van de baksteen, de tijdperk van jaar en vereisten naar de zuiverheid van de voorkant van leggend.

Door de methode vprizhim, bed baksteen in lozhkovye (vijg. 34) en tychkovye (vijg. 35) versty op de onbuigzaame verdunning (van de sediment van de kegel7...9sm) met compleet zapolneniem en met rasshivkoi shvov op het gezicht vlak van leggend.

Kлadka лofkocogo ряda нaруfнoй ceрctы cпocobom cпрhfhm (chфрamh пokaзaнa пocлedocateльнoctь oпeрachй)

Vijg. 34. Leggend van lozhkovogo toerbeurt door buitenste versty methode vprizhim (door de cijfers wordt de opeenvolging van de operaties) 000000 gemerkt

Kлadka tыhkocogo ряda нaруfнoй ceрctы cпocobom cпрhfhm (chфрamh пokaзaнa пocлedocateльнoctь oпeрachй)

Vijg. 35. Leggend van tychkovogo toerbeurt door buitenste versty methode vprizhim (door de cijfers wordt de opeenvolging van de operaties) 000000 gemerkt

Whereat verdunning ontvouwen zich met otstupom van de muur voorkant op10..12mm. Bricklayer razravnivaet verdunning, door kweken kant kelmy boekend zijn, van bedded baksteen en beslechtend rastvornuiu bed op gelijke tijdperk voor drietal lozhkovykh of 5 tychkovykh bakstenen op.

Bricklayer operaties volbrengt in zodanig opeenvolging (treffen Vijg. 34 en 35): Holding in de rechterarm kelmu, razravnivaet het rastvornuiu bed, dan door arris kelmy podgrebaet het deel van verdunning en prizhimaet het naar vertikaal grani in het verleden bedded baksteen, en door liet hand podnosit de nieuwe baksteen aankondiging rem van het beddengoed (poz. 1); Volgend baksteen verzuimt op geoefend bed en aangrijpend het hand liet naar in het verleden bedded baksteen, prizhimaet naar het canvas kelmy (poz. 2). Door de motie van de rechterarm omhoog, neemt erbuit kelmu, en door de baksteen, pridvigaemym hand laten, nietjes verdunning tussen vertikaal granyami bedded en in het verleden bedded baksteen (poz. 3). Door de hand aandrang back buiten bedded baksteen op rastvornoi bedden. De uitspatting van de verdunning, vyzhatyi van shva op de persoon van leggend, besnoeit kelmoi voor een toelating (poz. 4) na het beddengoed tychkovymi door de bakstenen van iedere vier-5 bakstenen of na het beddengoed door de lepels van twee bakstenen; Knipten verdunning bricklayer stremmingen in op rastvornuiu bed. Leggend wordt ontzagwekkend gewonnen, met vast materiaal zapolneniem shvov verdunning, dicht en zuiveren. Het tekort van deze methode in wat het elk meer arbeidsintensief, dan ander, omdat naar bricklayer het is noodzakelijk om tal van moties te maken.

Door de methode vprisyk, baksteen bed op de handelbaare verdunningen (van de sediment van de kegel12... 13sm) vpustoshovku, t. Door hem. Met onvolledig zapolneniem (op1... 1,5 cm) shvov op het gezicht vlak van leggend. Met het dit uitdraaien op uitzicht methode wordt handelbaare verdunning genodigd hebben.

Verdunning ontvouwen zich door het bed met otstupom van het buitenste vertikaale vlak van de muur op20...30mm, om in leggende verdunning niet vyzhimalsya op het gezicht vlak van leggend.

Kлadka cпocobom cпрhcыk (chфрamh пokaзaнa пocлedocateльнoctь oпeрachй): a - лofkocogo ряda, b - tыhkocogo ряda

Vijg. 36. Leggend door de methode vprisyk (door de opeenvolging berekent van de operaties):
En - van lozhkovogo toerbeurt, b - van tychkovogo toerbeurt

Lozhkovyi toerbeurt (vijg. 36, en) vykladyvaiut in zodanig opeenvolging. Baksteen en holding het op de hoek, de bricklayer van zagrebaet tychkovoi graniu baksteen het deel van verdunning (poz genomen. 1) razostlannogo op de bedden begin ongeveer op een afstand6... 10sm van in het verleden bedded baksteen. Pridvigaya baksteen, naar in het verleden bedded baksteen, bricklayer beet door de stukje verbetert het positie en prizhimaet naar het bed (poz. 2). Whereat het deel van verdunning, snyataya van het bed, vult verticaal transversal shov. Bedded baksteen, bricklayer back buiten het het dichtbij geven rastvornoi bedden (poz door. 3). In leggend van tychkovogo toerbeurt (vijg. 36, b) werkwijze maken in gelijke opeenvolging, maar verdunning voor de onderrichting verticaal transversal shva podgrebaiut niet tychkovoi, en lozhkovoi graniu (poz waar. /). Door deze methode bricklayer kan bed baksteen liet door alsmede rechterarm. In de leggende oprichting van het mannelijk lid in aardbeving gebieden wordt naar het bed door deze methode bakstenen in verstovykh toerbeurten niet verondersteld.

Kлadka c пodрeзkoй рactcoрa tыhkocogo ряda cпocobom cпрhcыk (chфрamh пokaзaнa пocлedocateльнoctь oпeрachй)

Vijg. 37. Leggend van podrezkoi de verdunning van tychkovogo een aantal door de methode vprisyk (door de cijfers wordt de opeenvolging van de operaties) 000000 gemerkt

Methode vprisyk van podrezkoi verdunning (vijg. 37) gelden in de oprichting van het mannelijk lid van de muren met complete zapolneniem horizontale en verticaal shvov en met rasshivkoi shvov. Whereat verdunning ontvouwen zich ook, net zo in leggend vprizhim, t. Door hem. Met otstupom van de muur voorkant op10... 15mm, en baksteen bed op het bed als in leggend vprisyk. De uitspatting van de verdunning, vyzhatyi van shva op de voorkant van de muur, besnoeien kelmoi, hoe in leggend vprizhim. Verdunning voor leggend in toepassing brengen taaier, dan voor leggend zonder podrezki (door de woeligheid10...12sm): In buitensporige plastichnosti verdunning bricklayer zal niet srezat het in vydavlivanii van shvov leggend hebben tijd. Op de voerend van leggend vprisyk met podrezkoi van de verdunning zatrachivaetsya meer tijdperk en arbeid, dan op leggend vprisyk, maar kleiner, dan op leggend vprizhim.

Kлadka зabуtkh cпocobom cпoлупрhcыk (chфрamh пokaзaнa пocлedocateльнoctь oпeрachй): a - tыhkamh, b - лofkamh

Vijg. 38. Leggend zabutki door de methode vpoluprisyk
(door de cijfers wordt de opeenvolging van de operaties) gemerkt
:
En - tychkami, b - door de lepels

Door de methode vpoluprisyk maken leggend zabutki (vijg waar. 38, en, b). Met het dit draaien op uitzicht uit, in het eerst geval tussen inner en buitenste verstami ontvouwen zich verdunning, dan razravnivaiut het, na wat bricklayer bedden baksteen in zabutku. Whereat het werken als in het algemeen twee hands veroverend op gelijke tijdperk met betrekking tot 2 baksteen. Baksteen in het beddengoed ruim alles behalve plashmya, op een afstand5... 8sm, van in het verleden bedded baksteen. Gebeten door verzuimende baksteen beet op rastvornuiu bed, zagrebaiut door arris de onbeduidende boel van de verdunning (poz. 1), pridvigaiut baksteen back moet, naar in het verleden bedded baksteen, en door de aandrang van het hands (poz steunen. 2) back buiten het het op de plaats. Vertikaal shvy verblijf whereat deels niet bemande met. Hen dempen rasstilanii verdunning voor leggend volgend met betrekking tot het hoogtepunt van de toerbeurt, poosje bricklayer uurwerken die, om transversal shvy tussen bakstenen stonden bol compleet. Slechte zapolnenie verticaal transversal shvov door de verdunning niet enkel verlaagt van prochnost leggend maar ook vergroot van produvaemost muren welk hen vermindert van teplozashchitnye eigendom. Baksteen zabutki dicht prizhimaiut naar het bed tot toe de hoogte van bedded verstovykh toerbeurten. De werkwijze van leggende zabutki ongedeeld, het waarmaken ook bricklayers van 2-rijden baarlijk.


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid