Werkplek

STENIG ARBEIDT

De werkplek bricklayer in leggend van de muren (vijg. 66, en, b) de stadsdeel omvatt van vozvodimoi muur en onderdeel abutting aan het het plein, hierin welk stelen beschikbaar materielen, van de huisvesting, instrumenten en wordt zelve bricklayer verhaald. De werkplek van bricklayers bestaaatt uit drie zones: Aan het werk 1 - van vrijje schrap mee leggend, waarover het werk als bricklayers; De zones van de materielen 2 - waarover stelen beschikbaar baksteen, verdunning en details gestoken leggend in de werkwijze van zijn oprichting van het mannelijk lid; Transport 3 - in deze zone werk takelazhniki bevoorradend bricklayers door de materielen en zakladnymi details. De algemene breedte van de werkplek 2,5... 2,6 m.

In leggend van de baksteen muren poddony met de baksteen en dozen met de verdunning rasstavlyaiut mee de voorkant van de werken in alternant orde. Om suitably was om verdunning op de muren te verhuizen, tussen naburige dozen distantieren met de verdunning (hen oprichten door lang kant naar loodrecht muur) moeten Z. niet overtreffen.. 3,5 m, en de reserve van stenovykh materielen op de werkplek moeten rijmen2...4 de-wachtpost van de behoefte voor hen. Verdunning downloaden in de dozen maar meteen voor het werk beginneling. Voortvloeit niet om werkplek de overbodige boel van de materielen zich te verplaatsen, als niet te om van de werkplek te beladen en niet overburden podmosti en wouden.

In leggend van de muren zonder Baskisch poddony met de baksteen en verdunning in de dozen richten in de zone van de materielen in een toerbeurt op. Als leggend maken met gelijktijdig Baskisch door keramische Stones waar of borden, materielen richten in twee toerbeurt op: In eerst toerbeurt - baksteen, in tweede - oblitsovochnyi materieel.

In leggend prostenkov poddony met de baksteen ingestellen tegen prostenkov, en dozen met de verdunning - tegen de openingen (vijg. 66, b); In leggend van de colonnes baksteen situeren enerzijds van de colonne, en verdunning - met andere.

Rabohhe mecta kameнщhkoc: a - прh kлadke cплoшных cteн, b - прh kлadke cteн c прoemamh; зoны: 1 - рabohaя, 2 - mateрhaлoc, 3 - tрaнcпoрtнaя

Vijg. 66. De werkplek van bricklayers:
En - in leggend van vaste muren, b - in leggend van de muren met de openingen; Zones:
1 - aan het werk, 2 - van de materielen, 3 - transport


Alle clausules van het hoofdstuk "Brickwork"

Het systeem van de verband van leggend

De werkwijze van brickwork

Verscheping, skladirovanie, onderwerpend van en raskladka baksteen op de muur

Onderwerpend, van rasstilanie en razravnivanie verdunning

Methodes en de opeenvolging van leggend. Types rasshivki shvov

Leggend van de muren en hoeken

Leggend van de colonnes en prostenkov

Gepansterd brickwork

Leggende peremychek, inktkokeren

Apparaat deformational shvov

De werkplek van bricklayers

Organiserend van de arbeid van bricklayers

Opeenvolgende controle en vereisten naar de leggende kwaliteit. Algemene vereisten

De eigenaardigheden van de oprichting van het mannelijk lid van stenige constructies in seismoopasnykh zones

De regels van technische zekerheid